Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την εμπορευματοποίηση των παραλιών

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή το θέμα των ελεύθερων παραλιών και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα

Must Read

Αυστηρότερο και απλούστερο πλαίσιο εναντίον όσων καταπατούν για επιχειρηματικούς λόγους παραλίες και αιγιαλούς ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βουλή 24 βουλευτές του κόμματος, με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου το κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ενάντια στην ασύδοτη καταπάτηση του αιγιαλού και την πλήρη εμπορευματοποίηση των παραλιών.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ανέτρεψε το καθεστώς προστασίας των παραλιών που βρήκε το 2019 επαναρρυθμίζοντας το πλαίσιο προς όφελος των ιδιωτών ενώ ταυτόχρονα δεν μεριμνά ούτε καν για την τήρηση του νέου διευρυμένου πλαισίου. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 υπήρχαν ρυθμίσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού του αιγιαλού, όπως οι ηλεκτρονικές διαφανείς διαδικασίες δημοπράτησης, η θεσμοθέτηση ότι το 60% του συνόλου της παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο και κατωχύρωση ότι ο αιγιαλός δεν χάνει ποτέ τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του, ακόμα κι αν παραχωρείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τους υπουργούς:

1.Προτίθενται να λάβουν μέτρα ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας στην χρήση του αιγιαλού;

2.Προτίθενται να λάβουν μέτρα ώστε να στελεχωθούν κατάλληλα οι κτηματικές υπηρεσίες στους νησιωτικούς νομούς και να είναι σε θέση να ελέγχουν άμεσα την τήρηση της νομιμότητας εξασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για το δημόσιο;

3. Προτίθενται να προωθήσουν μία απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να επιβάλλονται άμεσα οι κυρώσεις που προβλέπουν την αφαίρεση αδειών των παρανομούντων επιχειρηματιών και την απομάκρυνση των παρανόμως τοποθετημένων ομπρελοκαθισμάτων από τον αιγιαλό;

4. Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει από τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες πανελλαδικά και αντίστοιχα πόσες καταγγελίες;

Δείτε επίσης:

Δυναμική επανεμφάνιση Μουμτζή – Καλεί τους Έλληνες να γίνουν… καλά γκαρσόνια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This