Το… μεγάλο ψάρι που πήρε όλα τα καφέ του ΥΠ.ΠΟ!

«Μαγειρέματα» και παρεμβάσεις για να περάσουν σε μεγάλη αλυσίδα όλα τα αναψυκτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Συντάκτης: Newsroom

Μεγάλο παρασκήνιο με σαφείς πολιτικές παρεμβάσεις και προεκτάσεις κρύβει η υπόθεση της δημοπράτησης των αναψυκτήριων που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αφού, όπως φαίνεται, το «παιχνίδι» ήταν εδώ και καιρό σχεδιασμένο, ώστε να βρεθούν στα χέρια μεγάλης αλυσίδας, φιλικά προσκείμενης στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

  • Από τους Μαρία Παναγιώτου, Νίκο Τσακανίκα

Η είδηση πως 59 αναψυκτήρια και 36 σημεία για την τοποθέτηση αυτόματων πωλητών νερού και αναψυκτικού σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία πέρασαν όλα στην αλυσίδα «Γρηγόρης» προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, στις αρχές Οκτωβρίου δικαστικοί επιμελητές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού χωρίς καμία ενημέρωση των εκμισθωτών – επιχειρηματιών και του υπαλληλικού προσωπικού, ανάρτησαν υπηρεσιακά σημειώματα στις θύρες διάφορων αναψυκτηρίων που βρίσκονται σε μουσεία, σύμφωνα με τα οποία αναστέλλεται η λειτουργία των καφέ – ρεστοράν που λειτουργούν στον χώρο τους.

Ετσι, μεταξύ άλλων, μπήκε λουκέτο στο περίφημο και γνωστό εστιατόριο Βήτα, μέσα στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, στο γνωστό καφέ Ο Κήπος του Μουσείου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο δημοφιλές Καφέ του Νομισματικού Μουσείου στο κέντρο της Αθήνας, γνωστά και για τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις, που έχαιραν μεγάλης εκτίμησης στο κοινό.

Οι φωνές που ακούστηκαν, πως πρόκειται για ένα σχέδιο που στόχο έχει το «πνίξιμο» της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της εμπορικής δύναμης του ενός, επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας». Μάλιστα, για την οργάνωσή του ανασύρθηκε προεδρικό διάταγμα από το εντελώς μακρινό 1979.

Φιλικές σχέσεις με το Μαξίμου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες, ο όμιλος Γρηγόρης ΑΒΕΕ ανέφερε πως είναι μύθος ο ισχυρισμός ότι «ο διαγωνισμός ανατέθηκε με φωτογραφικό και χαριστικό τρόπο». Η εταιρία υποστηρίζει, μεταξύ άλλων: «Στη διαδικασία του υπουργείου Πολιτισμού συμμετείχαν τέσσερις υποψήφιοι και η σχετική επιτροπή επέλεξε τον ανάδοχο με βάση τα κριτήρια του διαγωνισμού. Ημασταν οι μόνοι που συμμετείχαμε και για τις τρεις ομάδες και αναλάβαμε να καταβάλουμε 1,5 εκατ. ευρώ ετήσιο ενοίκιο».

Ωστόσο, οι συνδέσεις του επικεφαλής του ομίλου Βλάσση Γεωργάτου με το Μαξίμου είναι τόσες πολλές που δημιουργούν σκανδαλώδεις συνειρμούς. Πρώτα απ’ όλα στη συγκεκριμένη εταιρία δραστηριοποιούνταν επί σειρά ετών, ως μη εκτελεστικό μέλος, ο Γιάννης Μπρατάκος, που ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, αμέσως μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Αύγουστο του 2022, την οποία και διατήρησε μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Μάλιστα, ο κ. Μπρατάκος αναφέρει ξεκάθαρα στο βιογραφικό του τη θέση που κατείχε στην εταιρία.

Τις στενές σχέσεις του με τον κ. Γεωργάτο δεν έχει κρύψει ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Τον Οκτώβριο του 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Λαύριο το νεοανεργερθέν κτίριο μιας άλλης επιχειρηματικής δραστηριότητας του κ. Γεωργάτου, τη ναυπηγική εταιρία Technohull, που ειδικεύεται στα high speed σκάφη μεσαίου μεγέθους, στην οποία ο επικεφαλής της εταιρίας Γρηγόρης μπήκε πριν από περίπου μία δεκαετία και απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο το 2020.

