Ο ενταφιασμός των 10 ν.μ. του εθνικού εναέριου χώρου μας!

Οι αθέατες παραχωρήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον Ερντογάν οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα σε περιπέτειες

Must Read

Από τον Φεβρουάριο του 2023 επίσημα κρατικά έγγραφα, που έχουν υποστεί τροποποιήσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα ισχύοντα, δεν αφήνουν χώρο για παρερμηνείες σχετικά με τις υποχωρήσεις και τις παραχωρήσεις που ανοήτως και εκ των προτέρων δηλώνει επίσημα η κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού ότι θα κάνει κατά τις επικείμενες ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις.

Τα πρώτα στοιχεία των ελληνικών υποχωρήσεων – παραχωρήσεων απέναντι στον Ερντογάν αφορούν εκπτώσεις στα 10 ν.μ. του εθνικού εναέριου χώρου, που περιορίζονται στα 6 ν.μ. και στην εξαφάνιση της απαίτησης κατάθεσης σχεδίων πτήσης. Με δεδομένη την κομματικά πονηρή ασθένεια συγκάλυψης παραχωρήσεων προς την Αγκυρα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι οι παραχωρήσεις αυτές θα μετατραπούν δημοσιογραφικά σε επιτυχίες της κυβέρνησης, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω συντεχνιακού αζημίωτου.

Ετσι, λόγω εσκεμμένης ή όχι παραπληροφόρησης, οι Ελληνες δεν γνωρίζουν τις παραχωρήσεις τις κυβέρνησης, η οποία ευελπιστεί σε κομματικά οφέλη που θα είναι βραχυπρόθεσμα μεγάλα, μολονότι αυτά θα είναι πλασματικά και σε βάρος της χώρας, πλην όμως μακροπρόθεσμα θα οδηγήσουν την ελληνική κυριαρχία και τα εθνικά συμφέροντα σε περιπέτειες.

Η Τουρκία εκτελεί άσκηση με UAV του τουρκικού ναυτικού σε μια μεγάλη περιοχή μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου, Καρπάθου, Κάσου και Κρήτης, από τις 21 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2023, για να ελέγξει σε πραγματικό χρόνο την τουρκολιβυκή ΑΟΖ και την περιοχή του τουρκικού γεωτρύπανου. Στην αλληλογραφία συντονισμού Ελλάδας – Τουρκίας καταγράφονται πλείστες ελληνικές υποχωρήσεις και παραχωρήσεις για τις μελλοντικές ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις και ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι ο Ερντογάν και η Αγκυρα όχι μόνον δεν υποχωρούν από τις βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας, αλλά μπορούν, λόγω κυβέρνησης Μητσοτάκη, να αρπάζουν πολιτικά διπλωματικά και νομικά ό,τι θέλουν ανάλογα με τις ορέξεις τους.

Η περιοχή της τουρκικής άσκησης με UAV, που φαίνεται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», καταλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο διεθνή θάλασσα στο FIR Αθηνών αρμοδιότητας Αθήνας, η οποία εξέδωσε την αγγελία Α 2768 για εκτέλεση της τουρκικής άσκησης. Βορείως της περιοχής με κόκκινο υπάρχει περιοχή με μαύρο χρώμα.

Ο χάρτης της τουρκικής άσκησης

Η περιοχή αυτή, η οποία καταλαμβάνει 6 ν.μ. διεθνή θάλασσα εντός του FIR Αθηνών, η Τουρκία την έχει μετατρέψει σε τουρκική κυριαρχία λόγω ελληνικής αδιαφορίας, με αποτέλεσμα η Τουρκία να εκτελεί άσκηση στην περιοχή αυτή, χρησιμοποιώντας και καθιστώντας την περιοχή αυτή τουρκική επικράτεια και κυριαρχία σε βάρος της Ελλάδας. Και τούτο διότι ο ΥΠΕΞ Δένδιας αποδέχτηκε πρώτη φορά το 2019 ότι η περιοχή Ρόδου – Καστελόριζου δεν είναι Αιγαίο αλλά Μεσόγειος, επιτρέποντας στην Τουρκία να εφαρμόζει 12 ν.μ. χωρικά ύδατα ως Μεσόγειος και διότι τα πρωτότυπα πρακτικά και οι αποφάσεις του ΙCΑΟ το 1958, που καθόριζαν οριστικά το FIR Αθηνών – Κων/λης με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας, έχουν απολεσθεί ή μάλλον κλαπεί από τον ΙCΑΟ.

