ΣΥΡΙΖΑ: Στις κάλπες για την εκλογή προέδρου – Η διαδικασία της ψηφοφορίας

Στις 8 το βράδυ ολοκληρώνεται η ψηφοφορία

Must Read

Άνοιξαν σήμερα το πρωί στις 8 και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ οι κάλπες για τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διεκδικούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Κασσελάκης και Στέφανος Τζουμάκας οι οποίοι αναμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της κάλπης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Οι εκλογείς που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλούνται να προσέλθουν στα 570 εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί σε όλη τη χώρα.

Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Μαζί τους πρέπει να έχουν αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης, ή βιβλιάριο Υγείας, ή άδεια διαμονής, ή visa, ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον με βάση τα αποψινά αποτελέσματα απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Πού ψηφίζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Πρώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Παππάς στις 8:45 στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας), στις 8:45, ενώ ακολουθεί η Έφη Αχτσιόγλου η οποία θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 10:00.

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ψηφίσει στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175), στις 12:00 και μισή ώρα αργότερα θα προσέλθει στις κάλπες στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ο Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελευταίος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πώς ψηφίζουν οι κάτοικοι εξωτερικού

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: «Δεν είμαι Μεσσίας, είμαι ένας από σας»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This