Φωτιές: Λουδοβίκειο σύνδρομο Μητσοτάκη 

Μετά τη Βουλή απαξίωσε και στο υπουργικό την αντιπολίτευση, δηλώνοντας αλαζονικά πως η κυβέρνηση θα είναι μόνη της στον δρόμο της ευθύνης

Must Read

Ενας Λουδοβίκος για τη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας! Οσοι έκαναν το λάθος να πιστέψουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στη Βουλή πιο προκλητικός και αλλαζονικός από ποτέ λόγω της πίεσης έκαναν λάθος. Η παρουσία του στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει πλώρη για να μετατραπεί από πρωθυπουργός σε κυβερνήτη αυτού του τόπου. Δίχως ίχνος ντροπής για το γεγονός πως η φωτιά συνεχίζει να καίει τη χώρα για 15η ημέρα και χωρίς να αναγνωρίσει το παραμικρό λάθος στη διαχείριση των πυρκαγιών από τον κρατικό μηχανισμό, απαξίωσε με πρωτοφανή τρόπο τη Βουλή και αυτοανακηρύχθηκε σε μοναδικό παίκτη του πολιτικού συστήματος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαξίωσε και αγνόησε επιδεικτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις προτάσεις που κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο, και με πρωτοφανή δόση αλαζονείας κατέληξε στο συμπέρασμα πως στη νέα Βουλή «θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης». «Πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορόνες δεν άκουσα κάποια τεκμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση. Είναι σαφές ότι στη νέα Βουλή θα είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός όμως αναφέρθηκε και στις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται, επαναλαμβάνοντας ότι οι ανακοινώσεις που έκανε την Πέμπτη στη Βουλή δεν έχουν στόχο να κρύψουν τις αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού, ούτε όμως και να μηδενίσουν τις προσπάθειες που γίνονται σε μια άνιση μάχη. Ο ίδιος άλλωστε, κατά τη μαραθώνια διαδικασία στη Βουλή, το μοναδικό ψήγμα αυτοκριτικής στο οποίο προχώρησε πριν κρυφτεί πίσω από τους πυροσβέστες ήταν ότι «εκ του αποτελέσματος οι χειρισμοί δεν αποδείχθηκαν αντίστοιχοι των συνθηκών».

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε μεγάλη έμφαση στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων και στις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει. «Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια ούτε κάμερες ούτε μικρόφωνα ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται. Ας μη γίνονται οι πολίτες θύματα εμπαιγμού, σπεύδοντας να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια. Αρα, τζάμπα μπαίνουν σε αυτή την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα με μια πρόσθετη γραφειοκρατία» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για fake news.

Μέτωπο με δεξιά κόμματα

Η έμφαση που έδωσε ο πρωθυπουργός στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που διαφαίνεται εδώ και καιρό, δηλαδή πως θα ανοίξει μέτωπο με τα δεξιά κόμματα της Βουλής, σε μια επιχείρηση να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του ορθού λόγου στη Βουλή και να αυτοανακηρυχθεί «Ελληνας Μακρόν». Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλά μέσα ενημέρωσης με ευθεία αναφορά στην κυβέρνηση εδώ και καιρό «καταπίνουν» τις πυρκαγιές και «διυλίζουν» τις ταυτότητες.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην οικονομία, η οποία, όπως είχε πει με προκλητικό τρόπο, μπορεί να κάνει τις πυρκαγιές να ξεχαστούν, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στον δρόμο της ανάπτυξης. Αναφερόμενος στα νομοσχέδια που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή, δήλωσε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» και ότι αυτή είναι η μεγάλη πρόσκληση για την κυβέρνηση. «Ξέρουμε ότι δεν θα λείψουν τα εμπόδια, αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να είμαστε συνεπείς στο προεκλογικό μας πρόγραμμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις σημαντικές -όπως τις χαρακτήρισε- μεταρρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν τα υπό έγκριση νομοσχέδια σε τομείς όπως η Υγεία, μέσω της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η Δικαιοσύνη, με στόχο την ταχύτερη απονομή της, και οι μεταφορές, μέσω του εκσυγχρονισμού του στόλου των αστικών λεωφορείων.

