Στην Άγκυρα ο Γεραπετρίτης για να ετοιμάσει τις «υποχωρήσεις»

Θα προετοιμάσουν με τον Φιντάν την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Must Read

Στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς την Τρίτη έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Μάλιστα σύμφωνα με διαρροές, επικρατεί… συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του διαλόγου. Και αυτό γιατί το ελληνικό επιτελείο θεωρεί ότι θα μπουν οι βάσεις για την συνέχιση της θετικής ατζέντας!

Στην ίδια συνάντηση θα προετοιμαστεί και το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη.

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί και η πιθανή ατζέντα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που προγραμματίζεται να συνεδριάσει τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, έξι χρόνια μετά το τελευταίο στη Σμύρνη και ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν μόλις πριν λίγες μέρες μας κατηγόρησε ότι εμείς κάψαμε την Σμύρνη! Χωρίς φυσικά να ξεχνάμε πως η τουρκική διπλωματία επαναφέρει διαρκώς νέες διεκδικήσεις.

Η συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν θα ξεκινήσει στις 10:05 το πρωί της Τρίτης και αναμένεται να διαρκέσει περί τις 2,5 ώρες, ενώ οι κοινές δηλώσεις τους έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 12:30 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης εργασίας Γεραπετρίτη έχει ως εξής:

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
19:00 – Αναχώρηση από Αθήνα / Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

21:00 – Άφιξη στην Άγκυρα / Αεροδρόμιο Esenboğa

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

10:00 – Άφιξη σε Υπουργείο Εξωτερικών – Υποδοχή από Τ/ΥΠΕΞ – Φωτογραφία

10:05 – Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών

12:30 – Δηλώσεις στον Τύπο

13:15 – 15:00 – Γεύμα εργασίας

16:45 – Αναχώρηση από Άγκυρα

18:45 – Άφιξη στην Αθήνα / Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Πάντως τόσο οι δηλώσεις του ίδιου του Μητσοτάκη, όσο και οι δηλώσεις Γεραπετρίτη δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να ικανοποιήσει τους γείτονες σε κάποιες από τις απαιτήσεις τους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This