Αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης «έφαγε πόρτα» στο Υπουργείο Πολιτισμού κατ’ εντολή Λίνας Μενδώνη

Must Read

Το Υπουργείο Πολιτισμού επιχείρησε να επισκεφτεί σήμερα, Πέμπτη 5/10, αντιπροσωπεία της «Ανοιχτής Πόλης», με σκοπό να συζητήσει με τους εργαζόμενους εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά το γραφείο της υπουργού, Λίνας Μενδώνη, απαγόρευσε την είσοδο στους υποψήφιους και εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού με επικεφαλής τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, χωρίς, μάλιστα, να τούς δώσει κάποια επίσημη εξήγηση.

«Γνωρίζουμε ότι και άλλες παρατάξεις έχουν επισκεφτεί το Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς αποκλειστήκαμε και μάλιστα δύο μέρες πριν από τις εκλογές. Δεν είναι απλώς δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση μας να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε σχετικά στο documentonews.gr η κα Δέσποινα Αλεβυζάκη, μέλος της εν λόγω αντιπροσωπείας, και πρόσθεσε: «Έχουμε επισκεφτεί πολλές δημόσιες υπηρεσίες στο παρελθόν και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες βρίσκονται στο κέντρο και οι εργαζόμενοι έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο που έχει (ή δεν έχει) παραχθεί στον Δήμο της Αθήνας και είναι σημαντικό να μας επισημάνουν τις προτάσεις και τις σκέψεις τους για την πόλη. Αυτό ακριβώς που πρέπει να γίνεται σε ένα δημοκρατικό καθεστώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι υποψήφιοι μιλάνε με τον κόσμο, μοιράζονται προβληματισμούς και τελικά κρίνονται στην κάλπη».

«Δεν μας έδωσαν καμία απάντηση. Οι θυρωροί ζήτησαν την άδεια από τη διευθύντρια του γραφείου της Λίνας Μενδώνη και τον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα του υπουργείου. Πήραμε την απάντηση ότι δεν επιτρέπουν σε κανέναν από εμάς να περάσει. Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω, αλλά είναι μία ξεκάθαρα αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η οποία δεν ταιριάζει στην εποχή που ζούμε. Ενοχλείται το Υπουργείο Πολιτισμού από την επαφή μας με τους εργαζόμενους;», σχολίασε η ίδια, αναφερόμενη στις (μη) απαντήσεις που πήραν από τους αρμόδιους, όταν τούς ζήτησαν το λόγο για την απαγόρευση της εισόδου τους στο υπουργείο.

Η σχετική ανακοίνωση των αντιπροσώπων της «Ανοιχτής Πόλης»:

«Το Υπουργείο Μενδώνη κλειστό στο δημοκρατικό διάλογο:

Σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία της Ανοιχτής Πόλης, με υποψήφιους και εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, επιχείρησε να επισκεφτεί το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να συζητήσει με τους εργαζόμενους εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρόκειται για πρακτική που ο συνδυασμός μας, όπως και άλλες δημοτικές παρατάξεις, ακολουθούν σε χώρους εργασίας, ώστε να ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για το πρόγραμμά τους, αλλά και να ενημερωθούν από εκείνους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως αποδείχτηκε όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού αποτελεί αυτόνομο κρατίδιο στη δημοκρατία των Αθηνών. Τόσο το γραφείο της κας Μενδώνη, όσο και ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, αρνήθηκαν στην Ανοιχτή Πόλη την είσοδο, σπάζοντας έτσι μια δημοκρατική παράδοση που αποσκοπεί στην επαφή ανάμεσα σε υποψηφίους και πολίτες.

Η κ. Μενδώνη μας έχει συνηθίσει σε αυταρχικές ενέργειες. Την ίδια ώρα που η κ. Μενδώνη μας κλείνει την πόρτα, γραφεία του Δήμου Αθηναίων χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων της παράταξης του κ. Μπακογιάννη. Η δικιά μας Αθήνα όμως είναι μια πόλη με παράδοση διαλόγου που δεν χωρά την αυθαιρεσία και την περιφρόνηση των δημοκρατικών εγγυήσεων.

Οι πρακτικές που θέλουν να αποσιωπήσουν το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πέσουν στο κενό. Το τείχος της αδιαφορίας θα πέσει και η φωνή κατοίκων και εργαζομένων θα ακουστεί.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This