Επίθεση Βελόπουλου στην κυβέρνηση: Εφαρμόζετε το «μοντέλο Λένιν»!

Σοβαρότατες καταγγελίες για λαθροχειρίες στις φωτιές αλλά και το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών!

Must Read

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε πριν από λίγο κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Κ. Βελόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, προέβη σε σοβαρότατες καταγγελίες για λαθροχειρίες της κυβέρνησης σε μία σειρά θεμάτων.

Αναφορικά με τις πυρκαγιές, έκανε λόγο για λεφτά που φαγώθηκαν με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μείνει απροστάτευτη στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, απαιτώντας μάλιστα λεπτομερείς εξηγήσεις για το που πήγαν τα λεφτά του προγράμματος Αιγίς. Πρόκειται για το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει πριν από λίγα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τυμπανοκρουσίες, κάνοντας λόγο για κονδύλια ύψους 1,7 δις, που όπως φαίνεται «αγνοούνται».

Καταπέλτης όμως ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος και για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης αναφορικά με την ψήφο των ομογενών. Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά της Βουλής, την δικογραφία των ΗΠΑ, στην οποία αναφέρεται η εταιρεία Space Hellas, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην εταιρεία η οποία αναλαμβάνει την διεξαγωγή των εκλογών.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος κατηγόρησε την Ελληνική Λύση για «σύμπλευση με το ΚΚΕ», λέγοντας ότι η ΝΔ εφαρμόζει το «σχέδιο Λένιν» στην πολιτική ζωή, Με συντονισμένη απόπειρα εξόντωσης της αντιπολίτευσης.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η Ελληνική Λύση θα ψηφίσει «παρών» στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μόνο και μόνο επειδή σέβεται την έννοια του «Έλληνα ομογενή».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου:

Σήμερα είναι η δεύτερη πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Η πρώτη ήταν όταν στο κοινοβούλιο ψηφίζονταν τα μνημόνια. Η δεύτερη είναι η σημερινή. Και σήμερα θα ακούσετε αλήθειες. Γιατί εγώ ως γιος μεταναστών έχω το δικαίωμα να μιλώ για την ψήφο των ομογενών. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, πήγα σε σχολείο στη Γερμανία, οι γονείς μου εργάζονταν στην Γερμανία, έχω συγγενείς στην Γερμανία. Ξέρω τις σημαίνει να είσαι μετανάστης. Αλλά όταν μία κυβέρνηση φέρνει μέσα σε 5 ημέρες ένα νομοσχέδιο και αποφασίζει για ένα θέμα μείζονος σημαίας, αυτό είναι τουλάχιστον εγκληματικό.

Όμως θα ξεκινήσω την ομιλία μου με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου που αναφέρονται στη χώρα μας και στις φωτιές που κατακαίουν περιοχές της, με τίτλο «τα χειρότερα έπονται». Όπως λένε τα δημοσιεύματα, οι πυρκαγιές απειλούν τα ελληνικά οικοσυστήματα. Αν συνεχιστεί, δε, η καταστροφή των δασών όλο το οικοσύστημα της χώρας θα καταρρεύσει. Αυτά τα λέει ο γερμανικός τύπος. Εσείς όμως χρησιμοποιείτε τον τύπο ως όπλο εναντίον της ενημέρωσης. Τον χρησιμοποιείτε για να διαστρεβλώνετε την αλήθεια. Και τα λέω αυτά γιατί αισθάνομαι ντροπή, θλίψη, αγανάκτηση, βλέποντας ότι την ώρα που το BBC είχε συνδεθεί με την Ρόδο και παρουσίαζε την κατάσταση που επικρατούσε με τις φωτιές στο νησί, τα δικά μας κανάλια έδειχναν άσχετες εκομπής, έδειχναν ταινίες… Και αυτό γίνεται γιατί εσείς ελέγχετε τα ΜΜΕ. Στα 5 χρόνια που κυβερνάτε πετύχατε το ακατόρθωτο. Να μην μπορεί να δημιουργηθεί ούτε μια αμυχή στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

 