Τότε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είχε μεταφέρει στα κοινωνικά δίκτυα τον θαυμασμό του για τη δραστηριότητα της εταιρίας: «Επισκέφθηκα το ναυπηγείο της ελληνικής εταιρίας Technohull στο Λαύριο. Μία εταιρία εξωστρεφής, δυναμική, που συνδέεται με τη θάλασσα και αποδεικνύει ότι μπορούμε να είμαστε παγκοσμίως ανταγωνιστικοί σε τομείς όπου δυστυχώς μέχρι σήμερα υπολειπόμασταν».

Ακριβώς εκείνο τον μήνα η Technohull υπαγόταν σε καθεστώς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων του ν. 4399/2016 για τη «δημιουργία νέας βιομηχανικής μονάδας ναυπήγησης φουσκωτών σκαφών αναψυχής», ύψους 1.498.809,62 ευρώ. Η σχετική οικοδομική άδεια για το νέο αυτό ναυπηγείο είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2020.

Η Technohull έχει έδρα και εγκαταστάσεις στον Αλιμο, όπου μάλιστα το 2019, λίγο πριν αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο ο κ. Γεωργάτος, είχε δεχτεί πρόστιμο από την Περιφέρεια για «αυθαίρετα υλοποιηθείσα επέκταση», όπως και για περιβαλλοντικές παραβάσεις και θέματα πυρασφάλειας. Δεν είναι γνωστό εάν η εταιρία κατέθεσε ένσταση επί του προστίμου κι αν -σε αυτή την περίπτωση- η ένσταση έγινε δεκτή.

Οι άπιαστοι όροι του διαγωνισμού που στραγγάλισαν τον ανταγωνισμό

Στους όρους του διαγωνισμού, βρίσκει κανείς -μεταξύ άλλων- τρεις υπέρμετρα μεγάλες ομαδοποιήσεις με τεράστια γεωγραφική διασπορά και άπιαστες χρηματοοικονομικές και τεχνικοεπαγγελματικές προϋποθέσεις που ουσιαστικά στραγγάλισαν τον ανταγωνισμό, καθώς απέκλεισαν οποιονδήποτε μικρό ή μεσαίο επαγγελματία, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο μόνο για τους μεγάλους παίκτες της αγοράς.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια αναγράφεται στον διαγωνισμό: «Για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης οι οικονομικοί φορείς απαιτείται επί ποινή αποκλεισμού να διαθέτουν για καθεμία από τις τελευταίες πέντε κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις (2017-2021) ετήσιο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου (1.000.000,00 €) ευρώ και θετικά ίδια κεφάλαια». Το ποσό του 1.000.000 ευρώ για κάθε έτος την τελευταία πενταετία είναι φυσικά σχεδόν αδύνατον να υποστηριχθεί από κάποιον που δεν έχει αλυσίδα μαγαζιών σε ολόκληρη τη χώρα. Κατέστη δε ανέφικτο, από τη στιγμή που στο οριζόμενο χρονικό πλαίσιο περιλαμβάνεται και η περίοδος της πανδημίας (Covid-19)…

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας, εδώ το πράγμα… βγάζει μάτι. Παραθέτουμε αυτούσιο τον βασικό όρο: «(α) Να διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον κατά τα τελευταία έξι (6) έτη (2017-2022) στη λειτουργία 10 τουλάχιστον καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλειστής ή ανοιχτής αγοράς, στα οποία τρόφιμα και ροφήματα (περιλαμβανομένων πρόχειρων ή και πλήρων γευμάτων, κρύας ή και ζεστής κουζίνας, πιτών, γλυκισμάτων, καφέ, χυμών φρούτων κ.λπ.) προετοιμάζονται και προσφέρονται σε όρθιους ή και καθήμενους πελάτες, όπως αναψυκτήρια, κυλικεία (σχολείων, νοσοκομείων, δημόσιων θεαμάτων, ιδρυμάτων, μεγάρων, πλοίων κ.λπ.), εστιατόρια και εν γένει καταστήματα τα οποία προετοιμάζουν και προσφέρουν τρόφιμα και ροφήματα σε όρθιους ή και καθήμενους πελάτες (κλειστών ή ανοιχτών αγορών) σε δύο (2) τουλάχιστον διαφορετικές γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας».

Ποιος επαγγελματίας, αν δεν είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας, θα μπορούσε τα τελευταία έξι χρόνια να λειτουργεί τουλάχιστον 10 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουλάχιστον δύο γεωγραφικές περιφέρεις της χώρας; Ρητορικό το ερώτημα…

Σε ό,τι αφορά τα μισθώματα, ο διαγωνισμός τα χωρίζει σε τρεις μεγάλες ομάδες -καθεμία έχει διαφορετική τιμή μίσθωσης-, με τη δυνατότητα μίσθωσης να είναι διάρκειας έξι συν έξι έτη. Από αυτές τις ομάδες κάποιες περιλάμβαναν χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπου ήδη τις λειτουργούσαν επιχειρήσεις, και άλλες ήταν είτε αδρανείς είτε με χαμηλή επισκεψιμότητα.