Η Τουρκία λαμβάνει εκατομμύρια ευρώ ως τέλη υπερπτήσεων

Επιπλέον, η περιοχή της άσκησης των τουρκικών UAV κατακερματίζει τους κύριους αεροδιαδρόμους του FIR Αθηνών, που οδηγούν τα πολιτικά αεροσκάφη προς Μέση Ανατολή και αντίστροφα (R-19,G-18,L-609 L-995, N-128 N-134 N-129, R-78 και άλλοι), με αποτέλεσμα η εναέρια κυκλοφορία να εκτελείται δύσκολα και με παρακάμψεις εν μέσω θερινής περιόδου και πλείστες αεροπορικές εταιρίες, λόγω αυξημένων εξόδων, να προτιμούν τους αεροδιαδρόμους του FIR Κωνσταντινούπολης και να πληρώνουν στην Τουρκία εκατομμύρια ευρώ για τέλη υπέρπτησης, τα οποία θα έπαιρνε η Ελλάδα.

Στη διεθνή αγγελία Α 2768/11 Αυγούστου 2023, που εξέδωσε η κυβέρνηση μετά από συντονισμό, ΥΠΕΞ, Μεταφορών και ΥΕΘΑ για εκτέλεση της τουρκικής άσκησης με UAV στην παράγραφο 3.2, αναγράφεται: «Τα UAV απαγορεύεται να επηρεάζουν τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο (ΕΕΕΧ) εγγύτερα των 10 ν.μ., σύμφωνα με ΑΙΡ- GREECE enr.1-1par 1.1.1.2.1».

Δηλώνει η κυβέρνηση διεθνώς αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες και εφάρμοσαν πιστά όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, ότι η πατρίδα μας έχει ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο 10 ν.μ., για τη διασφάλιση του οποίου έχουν θυσιαστεί οι Γιαννικάκης, Σαλμάς, Πετρούτσος, Ηλιάκης και άλλοι ήρωες πιλότοι και έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα οι Ελληνες για τις αναχαιτίσεις 340 δισ. ευρώ.

Οταν όμως ανατρέξουμε στο ΑΙΡ GREECE και στις παραγράφους που αναγράφονται στην ελληνική αγγελία, αποδεικνύεται ότι δεν αναγράφεται ότι η Ελλάδα έχει 10 ν.μ. κυριαρχία στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ., αλλά αναγράφονται εκπτώσεις της ελληνικής κυριαρχίας στα 10 ν.μ. Συγκεκριμένα αναγράφεται στο ΑΙΡ GREECE: «Υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας παρέχονται σε ολόκληρη την επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων, σε συνδυασμό με την πολιτική αεροπορία και αεροπορική πολιτική αστυνόμευσης, τα χωρικά ύδατα εκτείνονται μέχρι τα 10 ν.μ. από τις ακτές της Ελλάδας…».

Η ελληνική αγγελία που παραπέμπει στο AIP GREECE, το οποίο η κυβέρνηση τροποποίησε από τον Φεβρουάριο του 2023

Η θέση και η πολιτική αυτή της κυβέρνησης διατυπώθηκε επίσημα στις 23 Ιανουαρίου 2023 πρώτη φορά και είναι αλλαγή της μέχρι σήμερα πάγιας πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και δηλώνει διεθνώς ότι η Ελλάδα έχει 6 ν.μ. ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο, όπου ασκεί κυριαρχία, και 10 ν.μ. για να κάνει η πολιτική αεροπορία αεροπορική αστυνόμευση των πολιτικών αεροσκαφών.

Ενώ πριν από τις 23 Ιανουαρίου 2023 αναγραφόταν «στην ψύχρα» στο ΑΙΡ GREECE ότι η Ελλάδα έχει αποκλειστική και πλήρη κυριαρχία μέχρι τα 10 ν.μ. από τις ακτές. Ετσι, τα 10 ν.μ. του εθνικού εναέριου χώρου που γνώριζαν όλοι οι Ελληνες πετάχτηκαν στα άχρηστα του Ερντογάν, με αποτέλεσμα οι μέχρι σήμερα αναχαιτίσεις και θυσίες των Ελλήνων πιλότων για την προάσπιση της ελληνικής κυριαρχίας των 10 ν.μ. να πάνε περίπατο.

Οι κρυφές εκπτώσεις-δώρο του Μαξίμου στον «σουλτάνο»

Για πλήρη κατανόηση, το ΑΙΡ GREECE του Κ. Μητσοτάκη αναγράφει ότι η Ελλάδα έχει 10 ν.μ. ΕΕΕΧ μόνο για λόγους αεροπλοΐας και ελέγχου των πολιτικών αεροσκαφών από την πολιτική αεροπορία και όχι για αεράμυνα από την πολεμική αεροπορία, που ίσχυε μέχρι τώρα. Ετσι, η Ελλάδα έχει 6 ν.μ. ΕΕΕΧ όπου ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία και 6-10 ν.μ. για να κάνει αστυνόμευση των πολιτικών αεροσκαφών.