Συμψηφισμοί Μαρινάκη με αναφορές στο 2018

Από τον αυθεντικό εκφραστή της πολιτικής χυδαιότητας και τοξικό φορέα μίσους εναντίον κομματικών αντιπάλων, Παύλο Μαρινάκη, δεν έχει κανείς ιδιαίτερες αξιώσεις πολιτικής ευπρέπειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος παραμένει γαντζωμένος ξεδιάντροπα και στην καρέκλα του γραμματέα της Ν.Δ., ώστε να γίνει εύληπτος ο συνειρμός ότι στην επιτελική αντίληψη του «εκσυγχρονιστή» Μητσοτάκη κόμμα και κράτος ταυτίζονται, νομίζει ότι προσφέρει καλές υπηρεσίας στη χώρα, εμφανίζοντας το θλιβερό θέαμα ενός ανεπίγνωστου ανθρώπου που δεν το ’χει για τίποτε να κυλιέται στη λάσπη.

Απαντώντας, χθες, σε ερώτηση για τις φωτιές, είπε με την άνεση ενός άσχετου σχολιαστή: «Βέβαια, δεν έχει γίνει ακόμα η πλήρης αποτύπωση των καμένων εκτάσεων, αλλά σίγουρα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά».

Κι ύστερα, σαν να πέρασε απ’ το… μυαλό του (κάποιοι ορκίζονται ότι διαθέτει) μια φωτεινή λάμψη, πρόσθεσε: «Να σας πω κάτι, το είπε χθες και ο πρωθυπουργός. Επειδή εμείς έχουμε μία πολιτική που στον πυρήνα της βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στη συνέχεια των περιουσιών και στη συνέχεια των καμένων εκτάσεων, ας αναρωτηθεί κάποιος και ειδικά η αντιπολίτευση, που μιλάει για τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της πολιτικής προστασίας και των αντιπυρικών περιόδων, πώς θα χαρακτήριζε κάποιος το 2018;

Οπου εκεί είχαμε λίγο πάνω από 100.000 καμένα στρέμματα, άρα σε επίπεδο εκτάσεων ήταν σίγουρα μια καλύτερη χρονιά, αλλά νομίζω θυμόμαστε όλοι τι έγινε σε επίπεδο απώλειας ανθρώπινων ζωών. Εγώ δεν κάνω συμψηφισμούς και συγκρίσεις». «Αλλά, τι ακριβώς κάνει;» θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς, χωρίς βεβαίως να περιμένει απάντηση. Η ηθική της ευθύνης είναι άγνωστη για τον πρωθυπουργό του, γιατί να είναι για τον ντελάλη του;

Στον κόσμο τους οι υπουργοί, με γλυκά και ευχές γενεθλίων

Το γεγονός πως η κυβέρνηση αυτή στερείται κοινωνικής ενσυναίσθησης και αντίληψης της πραγματικότητας έχει επισημανθεί πολλές φορές από τη «δημοκρατία».

Το γεγονός, όμως, πως οι υπουργοί θα έφταναν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, έπειτα από αυτό το καταστροφικό καλοκαίρι, να διαρρέουν φωτογραφίες από το άτυπο πάρτι που στήθηκε για τα γενέθλια του Δημήτρη Καιρίδη (φωτό) ξεπέρασε ακόμα και τις δικές μας χαμηλές -γι’ αυτήν τη κυβέρνηση- προσδοκίες. Προφανώς, ο υπουργός Δημήτρης Καιρίδης είχε το δικαίωμα να κεράσει γλυκά τους συναδέλφους του. Η επιλογή όμως του αόρατου αρχισυντάκτη του Μαξίμου να διαρρεύσει αυτές τις φωτογραφίες παρέα με gossip κείμενα στα περισσότερα φιλοκυβερνητικά μέσα είναι χυδαία. Και αυτό διότι δεν γίνεται, την ώρα που η χώρα συνεχίζει να καίγεται και το 112 ακόμα και σήμερα καλεί σε εκκενώσεις, οι υπουργοί της κυβέρνησης να εμφανίζονται χαλαροί, χαμογελαστοί και ορεξάτοι για πλάκα. Κακή εικόνα, που επικυρώνει αυτό το πρώτο καταστροφικό δίμηνο.

Ο Τουρνάς τώρα θυμήθηκε την απόκτηση drones για τα δάση

Υστερα από ολόκληρες εβδομάδες πύρινης κόλασης και με τη φωτιά στον Εβρο να συνεχίζει ανεξέλεγκτη για 15η μέρα, ο Ευάγγελος Τουρνας θυμήθηκε να εξαγγείλει την απόκτηση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ). «Στο πρόγραμμα ΑΙΓΗΣ υπάρχει ξεχωριστή πρόβλεψη για την αγορά Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων για την επιτήρηση των δασών μας» ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΙΚΗΣ Τάσου Οικονομόπουλου, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει δεσμεύσεις μόνο κατόπιν εορτής και με χαρακτηριστική ή μάλλον εγκληματική καθυστέρηση.

