Βασίλης Κικίλιας: «O κίνδυνος πυρκαγιών δεν έχει περάσει. Ζητώ απ’ όλους να είναι σε ετοιμότητα»

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απειλή με τον ίδιο επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και αυταπάρνηση»

Must Read

Τις ευχαριστίες του προς τους πυροσβέστες για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει μέχρι τώρα στο πεδίο των πυρκαγιών, εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα το πρωί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ, στον Ασπρόπυργο, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε να παραμείνουν σε ετοιμότητα μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, καθώς, όπως είπε, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

«Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε, αλλά ο κίνδυνος των πυρκαγιών είναι εδώ. Έχουμε δρόμο ακόμα. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απειλή με τον ίδιο επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και αυταπάρνηση», τόνισε ο κ. Κικίλιας στους πυροσβέστες, με τους οποίους συζήτησε όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Ο υπουργός έφτασε στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, όπου συναντήθηκε με τους διοικητές και τα μέλη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής, καθώς και με τους διοικητές και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Ο κ. Κικίλιας εξήρε το έργο των ανδρών και των γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος, τους ευχαρίστησε για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν στο πεδίο των πυρκαγιών και τους ζήτησε να συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα με τον ίδιο επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση και την αίσθηση του καθήκοντος, ενώ επίσης στο τέλος της συνάντησης άκουσε με προσοχή τους πυροσβέστες, οι οποίοι του έθεσαν θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν ως κλάδο.

Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή δήμων, περιφερειών και εθελοντών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν το έργο δημάρχων και περιφερειαρχών και σε ό,τι αφορά τον τομέα της πρόληψης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This