Η συντροφικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει στις… λάσπες του κάμπου

Νέα «μαχαιρώματα» με αφορμή τις επισκέψεις στη Θεσσαλία

Must Read

Στα λιμνάζοντα νερά του θεσσαλικού κάμπου φαίνεται πως βουλιάζουν η συντροφικότητα και η ευγενής άμιλλα των υποψηφίων στον ΣΥΡΙΖΑ, μία εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές.

Οι επιτόπιες επισκέψεις στους τόπους της καταστροφής και οι αντιπολιτευτικές δηλώσεις ορισμένων από αυτούς φαίνεται πως έχουν ήδη αρχίσει να ενοχλούν τους υπολοίπους, καθώς προσθέτουν νέα δεδομένα στην εσωκομματική μάχη. Τη μεγαλύτερη δυσφορία εκδηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, του οποίου, όπως γενικά αναγνωρίζεται, δεν είναι το δυνατότερο χαρτί η μαζική επαφή με τον κόσμο.

Σε δημόσια ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε διαμαρτυρόμενος ότι ζήτησε την παρέμβαση του κόμματος προκειμένου να εκφράζεται ενιαία και να μην «καπελώνεται» από προσωπικές στρατηγικές. Τα βέλη δεν κατευθύνονται τόσο προς την Εφη Αχτσιόγλου, αν και αφορούν και εκείνη, όσο προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος, όπως θεωρούν κάποιες πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανακατέψει την τράπουλα, ανατρέποντας τη μέχρι χθες «θεσμική» αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος.

Ο Ε. Τσακαλώτος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Zήτησα από τη γραμματέα, τον αναπληρωτή γραμματέα και τον επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος να φροντίσουν ώστε κλιμάκια του κόμματος, συντεταγμένα, να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε η βοήθεια που θα προσφέρουμε να είναι ουσιαστική. Μακριά και έξω από προσωπικές στρατηγικές, οφείλουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης που μας αντιστοιχεί -ως η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας- και να κινηθούμε όπως μας αρμόζει: ως το όλον κόμμα».

«Ηλικιακός ρατσισμός»

Στο κλίμα αυτό, ο Νίκος Παππάς στηλίτευσε παρόμοιες συμπεριφορές, σχολιάζοντας: «Τεχνητές εντάσεις, παραλυτικές ισορροπίες, σεξισμός, ομοφοβία, ηλικιακός ρατσισμός και φυσική βία δεν έχουν θέση στην παράταξή μας». Ειδικά το σχόλιο για τον «ηλικιακό ρατσισμό» αφορούσε την άγρια επίθεση που εξαπέλυσε ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης εναντίον του Γ. Δραγασάκη, ο οποίος δημόσια (Attica) επανέλαβε τη στήριξή του στο πρόσωπο της Εφης Αχτσιόγλου.

Επιστρατεύοντας έναν στίχο του Ν. Γκάτσου, ο Μωραΐτης, σκληρός υποστηρικτής του Κασσελάκη, έγραψε «Μ’ ένα μάτι, μ’ ένα δόντι, με βαμμένα τα μαλλιά, σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά, καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι, το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι». Η στάση του προκάλεσε κύμα αποδοκιμασίας μέσω υπογραφών, στις οποίες ξεχώριζε αυτή του διευθυντή του γραφείου του Α. Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου.

Περνώντας στην αντεπίθεση ο Παύλος Πολάκης σχολίασε: «Οταν δεν έχεις δουλειά, μαζεύεις υπογραφές… Επιλεκτικά πάντα…»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This