«Γκρίζα» πολιτική στα Ελληνοτουρκικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη κυβέρνηση ανεξάρτητου κράτους που ετοιμάζεται να κάνει παραχωρήσεις και υποχωρήσεις σε εχθρική δύναμη... δίχως να έχει ηττηθεί σε πόλεμο!

Must Read

Ο Ερντογάν αποκαλύπτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αποστρατιωτικοποίηση, δηλαδή τον αφοπλισμό, των νησιών του Αιγαίου.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ήταν σαφείς: «Το συζητήσαμε πολύ καθαρά αυτό με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Δηλαδή, το θέμα της στρατιωτικοποίησης αυτών των νησιών. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών μου μιλάει και θα μιλήσει γι’ αυτά με τον Ελληνα ομόλογό του. Βεβαίως, αυτή η υπόθεση δεν προέρχεται μόνο από την Ελλάδα, όπως ξέρετε οι φίλοι τους και το λόμπι τους στον Λευκό Οίκο προκαλούν συνεχώς».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν διαψεύδει τον Ερντογάν, αλλά επιβεβαιώνει την είδηση διά χειλέων υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη, ψελλίζοντας μια διαβεβαίωση κάθε άλλο παρά καθησυχαστική για τους Ελληνες, ότι δεν συζητά «θέματα κυριαρχίας». Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης, προ ημερών, σε ομιλία του στη Βουλή, αντί να πει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει κυβέρνηση που θα αφοπλίσει τα νησιά μας για να παραδοθούν αμαχητί στους Τούρκους, παραδέχθηκε ότι είναι έτοιμη να προβεί σε τεράστιες εθνικές υποχωρήσεις, αναφερόμενος σε «αποκλίσεις» από τις πάγιες εθνικές θέσεις.

Μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: «Σε μία συζήτηση η οποία θα ανοίξει με τη γείτονα και η οποία προφανώς και δεν μπορεί να αφορά τα θέματα κυριαρχίας υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν κι ορισμένες αποκλίσεις από την αρχική μας σχέση, η οποία όμως απόκλιση, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να είναι επιζήμια για τα εθνικά μας θέματα, ούτε μπορεί να αφορά θέματα κυριαρχίας». Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παράλληλα με τις στάχτες που αφήνει πίσω της η ανικανότητά της να ανταποκριθεί στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, καταλείπει στις επόμενες γενεές και πολύ γκρίζο – κι αυτό το γκρίζο αφορά ζητήματα εθνικής άμυνας και κυριαρχίας.

Είναι η πρώτη κυβέρνηση ανεξάρτητου κράτους που ετοιμάζεται να κάνει παραχωρήσεις και υποχωρήσεις σε εχθρική δύναμη δίχως να έχει ηττηθεί σε πόλεμο! Η κατάσταση εξελίσσεται με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο για την πατρίδα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This