Η Σακελλαροπούλου πήγε σε εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου για τα 100 χρόνια θεολογικού περιοδικού!

Για ποιον λόγο εκφώνησε ομιλία όταν δεν είπε κουβέντα για την Ορθοδοξία, αλλά την ενδιέφερε η... εικονική πραγματικότητα;

Must Read

Οι σχέσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία δεν είναι και οι καλύτερες, από την εποχή που η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως ανώτατη δικαστικός.

Θυμίζουμε μόνο το πρόσφατο περιστατικό όταν κατά την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία, δεν φίλησε τον σταυρό που κρατούσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Και όμως σήμερα όχι μόνο παραβρέθηκε αλλά μίλησε κιόλας σε εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση και κυκλοφορία του περιοδικού «Θεολογία», παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου!

Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε, κυριολεκτικά, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και μεταβατικό σημείο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η ορθόδοξη αντίληψη, που βλέπει τον άνθρωπο σε αναφορά με τον Θεό και αντιστρόφως, πλουτίζει το περιεχόμενο του κοινωνικού διαλόγου, που αφορά τη σχέση μας με τις νέες τεχνολογίες και τις συνέπειές τους στην καθημερινότητά μας».

Μίλησε μέχρι και για την εικονική πραγματικότητα η κυρία Πρόεδρος: «Η τεχνολογικοποίηση του ανθρώπινου βίου, η δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας, υποκαθιστά μαζικά το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και κινδυνεύει να μας αποξενώσει από αυτό. Παράλληλα, σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι απανωτές κρίσεις, πολεμικές, γεωπολιτικές, οικονομικές, πολιτικές, υγειονομικές, όπως και η κλιματική αλλαγή και οι καταστροφικές επιπτώσεις τους, εντείνουν τις αβεβαιότητες και βαθαίνουν την υπαρξιακή μας αγωνία».

Πάντως είναι άξιο απορίας για μια ακόμη φορά πως σε ολόκληρη την ομιλία της δεν αναφέρθηκε μια φορά στην Ορθοδοξία και ας βρισκόταν σε εκδήλωση της Ιεράς Συνόδου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This