Ψήφος των αποδήμων: 208 ψηφίζουν «ναι»!

Με τη στήριξη τεσσάρων κομμάτων περνάει απόψε το νομοσχέδιο - «Παρών» από Ελληνική Λύση και «Σπαρτιάτες», «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Must Read

Από 208 βουλευτές και τέσσερα τελικώς κόμματα ψηφίζεται απόψε το νομοσχέδιο για τους αποδήμους, μετά την έγκριση του οποίου οι Ελληνες του Εξωτερικού θα μπορούν από τις ερχόμενες κιόλας εκλογές να ψηφίζουν απρόσκοπτα, χωρίς περιορισμούς.

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια ρύθμιση τολμηρή, χωρίς παραταξιακό αλλά με εθνικό χρώμα. Ακόμα, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη μη στήριξη του νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για προφάσεις εν αμαρτίαις και υποκριτικούς ελιγμούς. Μάλιστα, προχώρησε σε μια αναπάντεχη επίθεση φιλίας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαίροντας το «ναι» στο προωθούμενο σχέδιο.

Υπέρ θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ καταψηφίζει το ΚΚΕ. Εκπληξη αποτέλεσε η στάση των «Σπαρτιατών», οι οποίοι αρχικώς είχαν δηλώσει ρητώς ότι θα στηρίξουν το νομοσχέδιο, αποφασίζοντας όμως τελικώς να δηλώσουν «παρών», λόγω των κενών και των αβλεψιών. Στο «παρών» μένει και η Ελληνική Λύση, με τον πρωθυπουργό να επιτίθεται προσωπικά στον Κυριάκο Βελόπουλο. «Μάλλον έπαιξε ρόλο το 0,7% που πήρατε στους αποδήμους. Νισάφι. Αμάν πια με την υποκρισία και τους πατριώτες της φακής» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να μιλά για νομοσχέδιο-έκτρωμα και απόπειρα κλοπής της ψήφου των ομογενών. Απαντώντας δε στα πυρά του πρωθυπουργού είπε πως «η αστική καταγωγή του Μητσοτάκη από τον αστείο απέχει λίγο».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξήγησε τη στάση του κόμματός του λέγοντας πως η κυβέρνηση επιχειρεί να κλέψει την ψήφο των αποδήμων. «Προς τι η σπουδή; Διατάσσουμε και αποφασίζετε εσείς. Θέτετε εκβιαστικό δίλημμα στην αντιπολίτευση» ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «έκτρωμα».

Εστειλε μάλιστα μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζουν το νομοσχέδιο, λέγοντάς τους πως παγιδεύονται στηρίζοντας ένα λανθασμένο νομοσχέδιο. «Θα ψηφίζει ο Μπαϊντενόπουλος από την Αμερική και θα μετράται εδώ η ψήφος του. Θα ψηφίζει ο Τσούνης μαζί με τους πράκτορες της πρεσβείας, που είναι όλοι CIA, και μετά από δυο μήνες θα ψηφίζει στην Αμερική» σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Αν θέλετε να δολοφονήσετε την Ελλάδα, ψηφίστε  ”ναι”, γίνετε δεκανίκι τους».

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται αργά απόψε με ονομαστική ψηφοφορία και αναμένεται να περάσει με πάνω από 200 ψήφους, όπως απαιτεί το Σύνταγμα προκειμένου να ισχύσει.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This