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μιλώντας στο ΟΡΕΝ, είπε ότι σήμερα στη Ρόδο θα έχει ριπές ανέμου 9 έως 10 Μποφώρ. Την ίδια ώρα το ΜΕΤΕΟ δίνει ριπές ανέμου από 3 έως 5 Μποφώρ. Δηλαδή μιλάμε για αεράκι! Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια απόκλιση; Μιλάμε για διπλασιασμό των τιμών! Με ψέμματα προσπαθείτε να ασκήσετε διακυβέρνηση. Αλλά αυτό το κάνετε γιατί είστε ανίκανοι να κατασβέσετε τη φωτιά! Μα όταν ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να σβήσει μια φωτιά σε ένα νησί, που το νερό βρίσκεται σε απόσταση αναπνοή, τότε είμαστε για κλάματα!

Επιπλέον έχουμε δηλώσεις υπευθύνων που είναι τραγικές τουλάχιστον! Είπε ένας από τους «υπευθύνους» ότι: «η φωτιά εξελίχθηκε λίγο άσχημα. Τέσσερις μέρες έκαιγε δάσος και περιμέναμε ότι θα σήμερα θα έφτανε σε μία τεχνητή λίμνη και θα σταματούσε. Τελικά έκανε στροφή 180 μοιρών και πήγε σε τουριστικές περιοχές». Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;

Στην ομιλία στη βουλή στις 20 Ιουλίου 2022, αναφερόμενος στα λάθη που κάνετε, είχα πει στον πρωθυπουργό και στον κο. Χαρδαλιά ότι πρέπει να εφοδιαστούμε με πτητικά μέσα. Και ακούστε τι έκαναν τα φωτεινά μυαλά της ΝΔ: πήγαν και πήραν τα AIR TRACTOR!
Βαρεθήκαμε να ακούμε την κυβέρνηση να ζητά συνεχώς συγγνώμη για τα εγκληματικά λάθη της. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια ερώτηση: πριν από ένα χρόνο ακριβώς, η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι προχωρά στην εφαρμογή ενός προγράμματος – μαμούθ ύψους 1,7 δισ ευρώ με την ονομασία ΑΙΓΙΣ και θα αφορά την δασοπυρόσβεση. Αυτό είναι το πρόγραμμα, το καταθέτω στα πρακτικά. Και ρωτάμε: πού πήγαν αυτά τα 1,7 δισ ευρώ; Κάποιοι φάγαν τα λεφτά. Πείτε μας κε πρωθυπουργέ ποιοι είναι αυτοί;

Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που έχετε κάνει είναι η διάλυση της δασικής υπηρεσίας και η ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στην πυροσβεστική. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Και τα βλέπουμε όλοι σήμερα.

Από τα 3.500 οχήματα που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα, μόλις το 10% – 15% είναι καινούριο. 4.550 θέσεις στην πυροσβεστική δεν έχουν καλυφθεί. Δόθηκαν 192 εκατ. στον ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια καλωδίων, ώστε να γίνει υπογειοποίηση. Τελικά μόνο το 1% έγινε υπόγειο. Από τα 40 πτητικά μέσα που έχουμε πετούν μόνο τα 8. Τα υπόλοιπα δεν μπορούν να πετάξουν όταν φυσούν πάνω από 5 Μποφώρ. Εδώ εσείς ήσασταν έτοιμοι να βάλετε τους πυροσβέστες να οδηγούν ασθενοφόρα. Επιμένετε να μην συστήνετε σώμα πολιτοφυλακής – εθνοφυλακής!

Προσφάτως μου είπε πυροσβέστης ότι η φωτιά για να σβήσει δεν χρειάζεται ήρωες. Χρειάζεται επαρκώς οργανωμένες υπηρεσίες και κατάλληλο πολιτικό σχεδιασμό. Και φυσικά προέχει η πρόληψη.

Επίσης, να ρωτήσω, εκείνες οι ΜΚΟ πού ακριβώς βρίσκονται τώρα που έχει ανάγκη ο κόσμος από βοήθεια; Αλλά ξέχασα από τις φωτιές δεν έχουν κέρδος. Μόνο ο Ρουβίκωνας έτρεξε να προσφέρει βοήθεια στους πυρόπληκτους.

