«Κεραυνοί» Κατρίνη κατά Μητσοτάκη: «Το 40% δεν είναι λευκή επιταγή, δεν είστε ανεξέλεγκτοι»

«Δεν είστε ιδιοκτήτες αλλά ούτε και κληρονόμοι της εξουσίας. Η εξουσία ασκείται στο όνομα του λαού και για το λαό»

Must Read

Στην πλήρη αποδόμηση της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη Βουλή.

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:

  • Η φορολογική πολιτική απέχει πολύ από την έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης αφού πάνω από το 60% των φορολογικών εσόδων στηρίζονται στους έμμεσους φόρους, που πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά αδύναμους.
  • Η μείωση του φόρου στα μερίσματα ευνοεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ήδη μια τράπεζα ανακοίνωσε διανομή μερίσματος 25% για τα κέρδη του 2023, με αύξηση 58% των εσόδων από τόκους το πρώτο τρίμηνο του 2023 και εκτίμηση για επιπλέον αύξηση κερδών 20% το δεύτερο τρίμηνο.
  • Το αφήγημα για μείωση της φορολογίας των ακινήτων χωλαίνει από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο αίτημα των μισών σχεδόν δήμων της χώρας, που ζητούν επαναξιολόγηση των αντικειμενικών αξιών, η αύξηση των οποίων έχει συμπαρασύρει πάνω από 15 φόρους και τέλη ακινήτων.
  • Η τυχόν ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν θα μειώσει αυτόματα το κόστος δανεισμού ούτε τον όγκο του κρατικού χρέους, που εκτινάχθηκε στα 400 δισεκ. ευρώ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
  • Καταγράφεται δυσθεώρητο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που θα διατηρηθεί ως το 2026 , με το εμπορικό έλλειμμα να ξεπερνά τα 20 δισεκ. ευρώ το 2022.
  • Το ιδιωτικό χρέος υπερβαίνει τα 270 δισεκ. ευρώ και διαρκώς αυξάνεται, με ελάχιστους από τους 7.000.000 οφειλέτες να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις, ενώ αναμένεται να αναρτηθούν συνολικά 56.000 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2023 και δεν υπάρχει, πλέον, προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια καλπάζουν ανεξέλεγκτες με την Ελλάδα να καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη αύξησης στα τρόφιμα τον Ιούνιο 3,5%, μεγαλύτερο ακόμα και από αυτόν της Τουρκίας, ενώ στην Ε.Ε. είναι μόλις 0,1%. Οι έλεγχοι είναι μηδενικοί αφού το τελευταίο πρόστιμο για αισχροκέρδεια στη λιανική τροφίμων επιβλήθηκε πριν επτάμισι μήνες.
  • Το αφήγημα της κυβέρνησης για αυξήσεις μισθών ακυρώνεται από τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μείωση του μέσου εισοδήματος στην Ελλάδα λόγω πληθωρισμού ήταν 7,1% το 2022 ενώ η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους με την προσωπική διαφορά δίνοντάς τους ένα επίδομα πριν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ενώ αρνείται να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους με τη χορήγηση του ΕΚΑΣ.

«Το 40% δεν είναι πανάκεια, δεν είναι λευκή επιταγή. Δεν αποτελεί επιχείρημα και οδό διαφυγής, όταν είστε στριμωγμένοι. Αυτό που ίσως έχετε ξεχάσει και θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι η ψήφος είναι δανεική. Δεν είστε και δεν θα μείνετε ανεξέλεγκτοι. Απέναντι σας έχετε πλέον το ΠΑΣΟΚ. Δεν είστε ιδιοκτήτες αλλά ούτε και κληρονόμοι της εξουσίας. Η εξουσία ασκείται στο όνομα του λαού και για το λαό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This