«Ψήνεται» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση

Must Read

«Παράθυρο» για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση.

Ο γνωστός εργατολόγος, ο οποίος εμφανίζεται πάντα διαβασμένος, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να σκέφτεται την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα μάλιστα που είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα συμπαθής στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε σε συνέντευξή του στο Open για το αν θα είναι υποψήφιος απάντησε: «Με βάση το καταστατικό οι υποψηφιότητες αναμένεται να κατατεθούν μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Προφανώς, μέχρι τότε, οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει υποψηφιότητα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό, εκτός από τα πρόσωπα, είναι να αναδειχτούν από την διαδικασία αυτή τα πραγματικά επίδικα. Ποιες δηλαδή είναι οι πολιτικές, το πολιτικό στίγμα της επόμενης ημέρας».

Μάλιστα, τόνισε: «Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρέπει να γίνει μια αποτίμηση με βάση μια βαριά ήττα που ήταν στρατηγικού χαρακτήρα. Μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση και είναι χρήσιμη να γίνει. Χρειάζεται ένα σοκ ηγεσίας. Θα πρέπει το νέο πρόσωπο, η νέα ηγεσία να μπορέσει να γίνει μπροστάρης, να αναδείξει νέα πρόσωπα και να κάνει μια ανανέωση και να εμφανίσει ένα πολιτικό όραμα για το πώς φαντάζεται την Ελλάδα μετά από τρία – τέσσερα χρόνια. Από αυτό θα αξιολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το επόμενο διάστημα».

Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η μάχη στην Αυτοδιοίκηση, ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Ο χώρος της Αυτοδιοίκησης για την Αριστερά ήταν πάντα πεδίο συνεργασιών. Αυτό το βλέπαμε και στους δήμους και ακόμα και σήμερα εάν δείτε τα δημοτικά συμβούλια, θα δείτε πως έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά η εκλογή με σχέση με τις βουλευτικές ή άλλες εκλογές. Εγώ υποστηρίζω πως ναι, πράγματι ο ευρύτερος δημοκρατικός χώρος πρέπει να συνεννοηθεί και σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης».

Μάλιστα, ο Δ. Τεμπονέρας δεν διέψευσε την προσέγγιση από το ΠΑΣΟΚ: «Έχουν υπάρξει επαφές τις οποίες τις θεωρώ και χρήσιμες και γόνιμες υπό την έννοια πως είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν πως ο ευρύτερος δημοκρατικός χώρος θα πρέπει σε μια προγραμματική βάση να συνεννοηθεί για να μπορέσει να αποτρέψει το ενδεχόμενο να έχουμε παντού μπλε περιφερειάρχες» ανέφερε και σημείωσε ότι δεν είναι αυτοδιοικητικό στέλεχος και δεν τον ενδιαφέρει η Αυτοδιοίκηση.


Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This