Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις τεράστιες ευθύνες του εμφανίστηκε ως παρατηρητής της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία»

Άφησε τους πολίτες «μόνους τους στο έλεος της κακοκαιρίας, χωρίς μέτρα πρόληψης, χωρίς συντονισμό, χωρίς γρήγορη αντίδραση, παρά το γεγονός ότι για την ένταση της κακοκαιρίας και τις συνέπειές της είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα οι επιστήμονες»

Must Read

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εκτόξευσε πριν από λίγη ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ακολουθώντας τις ανακοινώσεις του ιδίου και των υπουργών του για τα μέτρα στήριξης που θα λάβει η κυβέρνησή του για τους χιλιάδες πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις τεράστιες ευθύνες του, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως παρατηρητής της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία» η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει μεταξύ άλλων πως ο πρωθυπουργός «δεν είπε λέξη για το γεγονός ότι τους άφησε μόνους τους στο έλεος της κακοκαιρίας» και ότι μίλησε για «ανάγκη προσαρμογής στην κλιματική κρίση, αφού επί τέσσερα και πλέον χρόνια δεν έκανε τίποτα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως ακολούθως:

«Χωρίς καμία συγνώμη και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις τεράστιες ευθύνες του και αφού έπνιξε στα χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης τους διαμαρτυρόμενους πολίτες στη Λάρισα, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα ως απλός παρατηρητής της βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία.

Δήλωσε το αυτονόητο, ότι η πολιτεία οφείλει να είναι κοντά στους πληγέντες με μέτρα στήριξης, ωστόσο δεν είπε λέξη για το γεγονός ότι τους άφησε μόνους τους στο έλεος της κακοκαιρίας. Χωρίς μέτρα πρόληψης, χωρίς συντονισμό, χωρίς γρήγορη αντίδραση, παρά το γεγονός ότι για την ένταση της κακοκαιρίας και τις συνέπειές της είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα οι επιστήμονες.

Ανακάλυψε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης την ανάγκη προσαρμογής στην κλιματική κρίση, αφού επί τέσσερα και πλέον χρόνια δεν έκανε τίποτα. Ο πρώτος κύκλος προσαρμογής, που βασίζεται στη Στρατηγική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και τα Περιφερειακά Σχέδια Προσαρμογής δεν έχουν ολοκληρωθεί σε όλες τις Περιφέρειες, ιδίως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου εκκρεμεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Για αυτά δεν έκανε τίποτα.

Αλλά μιας και θα συναντήσει την κυρία Φον ντερ Λάιεν, περιμένουμε να της εξηγήσει γιατί οι ευρωβουλευτές του καταψήφισαν μαζί με την ακροδεξιά τον ευρωπαϊκό νόμο για την αποκατάσταση της φύσης.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη επίσης για την καθυστέρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας, για τα οποία μας εγκαλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την προχειρότητα στην οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, όπου ούτε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν, για το γεγονός ότι «κατάφερε» να διχάσει την πολιτική για το κλίμα, αφήνοντας τη διαχείριση υδάτων και πλημμυρών, την πρόληψη πυρκαγιών και τη δασοπροστασία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την κλιματική κρίση ως άδειο πουκάμισο στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ούτε βέβαια αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει απαντήσεις για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δόθηκαν για έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά έργα μετά τον Ιανό και μετά από τρία χρόνια η Θεσσαλία βυθίστηκε ξανά στο νερό και τη λάσπη. Δυστυχώς, τρία χρόνια μετά, οι πολίτες της Θεσσαλίας γίνονται στο ίδιο έργο θεατές.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την παραμικρή αξιοπιστία για να εγγυηθεί την ανθεκτικότητα και την επάρκεια της χώρας απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.»

Την αντίδρασή της για τα όσα εξοργιστικά διαδραματίστηκαν στη Λάρισα εξέφρασε και σε προσωπικό επίπεδο η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Η κυβέρνηση που αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που τρία χρόνια μετά τον “Ιανό” -και ενώ ξόδεψε 700 εκατ. για ανύπαρκτα ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα- άφησε τη Θεσσαλία ανοχύρωτη να υποστεί μία ολική καταστροφή. Η κυβέρνηση που επί πέντε μέρες έχει αποδειχθεί τραγικά ανεπαρκής για να στηρίξει τους πληγέντες. Αυτή η κυβέρνηση, του κ. Μητσοτάκη, που πήγε στη Λάρισα για να προλογίσει τους υπουργούς του, έπνιξε σήμερα στα χημικά ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν για το ξεχαρβάλωμα του “επιτελικού κράτους” και την ασύγγνωστη ανικανότητά της», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This