Λύσσανδρος Γεωργαμλής: Όπως κόσμησε τα γήπεδα, θα προσφέρει και στην αυτοδιοίκηση

«Η ΑΕΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Must Read

Είναι ένας «Κύριος», τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Η απόφαση του μάλιστα να διεκδικήσει τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, είναι μια ευχάριστη είδηση, καθώς το ήθος και η αξιοπρέπεια του Λύσσανδρου Γεωργαμλή, δυστυχώς αποτελεί εξαίρεση στο πολιτικό σκηνικό, ενώ θα έπρεπε να είναι ο κανόνας.

 

Στον απόηχο του μεγάλου ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η LIVE SPORT μίλησε με τον παλαίμαχο άσο και υποψήφιο Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Λύσσανδρο Γεωργαμλή. Αναφέρθηκε στις εκπληκτικές εμφανίσεις της Ένωσης κόντρα σε Μπράιτον και Παναθηναϊκό, στον «μάγο» Ματίας Αλμέιδα, στην «OPAP Arena» και τις προοπτικές που αυτή διανοίγει στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, στην αισθητή πια βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και στην αγάπη και τη στήριξη των παλαίμαχων της Ένωσης στην προσπάθειά του να ηγηθεί του Δήμου.

Ένα σχόλιο για το χθεσινό ντέρμπι και τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ;

Η ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή, μετά από μία τεράστια νίκη της στην Αγγλία, έχω την εντύπωση ότι η νίκη στη Λεωφόρο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία γιατί μετά από τρεις μέρες και με ταξίδι, τα παιδιά κουρασμένα δώσανε τα πάντα και για μία ακόμα φορά μας έκαναν υπερήφανους. Η ΑΕΚ έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης δεν ξεκίνησε στις πρώτες αγωνιστικές με τον τρόπο που τελείωσε πέρυσι τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, αλλά το ίδιο έγινε και πέρυσι τέτοια εποχή και τελικά πήρε το νταμπλ…

Σας έκανε εντύπωση η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ στα δύο τελευταία παιχνίδια, παίζοντας χωρίς τους βασικούς της στόπερ;

Και στα δύο παιχνίδια αμύνθηκε εκπληκτικά όλη η ομάδα. Δεν έπαιξε καλά μόνο η αμυντική τετράδα αλλά όλοι. Είναι σημαντικό ότι η ΑΕΚ έκανε άμυνα για να κάνει επίθεση και όχι άμυνα απλά για άμυνα. Και στο Μπράιτον και στη Λεωφόρο.

Το πρωτοσελιδο της LIVE SPORT

Ο Ματίας Αλμέιδα συνεχίζει να εντυπωσιάζει το ελληνικό κοινό με τη φιλοσοφία του, το κοουτσάρισμά του και την εικόνα της ΑΕΚ…

Τα διαπιστευτήριά του τα έχει δώσει από πέρυσι. Είναι ένας τζέντλεμαν όσον αφορά τη συμπεριφορά του γι’ αυτό τον αγαπάει ο κόσμος πάρα πολύ. Είναι δίκαιος σαν προπονητής και αυτό βγαίνει στην ομάδα. Έχει πολύ καλά αποδυτήρια και η ΑΕΚ μετά από πάρα πολλά χρόνια έγινε πραγματικά ξανά μια μεγάλη οικογένεια στο αγωνιστικό κομμάτι.

Πιστεύετε πως θα δούμε και φέτος ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ως το τέλος, με πολλούς διεκδικητές, ή θεωρείτε ότι προϊόντος του χρόνου κάποιες ομάδες θα ξεχωρίσουν;

Είναι νωρίς ακόμα να το πούμε αυτό. Σημαντικό ρόλο θα παίξει ποιες ομάδες θα προχωρήσουν στην Ευρώπη και αν αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν σε δύο θεσμούς. Χρειάζεται βάθος στο ρόστερ, υπάρχει κόπωση μεγάλη με συνεχή παιχνίδια. Όποια ομάδα μπορέσει να καλύψει αυτό το θέμα θα πάει καλά και στο πρωτάθλημα.

Η Ελλάδα συγκεντρώνει φέτος πολλούς βαθμούς στην Ευρώπη. Είναι αποτέλεσμα και της περυσινής ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος;

Ναι, σίγουρα. Παίζει σημαντικό ρόλο η περυσινή χρονιά. Φαίνεται επίσης πως οι ομάδες που δεν έκαναν πολλές αλλαγές στον κορμό τους παίρνουν και τους περισσότερους βαθμούς. Η ΑΕΚ με το γήπεδο που έφτιαξε άλλαξε πολύ τα πράγματα. Απέκτησε άλλη δυναμική σαν ομάδα και αυτομάτως ανέβηκε όλο το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς ότι το νέο γήπεδο εμμέσως βοήθησε στη βελτίωση συνολικά του πρωταθλήματος και των ομάδων.

Πλέον η Νέα Φιλαδέλφεια πρέπει να συμβιώνει ξανά με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Πώς βλέπετε αυτή τη σχέση γηπέδου και πόλης και τι προοπτικές ανοίγονται;

Είμαι υπερήφανος που έπαιξε σημαντικό ρόλο και σαν αντιδήμαρχος και σαν αντιπολίτευση στο να προχωρήσει αυτό το μεγάλο έργο. Έβαλα ένα μικρό λιθαράκι να πραγματοποιηθεί το όνειρο εκατομμύριων ΑΕΚκτζήδων και να γυρίσει η ΑΕΚ στο σπίτι της. Για τον συνδυασμό μας είναι ένα στοίχημα η αρμονική συνύπαρξη του πανέμορφου γηπέδου με την πόλη και τους κατοίκους της. Και φυσικά ανοίγονται και άλλες προοπτικές. Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα χρειάζονται την ΑΕΚ και θέλουν να συνυπάρχουν αρμονικά. Ο αθλητισμός παράγει παιδεία και αυτό αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία στηρίζουμε το πρόγραμμα μας. Η πόλη είναι πολλαπλά κερδισμένη από την παρουσία του γηπέδου. Το γήπεδο είναι ένας χώρος πολιτισμού και αθλητισμού. Το Μουσείο θα διατηρεί ζωντανή την ιστορία της ομάδας, της πόλης, των χαμένων πατρίδων. Και μόνο η σκέψη ότι τα σχολεία θα πηγαίνουν εκεί είναι φανταστική. Το Μουσείο θα δώσει τη δυνατότητα σε πάρα πολλά παιδιά να μάθουν την ιστορία όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά της Μικράς Ασίας, των χαμένων πατρίδων.

Είναι εντυπωσιακή η συσπείρωση της οικογένειας της ΑΕΚ στο πρόσωπό σας ενόψει των επικείμενων εκλογών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πολλοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο πλευρό σας ενώ προσφάτως έστειλε μήνυμα στήριξης και ο σπουδαίος Κώστας Νεστορίδης.

Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου για την εκτίμηση στο πρόσωπό μου, αισθάνομαι ένας από αυτούς, είναι μέρος της οικογένειάς μου, τους ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνουνε και να είναι σίγουροι ότι θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος αυτής της τιμής. Όσον αφορά τη δήλωση του κυρίου Νεστορίδη πραγματικά με συγκίνησε. Αυτός και ο κύριος Σεραφείδης ήταν οι άνθρωποι που με πήραν από το χέρι και ό,τι έχω γίνει αυτή τη στιγμή σαν άνθρωπος, σαν οικογενειάρχης, ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, το οφείλω σε ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This