Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη

«Δηλώνουν πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και ακαταλληλότητα ως προς την προσήκουσα άσκηση των καθηκόντων του»

Must Read

Προϊόντος του χρόνου έρχονται στην δημοσιότητα νέα στοιχεία για το αποτρόπαιο έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά και την επονείδιστη δολοφονία του 36 Αντώνη Καρυώτη, ενώ ανακύπτει ένα πελώριο ερώτημα:

Πού ήταν το Λιμενικό; Ούτε ένας άνδρας του στο πρώτο λιμάνι της χώρας, εκεί που την ίδια ώρα με το συγκεκριμένο πλοίο φεύγουν άλλα τρία (συνολικά τέσσερα) πλοία για την Κρήτη;

Η λογική λέει ότι εάν αξιωματικοί του Λιμενικού ήταν παρόντες θα προλάβαιναν την δολοφονία και σε κάθε περίπτωση θα επιχειρούσαν να σώσουν τον ατυχή νέο. Δεν θα έφευγε το πλοίο αφήνοντάς τον να πνιγεί! Δεν θα το μάθαιναν από τα βίντεο των επιβατών, που έδειξαν υπευθυνότητα και ανθρωπιά, εν αντιθέσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τον θάνατο του 36χρονου.

«Ένας άνθρωπος πήγε να ταξιδέψει και βρέθηκε νεκρός, και ένας άλλος άνθρωπος πήγε να κάνει την δουλειά του και βρέθηκε κατηγορούμενος για φόνο» δήλωσε στο ACTION24 ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση 

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει ο Μητσοτάκης την απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη που εξισώνει το θύμα με τους θύτες

 

Δεν άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ασχολίαστες τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας σχετικά με τον τραγικό πνιγμό του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά μετά το σπρώξιμο που δέχθηκε από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση καταδίκη των δηλώσεων Βαρβιτσιώτη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση.

«Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας.

Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη» τονίζει η Κουμουνδούρου.

Δουδωνής κατά Βαρβιτσιώτη: Οι δηλώσεις του εξισώνουν προκλητικά τον θύτη με το θύμα

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Δουδωνής βάζει στο στόχαστρό του τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις τουλάχιστον ατυχέστατες δηλώσεις που έκανε για την υπόθεση του τραγικού πνιγμού του 36χρονου, χθες, στο λιμάνι του Πειραιά.

«Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ Βαρβιτσιώτη που εξισώνουν κατά τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό τον θύτη με τον θύμα, όταν μάλιστα πριν λίγες ώρες χάνει άδικα τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος, δηλώνουν πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και ακαταλληλότητα ως προς την προσήκουσα άσκηση των καθηκόντων του» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και ζητά την αποδοκιμασία των δηλώσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Πρωθυπουργός θα αντιδράσει σε αυτή τη νέα προκλητική δήλωση υπουργού της κυβέρνησής του ή τίποτα πια δεν του προκαλεί εντύπωση;» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Παναγιώτης Δουδωνής.

ΚΚΕ: Να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα στον Πειραιά και όλες οι συνθήκες που το προκάλεσαν

«Οι απίστευτες εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου στον καταπέλτη του «Blue Horizon» σοκάρουν και «σφίγγουν το στομάχι» σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής που βιώνουμε σχεδόν καθημερινά σε μια κοινωνία όπου βασιλεύουν οι σάπιες αξίες του ατομισμού και του κέρδους, οδηγεί σε τέτοια επίπεδα αποκτήνωσης, ώστε να πετάει κάποιος έναν άνθρωπο στη θάλασσα και – ενώ τον βλέπει να πνίγεται μέσα στα απόνερα – να δίνει εντολή να ξεκινήσει κανονικά το πλοίο, προφανώς για να μην υπάρξει καθυστέρηση, αφού για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ‘ο χρόνος είναι χρήμα’», αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και όλες οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να δώσουν απαντήσεις: Τηρήθηκε από την εταιρεία το πρωτόκολλο και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας κατά τον απόπλου του πλοίου; Υπήρχε παρουσία του Λιμενικού; Πώς είναι δυνατόν το πλοίο να αποπλέει και να ταξιδεύει ανενόχλητο για ώρα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει;

Είναι χαρακτηριστικό πως το τι πραγματικά έγινε αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους επιβάτες του πλοίου, ενώ η αρχική ενημέρωση του Λιμενικού έριχνε επί της ουσίας την ευθύνη στο θύμα».

Καταλήγοντας ο Περισσός υπογραμμίζει: «Πέρα από τις δεδομένες ευθύνες μελών του πληρώματος που πρέπει να αποδοθούν, το ΚΚΕ απαιτεί να διερευνηθεί σε βάθος το έγκλημα και όλες οι συνθήκες που το προκάλεσαν, ενώ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 36χρονου βιοπαλαιστή από την Κρήτη που έχασε άδικα τη ζωή του».

Απασφάλισε κατά του Βαρβιτσιώτη ο Κασσελάκης: «Άχρηστος κομματικός σωλήνας της ΟΝΝΕΔ»

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο της τραγωδίας με τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη.

Σχολιάζοντας ο κ. Κασσελάκης επιτέθηκε στον κ. Βαρβιτσιώτη μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντάς τον «άχρηστο κομματικό σωλήνα της ΟΝΝΕΔ».

«Όταν μου μετέφεραν τη δήλωση του υπ. Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, νόμιζα ότι ήταν fake news. Είδα το βίντεο τρεις φορές για να το πιστέψω. Πώς να συλλάβει ο άχρηστος κομματικός σωλήνας της ΟΝΝΕΔ την ανθρώπινη ανάγκη; Η Ελλάδα πρέπει να τελειώνει με τις ασυναίσθητες βαρονίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aυτός είναι ο 36χρονος Αντώνης που σκοτώθηκε στο λιμάνι – Νέο βίντεο από την τραγωδία

Blue Horizon: Από τι πέθανε ο 36χρονος – ΕΔΕ και για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This