Ο υφυπουργός πάντως ισχυρίστηκε ότι σύντομα ο διαγωνισμός για την απόκτηση νέων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων για την επιτήρηση των δασών θα είναι έτοιμος για να «τρέξει», όπως σύντομα θα βγει και διαγωνισμός για την απόκτηση των 400 νέων πυροσβεστικών οχημάτων της ΠΟΥ, ενώ προχωράει και η προμήθεια των ελικοπτέρων, εφόσον, όπως είπε, ο σχεδιασμός μας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα πάντα και να καλύπτει όλες τις παραμέτρους.

Ο ίδιος εξήγησε πως σήμερα σε όλη τη χώρα το Πυροσβεστικό Σώμα διαθέτει ένα σύνολο εννέα ομάδων συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων που έχουν αναπτυχθεί στις περιφερειακές πυροσβεστικές διοικήσεις Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, στο Ηράκλειο και στα Χανιά, και στο Βόρειο Αιγαίο, στη Σάμο, επισημαίνοντας πως με τα ανωτέρω συστήματα χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται επιτηρώντας περιοχές πυροσβεστικού ενδιαφέροντος κυρίως ευαίσθητων δασικών οικοσυστημάτων.

«Το σχέδιό μας για την πρόληψη δεν αφορά μόνο ούτε και εξαντλείται μόνο στα drones. Είναι κατά πολύ ευρύτερο και πληρέστερο και αφορά γενικά τις πολλαπλές και χρήσιμες εφαρμογές της εθνικής βάσης δεδομένων που μεθοδικά χτίζουμε με μια σειρά από υποπρογράμματα του ΑΙΓΗΣ» ανέφερε.

Αθλιότητες και από Πέτσα στους επιστήμονες: «Βλέπω πολιτικοποίηση του Αστεροσκοπείου Αθηνών»

Κυβέρνηση των αρίστων στην αμφισβήτηση της επιστήμης. Την ώρα που ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως έχει μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις του ανορθολογισμού, οι υπουργοί και οι βουλευτές του επιδίδονται σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ επιθέσεων απέναντι στους επιστήμονες που δεν σωπαίνουν από τη κυβερνητική ομερτά που έχει επιβληθεί σε όλη τη χώρα.

Μετά λοιπόν το υπουργείο Εσωτερικών που αμφισβήτησε τις δορυφορικές μετρήσεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για τις καμένες εκτάσεις, κάνοντας λόγο για «χαμηλή ευκρίνεια» και ύπαρξη καπνού που δυσχεραίνει τις μετρήσεις, τη Σοφία Βούλτεψη, η οποία χαρακτήρισε «προπαγάνδα των αριθμών» τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα οποία ανέφεραν ότι με 52% λιγότερες δασικές πυρκαγιές σημειώθηκε 195% αύξηση των καμένων εκτάσεων, αλλά και τις δηλώσεις του Ακη Σκέρτσου τη σκυτάλη πήρε ο Στέλιος Πέτσας. Ξεχνώντας πως εκπροσωπεί την κυβέρνηση μιας δυτικής χώρας που οφείλει να σέβεται και να ακούει την επιστήμη, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είπε ευθαρσώς, μιλώντας στο Kontra Channel, ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι… πολιτικοποιημένο.

Ο Στέλιος Πέτσας

«Ξέρετε τι βλέπω; Και δεν το βλέπω τώρα, το βλέπω από την εποχή που είχαμε χιονοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, βλέπω μια… πολιτικοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δεν μου αρέσει καθόλου» είπε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, για να τον ρωτήσει στη συνέχεια η παρουσιάστρια της εκπομπής Νατάσσα Γιάμαλη αν κάνει αντιπολίτευση. «Οχι, δεν λέω ότι κάνει αντιπολίτευση. Λέω για πολιτικοποίηση. Δεν είναι η πρώτη φορά και το καταγράφω σαν παρατήρηση, δεν κάνω κριτική. Οτι έχει πολιτικοποιηθεί ο ρόλος του» απάντησε εκ νέου ο Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα επέμεινε στη θέση του αυτή λέγοντας πως το Εθνικό Αστεροσκοπείο εκδίδει αρνητικές για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς που κάνει εισηγήσεις, με μοναδικό στόχο να «πληγώσει» την κυβέρνηση που δεν συμπεριλαμβάνει το Αστεροσκοπείο. Φυσικά, αυτή η εξέλιξη για όσους θυμούνται τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη είχαν προσπαθήσει να αποδημήσουν ακόμα και την έρευνα του άλλοτε εθνικού λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα για τις ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης:  Νέα αποστομωτική απάντηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This