«…διαφωνούμε για τα εδαφικά θέματα». Για τα άλλα, κ. Πρωθυπουργέ, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, συμφωνείτε;

Must Read

Aπίθανα πράγματα συμβαίνουν στην επικαιρότητα που αφορά στα Ελληνοτουρκικά κι εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη.

  • του Παναγιώτη Παύλου

Ακριβώς λίγη ώρα πριν την πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στο «Σπίτι της Τουρκίας», επέλεξε η Καθημερινή να δημοσιεύσει τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN και τον δημοσιογράφο Richard Quest.

Σε μια πρωτόγνωρη δήλωση, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη για πρώτη φορά στη χρήση της φράσης «εδαφικά θέματα» (!), προκειμένου να επισημάνει το βαθμό της δυσκολίας που ενέχει η επίλυση των Ελληνοτουρκικών «διαφορών», όπως μονίμως αρέσκεται να αναφέρεται ο ίδιος στο ζήτημα της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Είναι δε εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Καθημερινή φρόντισε να συμπεριλάβει αυτή την αναφορά του Πρωθυπουργού στον τίτλο του δημοσιεύματός της.

Σύντομα θα μάθουμε, από τη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, εάν πρόκειται για άλλο ένα «λεκτικό ατόπημα» του Διπλωματικού Γραφείου του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ή, εάν, η αναφορά σε «εδαφικά θέματα» στην πρόταση: «έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία, μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε όσον αφορά τα εδαφικά θέματα», κρύβει απλώς επώδυνους συμβιβασμούς και απώλειες ελληνικών θαλασσών, στην ήδη διακηρυχθείσα από τον Πρωθυπουργό λογική του «ξεκινώ θέτοντας το μέγιστο αδιαπραγμάτευτο, για να καταλήξω σε αυτό που διατίθεμαι να παραχωρήσω»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This