Είναι κωμικό πάντως ότι έχετε μποϊκοτάρει ο,τιδήποτε ρωσικό, χωρίς να μας έχει ενοχλήσει ποτέ η Ρωσία. Τα τουρκικά σήριαλ και τα ριάλιτυ κάνουν πάρτυ και ας έχουμε καθημερινά πλοία και αεροσκάφη τουρκικά να παραβιάζουν τον θαλάσσιο και εναέριο χώρο μας. Τώρα λοιπόν που έχουν ανάγκη τα ρωσικά Ιλιούσιν δεν μπορούμε να τα έχουμε!
Για εμάς στην Ελληνική Λύση, ισχύουν τα εξής:

-Α) όταν πρόκειται για το συμφέρον της χώρας και τη διάσωσή της δεν μας ενδιαφέρει με ποιόν θα συνεργαστούμε.
-Β) τα Beriev θα ήταν ιδανικά για να κατασβεστούν οι πυρκαγιές στη Ρόδο
-Γ) αν ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου γιατί επιτρέπετε στους εφοπλιστές μας να αγοράζουν πετρέλαιο από αυτόν και ταυτόχρονα αφήνετε να καίγεται η χώρα μας;
Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιτρέψατε να απαγορευτεί το επιβραδυντικό υγρό, επειδή οι οικολογικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι προκαλεί καταστροφές στη βλάστηση. Τα αποκαΐδια όμως δεν προκαλούν!! Τι να σας πω; Μάλλον όπως φαίνεται, οι Αμερικανοί, οι Καναδοί, οι Ρώσοι που ρίχνουν επιβραδυντικό υγρό στις πυρκαγιές δεν νοιάζονται για την βλάστησή τους.

Εδώ και χρόνια είχα πεί από το βήμα της βουλής ότι δεν γίνεται στα δάση μας να μπουν ανεμογεννήτριες. Είναι πυκνά και απόκρημνα και το δεν μπορούν να μεταφερθούν οι τεράστιοι έλικες στα βουνά. Είναι 180 μέτρα ο καθένας. Άρα το βουνό πρέπεινα γίνει «ίσιωμα». Έτσι! Συνεχίστε λοιπόν να λέτε ψέμματα στους Έλληνες.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι εφ’ όσον επιτρέπεται η εγκατάσταση αιολικών ακόμα και σε δασικά με προϋποθέσεις, γιατί οι επίδοξοι λομπίστες να κάψουν το δάσος; Μα για όσα περάσματα ανοιχτούν μέσα από δασικές εκτάσεις για να περάσει ο συνοδός εξοπλισμός, μέχρι να φτάσει στην τελική θέση, που θα στηθεί το αιολικό, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος με δικά του έξοδα, μέσα και πόρους να αποκαταστήσει τις περιβαλλοντικές ζημιές που υπέστη η περιοχή (δενδροφύτευση, εγγειοβελτιωτικά, μπαζώματα, αποκομιδή υλικών, αποκατάσταση πρανών κλπ). Δηλαδή το κόστος είναι 15 φορές μεγαλύτερο απ’ ό,τι αν ο συνοδός εξοπλισμός περνούσε από καμμένα.

Πέραν τούτου, όμως, έχω εδώ και την καταθέτω στα πρακτικά, την μελέτη του πανεπιστημίου του Ντελαγουέρ αλλά και έρευνα του μετεωρολόγου κου. Κολλιδά, ότι τα αιολικά πάρκα στη θάλασσα επηρεάζουν τον καιρό. Είναι κάτι που συνέβη και στην Ολλανδία. Τι λένε λοιπόν οι μελέτες αυτές; Λένε ότι οι ανεμογεννήτριες προκαλούν αλλαγές στην ταχύτητα του ανέμου και τη νεφοκάλυψη. Αυτή η επίδραση, δε, μπορεί να γίνει αισθητή ακόμα και σε απόσταση 150 χλμ. μακριά!

