Φάμελλος: «Να ελέγξουμε όλα τα κινητά των βουλευτών!»

«Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Έλεγχο των κινητών όλων των βουλευτών ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μετά τις αποκαλύψεις γι τις υποκλοπές.

«Το φέρνουμε και το ξαναφέρνουμε. Μην κάνετε ότι δεν ακούτε», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Inside Story, η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποκάλυψε πως στα δεκάδες άτομα που έλαβαν μολυσμένα SMS με Predator την περίοδο 2020 – 2021 βρίσκονται και υπουργοί όπως οι Νίκος Δένδιας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Θάνος Πλεύρης, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης και πολλά άλλα πρόσωπα σε κρίσιμες θέσεις. Όλοι όσοι έχουν γίνει στόχοι του κακόβουλου λογισμικού έχουν λάβει επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το SMS παγίδευσής τους.

«Έχουμε στη χώρα μας ένα κρίσιμο ζήτημα δημοκρατίας και εθνικής ασφαλείας. Δεν μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να κρύβεται. Ούτε οι υπουργοί, αλλιώς γίνονται συνένοχοι στην επιχείρηση συγκάλυψης. Οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη», τόνισε ο Σ. Φάμελλος και κάλεσε την Δικαιοσύνη «άμεσα να αξιοποιήσει τα στοιχεία που έχει λάβει από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επειδή «η έρευνα καθυστερεί ιδιαίτερα» η Δικαιοσύνη πρέπει

  • να ζητήσει από την ΕΥΠ στοιχεία
  • να διερευνήσει ποιοι και ποιες ήταν παράλληλα στόχοι και της ΕΥΠ.

«Βρισκόμαστε στο κέντρο ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης που μας απομακρύνει από τις αρχές της δημοκρατίας και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ: «Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπουργούς της οι νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές»

«Οι σημερινές αποκαλύψεις του Inside Story για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κορυφαίους υπουργούς της», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του και τονίζει μεταξύ άλλων ότι «όλοι όσοι έχουν γίνει στόχοι του κακόβουλου λογισμικού έχουν λάβει επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που τους ενημερώνει για το πότε έλαβαν το κακόβουλο λογισμικό και τι εμπεριείχε το SMS παγίδευσής τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και εθνικής ασφαλείας» και πως «η επίσημη ενημέρωσή τους από την Ανεξάρτητη Αρχή δεν τους επιτρέπει άλλο να κρύβονται και να γίνονται με αυτό τον τρόπο συνένοχοι στην επιχείρηση συγκάλυψης. Διότι αυτή η στάση τους συνιστά παράβαση καθήκοντος».

Κατόπιν αυτών η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν τις επιστολές που έλαβαν από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα». Αναφέρει ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να αξιοποιήσει τα στοιχεία που έχει λάβει από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους στόχους του Predator και να ζητήσει από την ΕΥΠ στοιχεία για τα ίδια πρόσωπα, ώστε να καταδειχθεί ποια θύματα του κακόβουλου λογισμικού ήταν παράλληλα στόχοι και της ΕΥΠ». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «δεν θα σταματήσει να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This