Ιόνιο: Προβάδισμα «ανταρτών» της ΝΔ σε Περιφέρεια και Δήμους

Ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής προηγείται της Ρόδης Κράτσα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - Τι ισχύει στη Λευκάδα

Must Read

  • Από τον Χρίστο Βούζα

Προβάδισμα του «γαλάζιου αντάρτη», πρώην δημάρχου Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλή (αριστερά στην κεντρική φωτο) έναντι της επίσημης υποψήφιας της Ν.Δ. Ρ. Κράτσα (δεξιά στην κεντρική φωτο) καταγράφει δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2023 σε δείγμα 1.047 πολιτών (837 με την online έρευνα και 210 με την τηλεφωνική έρευνα), ο κ. Τρεπεκλής καταγράφει ποσοστό 25,6% έναντι 20,1% της κυρίας Κράτσα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρώην περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Γαλιατσάτος με 17,9%. Ακολουθούν η υποψήφια του ΚΚΕ Α. Μπαλού με 9,9%, η Μ. Δρυ (ΠΑΣΟΚ) με 9,2% και ο Γ. Ραιδεστινός (ΑΡΣΙ) με 1,8%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,3%, εκ των οποίων το 11,8% είναι αναποφάσιστο, το 3,3% δεν επιλέγει κανέναν από τους υποψηφίους και το 0,2% ψηφίζει «Λευκό/Ακυρο».

Αναφορικά με τους δήμους

Στον μεγαλύτερο δήμο της περιοχής, την Κεντρική Κέρκυρα, η εικόνα είναι παρόμοια με την περιφέρεια. Η (με αρνητική εικόνα) νυν «γαλάζια» δήμαρχος Μ. Υδραίου (45,4% καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο της) υπολείπεται 4,6 ποσοστιαίων μονάδων (30,2% έναντι 34,8%) του «γαλάζιου αντάρτη», πρώην νομάρχη Κέρκυρας Στ. Πουλημένου.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κοινός υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ Γ. Καρύδης με 11,9% και ακολουθούν ο Γ. Μπορμπότης (ΚΚΕ) με 6,6% και ο Τ. Μεταλληνός με 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 19,9%, με το 14,6% να δηλώνει αναποφάσιστο, το 2,6% να μην επιλέγει κανέναν από τους υποψηφίους, το 2% να ψηφίζει «Λευκό/Ακυρο» και το 0,7% να δηλώνει «ΔΞ/ΔΑ».

Στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας ο (με αρνητική εικόνα) «γαλάζιος» νυν δήμαρχος Κ. Λέσσης προηγείται με 28,6%, ενώ για την είσοδο στο β’ γύρο δίνουν μάχη ψήφο με ψήφο ο (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) Α. Αλεξάκης (16,6%) και ο Γ. Γκούσης, μέχρι πρόσφατα μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ (16,5%), ενώ ακολουθούν ο Στ. Πελαής (ΚΚΕ) και ο πρώην δήμαρχος Κορισσίων Β. Χειμαριώτης (6,9%).

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 22,6%, εκ των οποίων το 18% είναι αναποφάσιστο, το 2,2% δεν επιλέγει κανέναν από τους υποψηφίους και το 1,4% δηλώνει «ΔΞ/ΔΑ».

Τέλος, στον Δήμο Λευκάδας, ο «γαλάζιος αντάρτης», πρώην βουλευτής της ΝΔ στο νησί Ξ. Βεργίνης προηγείται του (με ιδιαίτερα αρνητική εικόνα – 51,8% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο του) δημάρχου και επίσημου υποψηφίου του κόμματος Χ. Καλού (23,4% έναντι 18,3%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δρακονταειδής (16,4%) και στην τέταρτη ο Ε. Βερροιώτης (ΚΚΕ) με 7,4%.

Στον Δήμο Λευκάδας η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι ιδιαίτερα υψηλή (34,5%), εκ των οποίων το 18,8% αναποφάσιστο, το 10,4% δεν επιλέγει κανέναν υποψήφιο, το 4,3% δηλώνει «Λευκό/Ακυρο» και το 1% «ΔΞ/ΔΑ».

Ταυτότητα της έρευνας

Μεικτή (διαδικτυακή -80% και τηλεφωνική -20%) έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους του βόρειου τομέα Αθήνας από τον διαδικτυακό τόπο https://www.aftodioikisi.gr. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.047 ερωτηματολόγια, εκ των οποίων τα 837 με την online έρευνα και τα 210 με την τηλεφωνική έρευνα. με ποσοστώσεις δήμων ώστε να συμπληρωθούν δείγματα τουλάχιστον 300 ατόμων για καθέναν από τους δήμους που ερευνήθηκαν.

Για τη διαδικτυακή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα Google Forms και το ερωτηματολόγιο παρέμεινε διαθέσιμο στο κοινό για χρονικό διάστημα τριών ημερών, από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2023Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 1 και 2 Οκτωβρίου 2023.

Τα δεδομένα αναλύθηκαν με τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS και τα εργαλεία ποσοτικής ανάλυσης που παρέχει το Microsoft Excel.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This