Και κοιτάξτε να δείτε τώρα κάτι συμπτώσεις! Όταν πρόκειται για business και για ανεμογεννήτριες εντελώς συμπτωματικά καίγεται όλη η Ελλάδα. Αυτές τις ημέρες λοιπόν καίγεται όλη η χώρα και μόλις πριν λίγο καιρό, εγκρίθηκε η ένταξη των δημοτικών ενοτήτων Καλυβίων, Σαρωνίδας, Κουβαρά, Αναβύσσου. Τώρα με τη φωτιά να φανταστούμε ότι θα επιταχυνθεί;

Φτιάξατε νόμους – νέρωνες. Τα δάση μας καίγονται για να στηθούν ανεμογεννήτριες:
-1) Ν.2941/01: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕ ΣΤΑ ΔΑΣΗ
-2) Ν.3937/11: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA
-3) Ν.3468/06: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕ ΣΕ ΟΙΚΟΛ. ΠΡΟΣΤ. ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Για να τελειώνουν τα παραμύθια της ΝΔ: για να μεταφερθεί ένα πτερύγιο 50 μέτρων χρειάζεται να ανοιχτεί ειδικός δρόμος μέχρι την κορυφή. Ο νόμος επιτρέπει τις ανεμογεννήτριες, αλλά για να πάει ανεμογεννήτρια μέχρι επάνω πρέπει να καεί το σύμπαν ή να κοπούν τα δάση μας! Και επειδή ο παράνομος νόμος επιτρέπει να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες σε περιοχές NATURA, η Ελλάδα πληρώνει 100 εκατ. πρόστιμο το χρόνο. Επίσης, είναι άλλο το φορτίο του ανέμου όταν υπάρχει δάσος και άλλο όταν δεν υπάρχει δάσος.

Στην Β.Αττική, πού στήνονται οι ανεμογεννήτριες; Θα σας πω: στήνονται στις περιοχές της Πάστρας, του Πανείου όρους, του Λαυρεωτικού Ολύμπου, σε τμήμα της Μερέντας (εκτός της επιρροής του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος). Το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης εδάφους από ανεμογεννήτριες δεν πρέπει να υπερβαίνει το 8% της έκτασης των δημοτικών ενοτήτων (δλδ 1,05 ανεμογεννήτριες ανά 1.000 στρέμματα) για το σύνολο της Αττικής. Η μέγιστη δυνατότητα χωροθέτησης των αιολικών εκτιμάται στις 50 ανεμογεννήτριες.
Υπάρχει μάλιστα και η μελέτη του πρώην υπαρχηγού της πυροσβεστικής αντιστρατήγου εν αποστρατεία Ανδριανού Γκούρμπατση, που λέει ότι το κίνητρο του εμπρησμού δασών και δασικών εκτάσεων στην Κάρυστο (2000 – 2010) συνίστατο στο κέρδος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΑΠΕ. Μετά το 2006 και κυρίως την διετία 2007 – 2008 λόγω των θεσμικών αναδιαρθρώσεων που έχουν συντελεστεί, η πρόκληση πυρκαγιών στις εκτάσεις αυτές, εξυπηρετεί την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών και με υψηλότερο κόστος για την αδειοδότησή τους.

Όλοι είστε υπέρ των ανεμογεννητριών. Όλα τα κόμματα. Απόδειξη είναι ότι όσες ανεμογεννήτριες και να στήσετε έχουμε πρόβλημα με το ρεύμα που παράγουν τα αιολικά. Γιατί όταν υπάρχει άπνοια η παραγωγή ρεύματος είναι μηδενική. Και τελικά πάλι οι λιγνιτικές μονάδες σώζουν την κατάσταση. Αλλά κι αυτές για λίγο, αφού οι εν λειτουργία, ή μάλλον οι εν ζωή μονάδες μπορούν να δώσουν maximum μέχρι 2,10 GW, ενώ κάποτε έδιναν έως και 6,40 GW!

Αν θέλετε πραγματικά να μην καίγεται η Ελλάδα ελάτε να ψηφίσουμε ένα νόμο! 4 λέξεις είναι: Όπου δάσος, πάντα δάσος!! Και η ψηφοφορία να είναι φανερή! Εκτός αν κάποιοι έχουν συμφέροντα στα καμμένα.

Ένα θα σας πω για να κλείσω με αυτό το θέμα, με όσα κάνετε ακόμα και ο Ελύτης έπεσε έξω. Στο τέλος δεν θα μείνει ούτε μια ελιά, ούτε ένα αμπέλι, για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Και το καράβι θα έχει ξένη σημαία!

