ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός! Αποκλείονται από τις αποζημιώσεις όσοι πλημμύρισαν από τη στέγη

Eρώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Με ερώτηση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον αποκλεισμό των πλημμυροπαθών της Μαγνησίας από τις αποζημιώσεις, στην περίπτωση που το σπίτι τους καταστράφηκε επειδή το νερό μπήκε από τη στέγη!

Οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κυριακή Μάλαμα ζητούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και κάνουν λόγο για εμπαιγμό.

«Με το πέρασμα των ακραίων καιρικών φαινομένων Daniel και Elias από τη Μαγνησία μεγάλοι όγκοι νερού εισήλθαν σε σπίτια και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές. Ο αποκλεισμός δικαιούχων με κριτήριο το αν οι όγκοι νερού εισήλθαν από τη στέγη ή από το έδαφος συνιστά εμπαιγμό των πληγέντων εκ μέρους της κυβέρνησης. Το σύνολο των πλημμυροπαθών του Νομού θα πρέπει να ενταχθεί άμεσα στις αποζημιώσεις», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι πληγέντες που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται από τις πλημμύρες δεν θα πάρουν ούτε ευρώ, εάν τα σπίτια τους έβαλαν νερά από τις στέγες.

«Ο διαχωρισμός δικαιούχων και μη δικαιούχων σε αποζημίωση ανάλογα με το αν οι φθορές στις οικείες τους προκλήθηκαν από όγκους νερού που εισήλθαν από τις στέγες ή από το έδαφος συνιστά άδικη και διακριτική μεταχείριση εις βάρος των πλημμυροπαθών της Μαγνησίας που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται», σημειώνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές της αντιπολίτευσης,

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή:

«Τα διαδοχικά ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Μαγνησίας τον μήνα Σεπτέμβριο προκάλεσαν πολλαπλές και εκτεταμένες καταστροφές στα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών.

Σημαντικές φθορές σε τοίχους, έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν τα σπίτια ακατάλληλα για διαμονή είναι η πιο συνήθης εικόνα που αντικρίζει κανείς στις οικίες που χτυπήθηκαν από τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι φθορές στις περισσότερες περιπτώσεις προκλήθηκαν από την είσοδο των ορμητικών νερών από τις πόρτες των σπιτιών αλλά και τα σιφώνια, ενώ αρκετές είναι και οι περιπτώσεις πολιτών της Μαγνησίας που πλημμύρησαν εξαιτίας εισόδου μεγάλου όγκου νερού από τις κεραμοσκεπές.

Οι εν λόγω πλημμυροπαθείς με έκπληξη τους διαπίστωσαν ότι για τις εκτεταμένες φθορές και καταστροφές που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους δεν δικαιούνται αποζημίωση.

Αιτία, όπως ενημερώθηκαν από τα αρμόδια κλιμάκια του Δήμου που προσήλθαν για εκτίμηση των ζημιών, είναι ότι ο όγκος νερού εισήλθε στα σπίτια τους από τις σκεπές και όχι από το έδαφος.

Η κατηγοριοποίηση των φθορών και ο διαχωρισμός τους ανάλογα με το αν προκλήθηκαν από όγκους νερού που εισήλθαν από τις στέγες ή από το έδαφος στις κατοικίες συνιστά άδικη και διακριτική μεταχείριση εις βάρος των πλημμυροπαθών της Μαγνησίας, που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Πολλώ δε μάλλον, ο διαχωρισμός των φθορών σε αυτές που εντάσσονται σε αποζημίωση και σε αυτές που αποκλείονται ανάλογα με το αν προήλθαν από διαρροή υδάτων από τη σκεπή ή από το έδαφος είναι αδικαιολόγητος.

Οι κεραμοσκεπές, που είναι το είδος της σκεπής που διαθέτει η πληθώρα των μονοκατοικιών στην Μαγνησία, ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν τον όγκο νερού που έφερε τόσο η κακοκαιρία Daniel όσο και η κακοκαιρία Elias χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατασκευή τους ήταν ελαττωματική ή ότι είχαν πρότερες φθορές.

Περιπτώσεις κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου που διέθεταν άρτια κατασκευασμένες κεραμοσκεπές δέχθηκαν στο εσωτερικό τους τεράστιους όγκους νερού που προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές.

Οι εν λόγω πλημμυροπαθείς ζητούν να ενταχθούν άμεσα στις αποζημιώσεις προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν το τεράστιο κόστος ζημιών που έχουν υποστεί τα σπίτια τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο αποκλεισμός πλημμυροπαθών από τις αποζημιώσεις με αυθαίρετα κριτήρια συνιστά εμπαιγμό των πληγέντων εκ μέρους της κυβέρνησης ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται με τις οικείες τους να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Προτίθενται να παρέμβουν προκειμένου να ενταχθούν στις αποζημιώσεις των πληγέντων πλημμυροπαθών της Μαγνησίας ιδιοκτήτες κατοικιών των οποίων οι οικίες υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας της διαρροής μεγάλου όγκου νερού από τις σκεπές τους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τη Μαγνησία το μήνα Σεπτέμβριο;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μάλαμα Κυριακή»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This