Ολα αυτά τα επιβεβαιώνει εγγράφως και το ΥΠΕΞ, το οποίο, αφού δηλώνει ότι ο ΕΕΧ βασίζεται σε πλείστους νόμους, συμπεριλαμβανομένου του νόμου 5017/1931, ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος επέλεξε να ασκεί κυριαρχία στον αέρα μέχρι το όριο των 10 ν.μ. των χωρικών υδάτων που όρισε με το Π.Δ. 1931 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΕΩΣ ΑΥΤΗΣ». Ενώ ο νόμος 5017/13 Ιουνίου 1931, που επικαλείται το ΥΠΕΞ, αναγράφει για τον εναέριο χώρο το εξής: «Το κράτος ασκεί πλήρη και απόλυτη κυριαρχία επί του εναερίου χώρου που υπέρκειται του εδάφους του και των χωρικών υδάτων του». Δηλαδή αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση τροποποίησε τα μέχρι τώρα ισχύοντα και η κυριαρχία του εθνικού εναερίου χώρου είναι 6 ν.μ., όσα και τα χωρικά ύδατα.

Πέραν αυτών, το ΥΠΕΞ για τα 10 ν.μ. υποστηρίζει ότι «στα πρακτικά της περιοχικής συνδιάσκεψης 1958 του ΙCΑΟ υπάρχουν οι χάρτες που απεικονίζουν τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ». Φαίνεται όμως ότι το ΥΠΕΞ λειτουργεί σε άλλη χώρα, διότι δεν γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν πρακτικά και αποφάσεις του 1958, διότι έχουν χαθεί ή κλαπεί από τον ΙCΑΟ.

Πέραν αυτών, υπάρχει και μια κατευθυνόμενη τυχαία σύμπτωση, που αφορά τις παραβιάσεις των 10 ν.μ. ΕΕΧ. Από τις αρχές Αυγούστου του 2023 το ΓΕΕΘΑ δεν έχει καταγράψει καμία παραβίαση του ΕΕΧ από τουρκικά UAV, μολονότι αυτά σε καθημερινή βάση ακόμα και ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ από τα 6-10 ν.μ. ελληνικής κυριαρχίας σε όλο το Αιγαίο.

Τέλος, η κυβέρνηση έχει θέσει στα άχρηστα και την ελληνική κυριαρχία των 12 ν.μ. των χωρικών υδάτων και ΕΕΧ στο Ιόνιο. Και τούτο διότι, μολονότι ο νόμος επέκτασης στα 12 ν.μ. κυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, εντούτοις έπειτα από δυόμισι χρόνια είναι ανύπαρκτος και δεν εφαρμόζεται με υπαιτιότητα της κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι οι Τσαβούσογλου και Ερντογάν γνώριζαν τις ελληνικές υποχωρήσεις και δήλωναν ότι τα 6 και 10 ν.μ. αποτελούν γελοιότητα και εύκολα διορθώνονται, δηλαδή κατάργηση της ελληνικής κυριαρχίας μέχρι τα 10 ν.μ. για να μείνει η Ελλάδα για πρώτη φορά στα 6 ν.μ. ΕΕΧ. Είναι ακριβώς η δήλωση Μητσοτάκη ότι «η κυριαρχία είναι έννοια σχετική», όπως δηλαδή είναι τα 6 έως 10 ν.μ. του ΕΕΧ, πλην όμως η κυβέρνηση θα τα παραδώσει στην Τουρκία στις προσεχείς διαπραγματεύσεις και, μολονότι τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει έγκλημα κατά της Ελλάδας, δημοσιογραφικά θα παρουσιαστεί ως επιτυχία.

Το ψέμα με τα σχέδια πτήσης και τα τουρκικά UAV που αλωνίζουν

Τουρκικό UAV ετοιμάζεται για πτήση εντός ελληνικής κυριαρχίας, με τις… ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στην ελληνική αγγελία αναγράφεται επίσης ότι τα UAV ΠΡΕΠΕΙ να καταθέτουν σχέδια πτήσης σύμφωνα με συγκεκριμένες παραγράφους του ΑΙΡ GREECE. Ανατρέχοντας στις παραγράφους του ΑΙΡ GREECE διαπιστώνουμε ότι δεν αναγράφεται απαίτηση κατάθεσης σχεδίου πτήσης από τα UAV, παρά άλλα αντί άλλων, με αποτέλεσμα τα σχέδια πτήσης να αποτελούν είδος προς εξαφάνιση στις προσεχείς ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις.

Αυτό το αποδεικνύει η ίδια η κυβέρνηση διότι δεν υπάρχει απαίτηση στο ΑΙΡ GREECE για κατάθεση σχεδίων πτήσης στο FIR ΑΘΗΝΩΝ. Η Τουρκία αντέδρασε αστραπιαία και εξέδωσε την αγγελία Α 5896, με την οποία διασύρει την Ελλάδα διεθνώς για παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας λόγω της πολιτικής-τουρλουμπούκι της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δηλώνει διεθνώς ότι τα τουρκικά UAV δεν προσεγγίζουν εγγύτερα των 6 ν.μ. του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και δεν θα καταθέτουν σχέδια πτήσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This