Και να έρθω στο νομοσχέδιο της κας. Κεραμέως…
Σήμερα συζητάμε για το ν/σ που αφορά στην ψήφο των ομογενών. Με την Ελλάδα να καίγεται και με τη θανατηφόρα ακρίβεια που εξαθλιώνει τους Έλληνες, η κυβέρνηση κατέθεσε πάλι στη βουλή το ν/σ για την ψήφο της ομογένειας, ως πρώτη προτεραιότητά της. 4 χρόνια πριν τις εκλογές!! Και είναι η 3η φορά που έρχεται στη βουλή ν/σ για την ψήφο των ομογενών. Άρα οι προηγούμενες 2 ήταν λάθος!

Με αυτό το ν/σ η κυβέρνηση θέτει ένα εκβιαστικό δίλημμα: ή ψηφίζετε το ν/σ – έκτρωμα ή δεν δίνουμε τη δυνατότητα ψήφου στην ομογένεια. Η Ελληνική Λύση φωνάζει και ζητάει λογικότατες τροποποιήσεις. Αν δεν εισακουστεί αυτό, τότε κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το ν/σ.

Το «ΟΧΙ» και οι επιφυλάξεις μας αφορούν τους περιορισμούς στην εκπροσώπηση των ομογενών. Εμείς λέμε «ΟΧΙ» στους περιορισμούς. Οι άλλοι τι λέτε; Λέτε «ΝΑΙ»; Έτσι άκριτα; Γνωρίζετε άραγε τι σημαίνει η λέξη «αντιπολίτευση»;

Εδώ πρόκειται για κλοπή της ψήφου των ομογενών. Το ν/σ λέτε ότι αίρει τους περιορισμούς για να ψηφίζουν οι απόδημοι, αλλά η αλήθεια είναι ότι διατηρεί τους βασικούς περιορισμούς, π.χ. για να ψηφίζουν οι ομογενείς μόνο για το ψηφοδέλτιο επικρατείας, όχι να ψηφίζουν για βουλευτές στον τόπο καταγωγής τους. Αυτό είναι λάθος!

Είναι προφανής η προσπάθεια κλοπής της ψήφου των ομογενών. Πώς θα φαινόταν αλήθεια στους ψηφοφόρους της Αθήνας, στην Β1 για παράδειγμα, να ψηφίσουν το Σάββατο τον βουλευτή τους και η κάλπη να μεταφέρεται στη Ν.Υόρκη για να καταμετρηθούν οι ψήφοι; Αυτό είναι λάθος!

Λέτε ότι το ν/σ έχει ενωτικό χαρακτήρα. Μα ενωτικό είναι το να ψηφίζει η ελληνική νεολαία από το TAXISNET απ’ όπου κι αν βρίσκεται. Για να δούμε, θα καταθέσετε τέτοια τροπολογία; Είναι λάθος!

Από το βήμα της βουλής θέλουμε να καταγγείλουμε την διαδικασία. Γιατί βιάζεστε; Δεν μας επιτρέψατε να ελέγξουμε το λογισμικό έκδοσης των αποτελεσμάτων. Λέτε ότι δήθεν ενδιαφέρεστε για τους αποδήμους, αλλά την ίδια ώρα επιτρέπετε να κλείσει το ελληνικό δημοτικό σχολείο στο Μόναχο. Εμείς θέλουμε εκπροσώπηση των ομογενών μας, όχι υφαρπαγή της ψήφου τους. Εμείς θέλουμε να τους φέρουμε εδώ!!

Με αυτόν τον τρόπο δεν εκπροσωπούνται οι ομογενείς μας γιατί δεν ισχύει η αρχή της αντιπροσωπευτικότητα και της καθολικότητας της ψήφου. Σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο είπατε ότι δεν είστε έτοιμοι, παρ’ όλα αυτά κατατίθεται το νομοχέδιο. Και απορώ προς τι αυτή η βιασύνη; Αλλά θα σας πω γιατί βιάζεστε…. Γιατί στόχος σας είναι οι διπλές εκλογές με τις ευρωεκλογές. Στόχος της ΝΔ είναι η νοθεία. Και αυτό φαίνεται από τους ανοιχτούς σάκκους, από το πού και πώς θα γίνεται η καταμέτρηση, από την επιστολική ψήφο, από τα στοιχεία των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Απογραφή των εγγεγραμμένων δεν έγινε. Γιατί; Είναι λάθος αυτό.