Ολα τα παραπάνω τα ενέκρινε το Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) στις 15/05/2023 και αποφάσισε ότι: «Εγκρίνει την εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την με αριθμ. ΟΔΑΠ/ΓΔ/ΑΤΠΑΠ/1497/31-1-2023 (ΑΔΑ: 6ΝΠΣ46ΜΖΜ4-ΩΩΨ) Διακήρυξη και για τις τρεις Ομάδες (Α, Β, Γ) εστιατορίων / αναψυκτηρίων και αυτόματων πωλητών νερού ή και αναψυκτικού στην ένωση οικονομικών φορέων ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ – RUES CLASSIQUES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. με διακριτικό τίτλο “ΓΡΗΓΟΡΗΣ – RUES CLASSIQUES”».

Η εταιρία RUES CLASSIQUES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. είναι θυγατρική της ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ που δημιουργήθηκε μία εβδομάδα πριν από την καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού, για απροσδιόριστους λόγους, λες και οι υπεύθυνοι της εταιρίας γνώριζαν ότι επρόκειτο να κατακυρωθεί σε αυτούς

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για πολλά μικρά αναψυκτήρια

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Γρηγόρης ΑΒΕΕ υποστηρίζει ακόμη πως «έχει ιδιαίτερη σημασία ότι μέχρι τώρα, σε 78 από αυτά (σ.σ.: τα αναψυκτήρια) οι επισκέπτες δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε νερό να πιούνε. Γιατί προφανώς δεν είχαν εμπορικό ενδιαφέρον. Αυτός είναι και λόγος που η διακήρυξη του διαγωνισμού αφορούσε ουσιαστικά μόνο μεγάλες επιχειρήσεις με οικονομική ευρωστία».

Είναι γεγονός πως η κατάσταση στα αναψυκτήρια των μνημείων και των μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού σε κάποιες περιπτώσεις ήταν προβληματική, ενώ κάποιοι ανάδοχοι/διαχειριστές συσσώρευαν οφειλές προς το Δημόσιο. Δεν ήταν όμως ένα γενικευμένο φαινόμενο, ούτε η λύση που δόθηκε για απόδοσή τους σε ένα… μεγάλο ψάρι ήταν η μόνη πολιτική και νομική λύση που μπορούσε να δοθεί.

Οπως ανέφερε σε σχετική αρθρογραφία του ο πρώην υφυπουργός πολιτισμού Κώστας Στρατής, υπήρχε πράγματι πρόβλημα με τους διαγωνισμούς μικρών και προβληματικών αναψυκτηρίων, τα οποία δεν τραβούσαν το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα οι διαγωνισμοί να κηρύσσονται άγονοι. Με βάση οικονομοτεχνική μελέτη, την οποία ο κ. Στρατής αποκάλυψε ότι εκπόνησε, μία λύση που αποφασίστηκε να δοθεί το 2018 για τα περιφερειακά και ελλειμματικά αναψυκτήρια ήταν η ανάθεση κατά προτεραιότητα σε τοπικά σχήματα από την τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, ο πρώην υφυπουργός ανέφερε ότι το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε με επιτυχία στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο ανέλαβε Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης που δραστηριοποιείται στον τομέα επανένταξης ανθρώπων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Οσο για τα μεγάλα και προσοδοφόρα αναψυκτήρια, μία λύση που αποφασίστηκε να δοθεί τότε ήταν η επιλογή του νομικού πλαισίου που πρόσφερε ο ν. 4413/2016. Με βάση αυτόν οι ανάδοχοι θα είχαν την υποχρέωση να συστήσουν ειδική εταιρία για τη διαχείρισή τους, στην οποία θα μπορούσε να συμμετέχει το Δημόσιο με ποσοστά επί των εισπράξεων αλλά και να ελέγχει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οπως, δηλαδή, φαίνεται πως λειτουργεί το αναψυκτήριο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Παράλληλα, θα υπήρχαν και πάλι κάποιες ομαδοποιήσεις, αλλά πιο περιορισμένες, ώστε να μην αποκλείονται οι μικρομεσαίοι. Αντ’ αυτού, λίγο πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση αποφάσισε να προκηρύξει τα αναψυκτήρια κάνοντας χρήση ενός προεδρικού διατάγματος ηλικίας 44 ετών (ΠΔ 715/1975), με τρεις γιγάντιες ομαδοποιήσεις με τεράστια γεωγραφική διασπορά, που μόνο ένας μεγάλος επενδυτής θα μπορούσε να «χτυπήσει».

