Αχτσιόγλου από Έβρο: «Πρωτοφανείς οι ευθύνες της κυβέρνησης – Η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία»

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση καθυστέρησαν παροιμιωδώς στο να καταθέσουν αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναγκαία στήριξη...»

Must Read

Τις πληγείσες από τις σαρωτικές δασικές πυρκαγιές περιοχές του Έβρου, επισκέφθηκε σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έκανε λόγο «αποκαρδιωτικές εικόνες», τονίζοντας πως «οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι πρωτοφανείς».

Η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος σχολίασε ότι «η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία για να κρύβεται πίσω της ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», αλλά ένα γεγονός το οποίο «απαιτεί να λαμβάνονται μέτρα και να αναπτύσσονται δράσεις». «Εδώ είναι προφανές ότι δεν υπήρξαν καθόλου έργα πρόληψης, δεν υπήρξε καμία επένδυση στις δασικές υπηρεσίες προκειμένου να προστατευθούν τα δάση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε προετοιμασία «ούτε σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της καύσιμης ύλης».

Είπε ακόμη ότι υπήρχε έλλειψη των αναγκαίων μέσων και δυναμικού και σε ό,τι αφορά την κατάσβεση των πυρκαγιών. «Η κυβέρνηση δεν επένδυσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έγιναν οι αναγκαίες προσλήψεις. Βρεθήκαμε με 3.500 κενά στην Πυροσβεστική», ανέφερε. Προσέθεσε ότι και μετά την καταστροφή «υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση, σε ό,τι αφορά την αποζημίωση και την αποκατάσταση». «Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση καθυστέρησαν παροιμιωδώς στο να καταθέσουν αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναγκαία στήριξη. Δεν έχουν ακόμα απαντήσει αν έκαναν αίτημα για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αρωγής, ενώ άλλες χώρες που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστροφές έχουν κινηθεί μέσα σε διάστημα ελάχιστων ημερών», πρόσθεσε.

Η Ε. Αχτσιόγλου τόνισε ότι και οι άνθρωποι της περιοχής «καταγγέλλουν ότι δεν έχουν καμία σαφή απάντηση ως προς το πώς θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές στο αγροτικό και στο ζωικό κεφάλαιο», προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μία συνολική απουσία του κρατικού μηχανισμού» και πως «οι ευθύνες του λεγόμενου “επιτελικού κράτους” είναι πρωτοφανείς και ξεκάθαρες». Καταλήγοντας, η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης, αντί «να επιχειρεί διαρκώς μια επικοινωνιακή διαχείριση», θα έπρεπε να έρθει στην περιοχή να πει στους πολίτες συγκεκριμένα τι δεν έγινε την προηγούμενη περίοδο και «να τους δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να βάλουν ξανά σε τάξη τη ζωή τους».

  • Δείτε της δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This