Δεν σας εμπιστευόμαστε. Γιατί; Πείτε μας τι παίζει με τους 166.639 ψήθεν ψηφοφόρους. Οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών, αυξήθηκαν μεταξύ Μαΐου 2023 και Ιουνίου 2023. Μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 61.119! Και ξαφνικά στις 12 Ιουλίου μειώθηκαν κατά 166.639!

Σε ό,τι αφορά το λογισμικό, είναι αλήθεια ότι η Space Hellas πήρε μίζες το 1993 για τα F16; Είναι αλήθεια ότι θα πάρει 800 εκατ. για τις ταυτότητες; Για να μην μιλήσω για τις σχέσεις στελεχών της εταιρείας με τη ΝΔ.

Καταπατάτε το αναφαίρετο δικαίωμα των αποδήμων. Τόσο το Σύνταγμα όσο και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία λένε ότι όλοι οι πολίτες, χωρίς διαχωρισμούς, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Γιατί οι απόδημοι Έλληνες πολίτες έχουν μόνον το δικαίωμα του εκλέγειν; Δεν είναι θύματα διακρίσεων κατά παράβαση του συντάγματος; Σε αυτό το βασικό ερώτημα κυβέρνηση, βουλή, ΠτΔ θα πρέπει να κληθούν να απαντήσουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, αφού ο νόμος που θα ψηφιστεί θα είναι αντισυνταγματικός, γιατί δεν θα εμπεριέχει την επιστολική ψήφο και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Ένα άλλο ζήτημα που δεν απασχολεί τη βουλή είναι το ποιοι Ελληνες πολίτες απόδημοι πρέπει να ψηφίζουν. Αυτοί που απέκτησαν και την υπηκοότητα της χώρας στην οποία ζουν και την οποία υπηρετούν; Για παράδειγμα στις ΗΠΑ ή αλλού;

Επιτέλους, φροντίστε, α) να ψηφίζουν πρώτα στον τόπο εργασίας τους οι διαμένοντες στην Ελλάδα, β) να γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, γ) να γίνει έλεγχος της διαφάνειας των αποτελεσμάτων, δ) να δώσετε συντάξεις στους βορειο – Ηπειρώτες και τους Ελληνοπόντιους. Δεν μπορεί να μην κάνετε αυτά, αλλά να δίνετε άσυλο και δικαίωμα ψήφου στους παράνομους μετανάστες. Αλλοιώνετε τη δημοκρατία με αυτό τον τρόπο.
Ποιες είναι οι προτάσεις μας για την ψήφο των αποδήμων; Εμείς είμαστε υπέρ του να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι οι ομογενείς μας. Είμαστε υπέρ της αντιπροσώπευσης του εκλογέα άμεσα από τον επιλεγμένο από τον ίδιο αντιπρόσωπό του και όχι να ψηφίζει μόνο κόμμα. Υποστηρίζουμε την καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού και όχι στην Αθήνα. Είμαστε υπέρ της διευκόλυνσης του εκλογέα με την επιστολική ψήφο.

Κανόνας ζωής για εμάς στην Ελληνική Λύση είναι ότι πρέπει να είναι κανείς συμφιλιωμένος με την αλήθεια. Η αλήθεια είναι αναπόφευκτη. Έρχεται στο τέλος. Και αυτή η αλήθεια στερεί εντελώς από το ψέμμα τη σημασία της πρόσκαιρης νίκης. Έχουν τεράστια σημασία τα αναπόφευκτα, όπως π.χ. όσα βρίσκουμε, όσα δημιουργούμε, ο τρόπος με τον οποίο ζούμε, βρίσκοντας στο τέλος την αλήθεια.

Προσπάθησα να αποτρέψω το ν/σ που αδικεί τους ομογενείς και που τους κλέβει την ψήφο, γνωρίζοντας όμως ότι στην ιστορία θα μείνει μόνο το «ΟΧΙ» που είπαμε και όχι το γιατί το είπαμε. Θα ψηφίσουμε «ΠΑΡΩΝ», γιατί εμείς θεωρούμε τους ομογενείς πιο Έλληνες από κάποιους άλλους και αγωνιζόμαστε για τον επαναπατρισμό τους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This