Αντιδράσεις και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Φυσικά, για την υπόθεση κονταροχτυπήθηκαν με το Μαξίμου και άλλες δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος (μέχρι και πρώην υπουργός Πολιτισμού και πρώην πρωθυπουργός), καθώς κάποιοι παλαιοί κάτοχοι των αναψυκτηρίων αποτελούσαν δικές τους φιλικές επαφές. Ηταν δε τέτοιες οι αντιδράσεις παραγόντων οι οποίοι στο παρελθόν «πριμοδότησαν» ορισμένους από τους νυν επαγγελματίες, που θορύβησαν τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και την εταιρία Γρηγόρης.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στην ανακοίνωσή της η ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ ανέφερε πως δεν θα «ξεσπιτώσει» τις μικρές επιχειρήσεις, όπου δραστηριοποιούνται. «Στις ελάχιστες περιπτώσεις που υπήρχε ήδη κάποια μονάδα εστίασης σε αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο και εφόσον οι παρεχόμενες υπηρεσίες ήταν ικανοποιητικές, επιδιώξαμε τη συνεργασία, ώστε οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες μισθωτές να λειτουργήσουν ξανά το σημείο. Πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΔΑΠ, που γνωρίζει αν υπάρχουν οικονομικές ή άλλες εκκρεμότητες με αυτούς τους επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για το εστιατόριο του Βυζαντινού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη ενημερώνουμε ότι έχουν γίνει πολλές επαφές με τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας και σε όλες εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει. Είχε ζητήσει μόνο να παραμείνει έως τις 7 Οκτωβρίου για να ολοκληρώσει κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, το οποίο και έγινε δεκτό. Αυτά είναι τα γεγονότα» ανέφερε η εταιρία χαρακτηριστικά.

Οταν η ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΒΕΕ μιλάει για τη σύμφωνη γνώμη του ΟΔΑΠ, εννοεί προφανώς το άρθρο 43 της προκήρυξης, που ορίζει ότι «δεν επιτρέπεται στον ανάδοχο η υπεκμίσθωση ή υπεργολαβία ή μεταβίβαση σε άλλον των υποχρεώσεών του από την παρούσα, χωρίς την έγγραφη συναίνεση της Αναθέτουσας Αρχής». Αν ισχύουν οι προτάσεις συνεργασίας, ελπίζουμε να μην πετάξει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον (εταιρία και ΟΔΑΠ), ώστε τέτοιες κινήσεις να ακυρωθούν. Ελπίζουμε, επίσης, οι προτεινόμενοι όροι συνεργασίας να μην είναι επαχθείς προκειμένου να μην ευοδωθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: «Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει. Η χώρα έχει ανάγκη τη βαριά βιομηχανία»

Τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα επισκέφθηκε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου και συναντήθηκε με εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι...

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία 

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μαξίμου με θέμα την οπαδική βία, την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά...

Αυγέρη: «Ζητούνται διευκρινίσεις για την Διακήρυξη που υπεγράφη με την Τουρκία»

Να δώσει διευκρινήσεις η κυβέρνηση για την Διακήρυξη που υπέγραψαν χθες Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν, ζητά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.«Ο...

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος που… βαρέθηκε το κόμμα life style του Κασσελάκη

Ένας ακόμη σύντροφος πήδηξε από το καράβι ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αιτιάσεις για τον Στέφανο Κασσελάκη και τα νέα ήθη στο κόμμα που έφερε...

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές κατά Κασσελάκη

Παραιτήθηκε με αιχμές από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος, το οποίο σύμφωνα με τον...

Ερντογάν: «Ζεστός» ο Μητσοτάκης για συνεργασία Τουρκίας-Ελλάδας στην πυρηνική ενέργεια

Πάλι για μοιρασιά και συνεκμετάλλευση μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος - «Κάλεσα τον φίλο μου τον Μητσοτάκη στην Άγκυρα...»

Βουλή: Καταδίκη της επίθεσης στον αστυνομικό και της οπαδικής βίας

Την ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης των φαινομένων οπαδικής βίας, υπογράμμισαν όλα τα κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από...

Εξωτερική πολιτική των τεμενάδων

Η εικόνα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη που υποκλίθηκε μπροστά στον Ερντογάν προκάλεσε οργή, αποστροφή και ρίγη ανατριχίλας στους Eλληνες. Στη συλλογική μνήμη του...

