Οι τέσσερις πυλώνες των φτωχών εξαγγελιών του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Το κυβερνητικό επιτελείο κάνει ένα υποτιθέμενο... restart στις μεταρρυθμίσεις

Must Read

Τις τελευταίες πινελιές βάζει το κυβερνητικό επιτελείο στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στις λιγοστές παροχές που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα όποια μέτρα στήριξης με δημοσιονομικό κόστος θα «κλειδώσουν» την τελευταία στιγμή, καθώς το οικονομικό επιτελείο θα πάρει στα χέρια του τα αμέσως επόμενα 24ωρα τα στοιχεία από την πορεία του Προϋπολογισμού τον Αύγουστο, αλλά και τα τουριστικά έσοδα της φετινής σεζόν. Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες η ομιλία του πρωθυπουργού αναφορικά με την οικονομία θα κινηθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες:

  • Ο πρώτος έχει να κάνει με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Μπορεί την προηγούμενη ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, ο καναδικός οίκος DBRS να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, ωστόσο εκτιμάται πως δεν θα αναβαθμίσει τη χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το οικονομικό επιτελείο κράτα πολύ χαμηλά τον πήχη των εξαγγελιών
  • Ο δεύτερος σχετίζεται με την ανάγκη να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και όλοι εκείνοι που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού
  • Ο τρίτος πυλώνας θα έχει να κάνει με πιθανά μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας, ειδικά στο κομμάτι των τροφίμων. Στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι, μεταξύ των άλλων:

– Επέκταση του market pass έως το τέλος το έτους

– Ενίσχυση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης

– Διατήρηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος για τους ευάλωτους

– Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ για άλλους έξι μήνες στο τουριστικό πακέτο, στις μεταφορές, στην εστίαση (καφές, μη αλκοολούχα ποτά) και στον πολιτισμό

– Ανάλογα με την πορεία των εσόδων, ίσως υπάρξει και νέα επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια ανέργους κ.ά.

Ο τέταρτος πυλώνας έχει να κάνει με την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια. Στην ουσία, αναμένεται να επαναληφθούν πολλά σημεία από το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης τον περασμένο Ιούλιο. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This