Ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάπτυξη του τουρισμού για όλες τις περιφέρειες παρουσίασε η Έλενα Κουντουρά

«Μέσω του τουρισμού στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, που είναι η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας...», ανέφερε μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Παρέμβαση στο συνέδριο Olympia Forum IV έκανε η Έλενα Κουντουρά, όπου και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού για όλες τις περιφέρειες.

«Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα είναι μονόδρομος και πρέπει να σχεδιάσουμε όλες αυτές τις κρίσιμες παραμέτρους προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για σταθερότητα και ευημερία στο μέλλον», ανέφερε αρχικά η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, αναφερόμενη ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού, σημείωσε ότι «κάθε πόλη έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει το μέλλον της για τις επόμενες δεκαετίες, για να έχει ισχυρή απασχόληση και να ισχυροποιήσει τη θέση της στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χάρτη».

Η κα Κουντουρά πρόσθεσε ότι «ο τουρισμός προσφέρει το 20% του ΑΕΠ και για αυτό θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που με σκληρή δουλειά και σχέδιο καταστήσαμε έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς πριν από την περίοδο του κορωνοϊού», ενώ, κατόπιν, τόνισε τα εξής: «Ενισχύσαμε τη θέση της Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη και έτσι την επόμενη μέρα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Έχοντας την τιμή να είμαι υπουργός Τουρισμού, βάλαμε τις βάσεις για μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη τουρισμού 365 μέρες το χρόνο. Θεσμοθετήσαμε τον βιώσιμο τουρισμό, και φυσικά θεσμοθετήσαμε όλες τις μορφές τουρισμού, κάτι για το οποίο είμαστε πρωτοπόροι. Αντιμετωπίσαμε σοβαρές κρίσεις αλλά καταφέραμε η Ελλάδα να είναι ένα παγκόσμιο brand παγκοσμίως, φέρνοντας συνολικά εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, ενώ τα έσοδα ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ».

«Αυτά τα χρήματα τα έχει ανάγκη η χώρα. Ο τουρισμός είναι πολλαπλασιαστής της ανάπτυξης και παρασύρει όλους τους άλλους τομείς, όπως τον πρωτογενή τομέα, τον κατασκευαστικό κλάδο, την ενέργεια, τον πολιτισμό και είχε μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία εκείνα τα δύσκολα χρόνια» επισήμανε η ευρωβουλευτής και ακολούθως αναφέρθηκε λεπτομερώς στα όσα έγιναν στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της παρουσίας της, επισημαίνοντας την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και του συναλλάγματος που μπήκε στη χώρα μας «σε κρίσιμες πραγματικά περιόδους».

Η Έλενα Κουντουρά έδωσε ιδιαίτερη βάση στις νέες μορφές τουρισμού που αναπτύχθηκαν μέσα από διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες και άνοιξαν πολλές νέες αγορές, τονίζοντας ότι «το Κατάκολο αναβαθμίστηκε πολύ από τις συμφωνίες οι οποίες υπογράφτηκαν τα προηγούμενα χρόνια». «Μέσω του τουρισμού στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, που είναι η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας, βοηθώντας να ανταπεξέλθουν σε όλες τις δυσκολίες που έχουν προκύψει μετά από την πανδημία», υπογράμμισε και καταλήγοντας επισήμανε πως «έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Πρέπει να πληρούμε όλους τους όρους της βιωσιμότητας για να τα καταφέρουμε».

Σημειώνεται πως το συνέδριο Olympia Forum IV διοργανώθηκε από το οικονομικό φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «Πατρίς» και διεξήχθη από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This