Μπελέρης: «Φρένο στη λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας»!

Ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πίεση στο αυταρχικό καθεστώς Ράμα με στόχο την αποφυλάκιση του δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Εχοντας γίνει αντιληπτό πως ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να κάνει κουρελόχαρτο κάθε έννοια κράτους δικαίου με στόχο να τιμωρήσει τον Ελληνα ομογενή για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, η ελληνική κυβέρνηση εντείνει την πίεσή της εμπλέκοντας παράλληλα και την Ευρωπαϊκή Ενωση στη μάχη για την ικανοποίηση του αιτήματος για την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός μπορεί να δείχνει ανένδοτος και αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους, όμως αυτό φαίνεται πως δεν πτοεί την ελληνική πλευρά, η οποία εντείνει τις τελευταίες ήμερες την παρουσία της στην Αλβανία, αλλά και την πίεσή της στην κυβέρνηση.

Ετσι το Σάββατο, στις φυλακές των Τιράνων, όπου κρατείται παράνομα ο δήμαρχος της Χειμάρρας, βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελος Συρίγος. Σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον κύριο Συρίγο, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη που του προσφέρει, ενώ δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του δήμου ώστε να μπει τέλος στη λεηλασία των περιουσιών των ομογενών.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον καθηγητή, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στενό μου φίλο Αγγελο Συρίγο που με επισκέφτηκε στις φυλακές των Τυράννων, απεσταλμένος από τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ζήτησα από τον Αγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Ελληνα πρωθυπουργό την απόφασή μου, που είναι και απαίτηση όλου του λαού της Χειμάρρας, να αναλάβω τα καθήκοντά μου για να σταματήσει η λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας».


Ο ίδιος μάλιστα εξήγησε και τη στόχευση του Εντι Ράμα, λέγοντας πως «ετοίμασαν έναν νόμο που υποτίθεται ότι στόχευε στην ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Μέχρι σήμερα δεν έχει επενδύσει ούτε ένας ξένος στην περιοχή μας. Ολοι όσοι έχουν ανακοινωθεί ως στρατηγικοί επενδυτές είναι όλοι Αλβανοί με δεσμούς με την κυβέρνηση», ενώ τόνισε πως ο στόχος του είναι να ορκιστεί άμεσα δήμαρχος στον δήμο όπου ο λαός τον ψήφισε, να αφεθεί ελεύθερος για να μπορέσει να ασκήσει τα δημαρχιακά μου καθήκοντα, αλλά και να καταπέσει η άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη κατηγορία εις βάρος του.

Σημειώνεται πως σήμερα στη Χειμάρρα αναμένεται να βρεθεί ο δήμαρχος της Αθήνας. Ο Κώστας Μπακογιάννης θα μιλήσει στη μεγάλη συγκέντρωση-διαδήλωση που διοργανώνει στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στις 18.00 η ομογένεια, μέσω της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια». Η ημερομηνία που επελέγη δεν είναι τυχαία, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος της γειτονικής χώρας για την ορκωμοσία του.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η φυλάκιση του κ. Μπελέρη θα έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας γιατί η Ελλάδα δεν θα αφήσει το θέμα να περάσει έτσι, ενώ στις αρχές του μήνα διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι «η ανακοίνωση της αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σχετικά με την παραπομπή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη σε δίκη ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This