Θα θωρακίσει τον Έβρο, μας… διαβεβαίωσε από την Αλεξανδρούπολη ο Οικονόμου

Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι

Must Read

Ενώ η φωτιά στον Έβρο εξακολουθεί να καίει για 10η μέρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη ως μέλος του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε τον Έβρο, μας διαβεβαίωσε πως προτεραιότητά του είναι να θωρακίσει τον ακριτικό Νομό!

«Περνάμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με πολλά ανοιχτά ζητήματα Δημόσιας Τάξης και ασφάλειας τόσο με τη στενή όσο και την ευρύτερη έννοιά τους. Στο πλαίσιο αυτό ο Έβρος, οι κάτοικοι έχουν υποφέρει πολύ, δοκιμάζονται με τις πυρκαγιές και το μεταναστευτικό που είναι τα μείζονα προβλήματα. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε για μία ακόμη φορά ότι προτεραιότητά μας είναι η θωράκιση της περιοχής αυτής ως πρώτης γραμμής των συνόρων μας…», ανέφερε.

Παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό της περαιτέρω θωράκισης ο κ. Οικονόμου είπε ότι βρίσκονται στον Έβρο για την ανακοίνωση και το σχεδιασμό των αναγκαίων διορθώσεων και προσαρμογών στον υφιστάμενο σχεδιασμό καθώς έχει διαμορφωθεί μία νέα εικόνα και μετά τις πυρκαγιές αλλά και λόγω της συνεχούς εφευρετικότητας των εγκληματικών δικτύων των διακινητών με τους οποίους όπως τόνισε «είμαστε και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε σε διαρκή πόλεμο».

Σημείωσε πως «από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας σχεδιάζεται η ενεργοποίηση της παρουσίας μας σε όλα τα αναγκαία σημεία. Σχεδιάζεται η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με αύξηση του αριθμού των αποσπάσεων των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που θα έρθουν στον Έβρο. Ταυτόχρονα έχουμε δρομολογήσει κι έχουμε εξασφαλίσει για τέσσερα χρόνια κονδύλια και προσλήψεις συνοριοφυλάκων 100 για τη Ροδόπη και 50 για το Νομό Καβάλας οι οποίοι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι διαγωνιστικές διαδικασίες να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό».

Έκανε λόγο για σαφείς οδηγίες και επιχειρησιακό σχέδιο για αποτροπή και καταδίωξη εφ’ όσον αυτή δεν εγκυμονεί κινδύνους, με χρήση τεχνολογικών μέσων κατόπιν και της συνεννόησης και της γνωμοδότησης και των εισαγγελικών αρχών και βεβαίως σε συνεννόηση με τον παραχωρησιούχο και για προμήθεια πιο μόνιμων τεχνολογικών υποδομών πέρα απ’ αυτά που έχει στη διάθεσή της και θ’ αυξήσει η Ελληνική Αστυνομία. Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και στην προληπτική ακινητοποίηση οχημάτων που έρχονται στον Έβρο και τη Θράκη προκειμένου να μεταφέρουν ανθρώπους που έχουν μπει παράνομα στη χώρα. «Ήδη έχουν γίνει αρκετές χιλιάδες τέτοιες προληπτικές ακινητοποιήσεις, θα ενεργοποιήσουμε και θα βελτιώσουμε τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών μας για να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί».

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως η υλοποίηση, η εξέλιξη, η δυναμική προσαρμογή αυτών των σημερινών ανακοινώσεων «τελεί υπό τη στενή παρακολούθηση και επιτήρηση τόσο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της πολιτικής ηγεσίας. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα έχουμε τακτική παρουσία στον Έβρο και τη Θράκη για να παρακολουθούμε την αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικής δραστηριότητας των λαθροδιακινητών και την εφαρμογή των όσων συζητήσαμε, συμφωνήσαμε με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ανακοινώσαμε σήμερα εδώ».

Τέλος έκανε λόγο για αφελή συμπεριφορά ορισμένων που με αφορμή τη σκληρή δοκιμασία τον τελευταίο καιρό στη Θράκη επιχειρούν να απαξιώσουν στο σύνολό του το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και να την υποκαταστήσουν. «Διαπράττουν μεγάλη ζημιά απέναντι στην πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μία συντεταγμένη πολιτεία και την όποια αντίδραση την καθορίζει το κράτος με τα όργανά του. «Η Ελληνική Αστυνομία, οι ελληνικές αρχές ασφαλείας έχουν σε προτεραιότητα τη θωράκιση του Έβρου. Κατανοούμε την αγωνία των πολιτών, κατανοούμε ότι έχει τραυματιστεί η εμπιστοσύνη τους σ’ ότι αφορά το αίσθημα ασφάλειας, αλλά είμαστε εδώ συντεταγμένα χωρίς απαξίωση, χωρίς μηδενισμό ενός σπουδαίου έργου… εντατικοποιώντας την παρουσία μας, εφαρμόζοντας τους νόμους της συντεταγμένης πολιτείας να θωρακίσουμε πλήρως την περιοχή και να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας, να εμπνεύσουμε ξανά το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας το οποίο έχει ανάγκη η περιοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This