ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειδώνει» η παράταση της εκλογικής διαδικασίας – Μετά τα μεσάνυχτα τα τελικά αποτελέσματα

Λίγο μετά τις 23:00 ενδέχεται να γνωρίζουμε και το εάν θα χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές...

Must Read

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η παράταση κατά μία ώρα για το κλείσιμο της κάλπης στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος, καθώς οι ουρές των πολιτών σε κάποια εκλογικά κέντρα διαρκώς αυξάνονται.

Η απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί επισήμως, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον απαραίτητο, καθώς στις εκλογές συμμετέχει πολύ περισσότερος κόσμος από όσους υπολόγιζαν. Μάλιστα, ο Νίκος Παππάς, εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την παράταση της διαδικασίας, δηλώνοντας πως «η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα, για την ισχυροποίηση της παράταξης. Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας, όπου παραστεί ανάγκη».

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της σημερινής κάλπης αναμένεται να γίνει γύρω στις 23:00, ενώ περίπου εκείνη την ώρα ενδέχεται να γνωρίζουμε και το εάν θα χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές (οι οποίες και θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, 24/9).

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που ισχύσει η ωριαία παράταση, οι κάλπες θα κλείσουν στις 21:00, αντί για τις 20:00, όπως ήταν προγραμματισμένο. Όσον αφορά στα αποτελέσματα των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά αναμένεται να βγουν  και να ανακοινωθούν μετά τα μεσάνυχτα.

Μέχρις τις 18:00, πάντως, είχαν ήδη ψηφίσει περισσότερα από 112.000 άτομα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερες από 130.000 ψήφους. Σημειώνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν τυπωθεί 120.000 φάκελοι και 240.000 ψηφοδέλτια, που, όπως τελικά αποδείχτηκε, δεν ήταν αρκετά, γι’ αυτό και το κόμμα αναγκάστηκε να τυπώσει κι άλλα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This