Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση στην Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τα πυρά σύσσωμης της μειοψηφίας δέχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Must Read

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στις προβλέψεις του εργασιακού νομουσχεδίου, το οποίο εισήχθη προς επεξεργασία και συζήτηση στην Επιτροπή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όλα τα κόμματα της μειοψηφίας εκφράστηκαν κατά των άρθρων που αφορούν στην εξαήμερη εργασία, τις κατά παραγγελία συμβάσεις, την εργασία σε δύο εργοδότες έως 13 ώρες την ημέρα και την πριμοδότηση της απεργοσπασίας μέσω της ποινικοποίησης της απεργιακής παρέμβασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ζήτησαν με την έναρξη της συνεδρίασης από τον Άδωνι Γεωργιάδη την απόσυρση του νομοθετήματος με τον υπουργό Εργασίας να απορρίπτει το αίτημα ως άτοπο.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα τρία κόμματα που βρίσκονται δεξιά και δεξιότερα της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κριτική που άσκησαν στο νομοσχέδιο είναι σοσιαλιστική και αναμασούν τσιτάτα της αριστεράς. «Είστε κανονικοί κομμουνιστές» είπε ο υπουργός.

Ισχυρά «πυρά» από την αντιπολίτευση

Για νομοσχέδιο «οδοστρωτήρα για τα εργασιακά δικαιώματα» μίλησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος. «Η ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της αποδόμησης των κοινωνικών δικαιωμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου «οδηγούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στη νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας και τη φίμωση του συνδικαλισμού».

Ο Γιώργος Μουλκιώτης από το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό συνεχίζει ακάθεκτη την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, ενώ προσπαθεί να ενσταλάξει στις συνειδήσεις των εργαζομένων ότι είναι παρωχημένο το 8ωρο».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης μίλησε «για νέο αντεργατικό τερατούργημα, με το οποίο η κυβέρνηση κάνει πράξη την παραγγελία των εργοδοτών για πιο φτηνή εργατική δύναμη».

Για ένα νομοσχέδιο που αλλάζει τους εργασιακούς όρους και ανατρέπει τις ισορροπίες στην αγορά εργασίας μίλησε η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση.

Ο Πέτρος Δημητριάδης από τους Σπαρτιάτες έκανε λόγο «για επιστροφή σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», ενώ η Ασπασία Κουρουπάκη από την Νίκη είπε ότι «είναι οι χειρότερες ρυθμίσεις από τη μεταπολίτευση και μετά».

Από την Πλεύση Ελευθερίας ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε λόγο «για αντεργατικές διατάξεις, με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να εξευτελίσει και να ταπεινώσει τους ανθρώπους της εργασίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This