ΣΥΡΙΖΑ: Στον «αέρα» το θέμα της τηλεμαχίας

Οι δύο είναι πανέτοιμοι, οι άλλοι δύο «κάνουν νερά» επικαλούμενοι φόρτο εργασίας...

Must Read

Στον «αέρα» βρίσκεται η πολύπαθη τηλεμαχία μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο χρόνος που απομένει μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου, οπότε θα στηθεί η πρώτη κάλπη, είναι βραχύς, ενώ διαπιστώνεται μια σχετική απροθυμία από πλευράς ορισμένων υποψηφίων, οι οποίοι δικαιολογούνται ότι έχουν καταρτίσει το πρόγραμμα των εξορμήσεών τους.

«Οι διαθέσεις είναι θετικές», λένε στη «δημοκρατία» συνεργάτες τους, «αλλά τα περιθώρια έχουν στενέψει, καθώς το μεθεπόμενο Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί το συνέδριο του κόμματος για την έγκριση των υποψηφιοτήτων».

Περισσότερο ένθερμοι από τους «4» εμφανίζονται οι Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το θέμα της τηλεμαχίας (debate), όπως και οι όροι διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών συμφωνήθηκαν στη συνάντησή τους στις 21 Ιουλίου, παρουσία των δύο γραμματέων του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη. Στην πραγματικότητα, λένε τρίτοι παρατηρητές, δεν υπήρξε κάποια δεσμευτική συμφωνία και όλα παρέμειναν στο επίπεδο των προθέσεων.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς επιμένει όχι μόνο στη διεξαγωγή ενός, αλλά δύο τηλεμαχιών. Η λογική του, όπως εξηγούν συνεργάτες του, ήταν να διεξαχθεί ένας οργανωμένος διάλογος, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις και παράλογους μονολόγους, όπως στα ντιμπέιτ των εθνικών εκλογών, κάτι που θα πρόσφερε ένα παραπάνω κίνητρο για τη συμμετοχή των απρόθυμων για την ώρα μελών στις κάλπες.

«Θεωρώ ότι πρέπει όλοι οι συνυποψήφιοι να βρούμε γρήγορα τον τρόπο και τον χρόνο να συζητήσουμε μαζί σε δημόσια θέα. Είναι απολύτως εφικτό και φαίνεται ότι η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 7η Σεπτέμβρη, από όσο φαίνεται από τις πρώτες διαβουλεύσεις» λέει στις δημόσιες εμφανίσεις του ο ίδιος. Σημειώνει, μάλιστα, ότι οι αντικειμενικές προϋποθέσεις πληρούνται, καθόσον η ΕΡΤ με επιστολή της στην Κουμουνδούρου ενημέρωσε για την απόφασή της να φιλοξενήσει την αναμέτρηση σε χρόνο που θα οριστεί.

Αυτό που απουσιάζει είναι τελικά η πολιτική βούληση. Η Εφη Αχτσιόγλου επικαλείται φόρτο εργασίας, όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έσπευσε να ανακοινώσει ένα πυκνό πρόγραμμα εξορμήσεων για να έχει άλλοθι απουσίας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This