Παναγιώτης Ιωακειμίδης: Φιλοτουρκικό παραλήρημα από τον σύμβουλο του Σημίτη

Ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ είπε όσα δεν τόλμησε ούτε καν ο Ερντογάν να εκθέσει ή να υπονοήσει στη συνάντησή του με τον Μητσοτάκη

Δικαιολογίες Σκυλακάκη για το μπάχαλο με τους λογαριασμούς

Οι πάροχοι ευθύνονται για το μπάχαλο με τους χρωματιστούς λογαριασμούς ρεύματος και όχι η κυβέρνηση που υλοποιεί μία μεταρρύθμιση η οποία κρύβει μεγάλες αυξήσεις...

Η οργάνωση Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από Τζανακόπουλο και Ηλιόπουλο να επιστρέψουν τις...

Η αποχώρηση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Νάσου Ηλιόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και η προσχώρησή τους στο νέο κόμμα, τη Νέα Αριστερά, προκάλεσε την έντονη...

H σπουδή του Μητσοτάκη – CNNTurk: Στην Κωνσταντινούπολη τον Φεβρουάριο και στην Άγκυρα την...

Σε αποκαλύψεις προέβη το CNNTurk για τις επόμενες κινήσεις στα ελληνοτουρκικά και τις συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο αξιωματούχων ένθεν κακείθεν του Αιγαίου. Όπως μετέδωσε...

Νέα Αριστερά: Είμαστε υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

«Ένα θετικό βήμα» χαρακτήρισε η Νέα Αριστερά τα όσα διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και της συνάντησής του με...

«Ο πάγος ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα λιώνει» – Πώς υποδέχτηκαν τουρκικά και διεθνή...

Τα (φιλοκυβερνητικά) εγχώρια ΜΜΕ υποδέχθηκαν με «ύμνους» τα όσα... παίχτηκαν σήμερα στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «νέο...

Πριν πάει στη Χάγη θα περάσει και μια βόλτα από τη Θεσσαλία ο Μητσοτάκης

Όπως έγινε γνωστό αύριο Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Θεσσαλία, για να δει πως... πάνε τα πράγματα, αφού πρώτα άφησαν να πνιγούν...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και απέκτησε την κόρη της Μικαέλα Αγγελική. Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου μοιράζεται συχνά στιγμές από...

«Δεύτερες σκέψεις» για τον Αυτιά στο Μαξίμου…

Εν μέσω πολλών άλλων εξελίξεων, το θέμα της προετοιμασίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές μπορεί να μη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα για την...

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Αδιανόητη ενέργεια Γεραπετρίτη μπροστά στον Ερντογάν!

Είναι δυνατόν; - Η αστεία εξήγηση των «πηγών» του ΥΠΕΞ για τον τεμενά του Γεραπετρίτη

Γιώργος Μαργαρίτης: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιος μου του είπα “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”»

Αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι να τραγουδάει. Από ηλικία 13 ετών μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο και από τότε δεν...

Ταραχή για την πρώην σύζυγο του Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου – Νέο επεισόδιο στη δικαστική διαμάχη

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ηθοποιού Σοφίας Γιαννικοπούλου και του πρώην συζύγου της, εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, «έγραψε» το Πολυμελές Πρωτοδικείο...

Πώς η Ρωσία με ελληνική βοήθεια άνοιξε μια «τρύπα» 11 δισεκ. δολαρίων στις δυτικές κυρώσεις για το πετρέλαιο

Ένα... αόρατο παιχνίδι εξουσίας εν μέσω κυρώσεων - Ο ρόλος του σκιώδους στόλου και της Ελλάδας

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν στολίσει τα σπίτια τους, με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπάκια ενώ φωτογραφίζουν τη διακόσμηση...

Σκοτεινό δίκτυο εξουσίας και απιστίας: Ο κακομούτσουνος ισχυρός, η συνεργάτιδα ερωμένη και η απατημένη σύζυγος που τον κρατά στο χέρι

Η «Espresso» κατ' αποκλειστικότητα βγάζει στο φως της δημοσιότητας άλλη μία ιστορία απιστίας και αχαριστίας που διαδραματίζεται στα ανώτατα κλιμάκια εξουσίας.Η σύζυγος, όμορφη στα...

Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν: Μας χαρακτήρισε προστάτες των «τρομοκρατών» και μίλησε για «τουρκική» μειονότητα!

Πάει… περίπατο το «καλό κλίμα» και η «νέα σελίδα» – Εριστικός ο Τούρκος Πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος κλείδωσε έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ τον Σούνακ;

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ και ο απερχόμενος ομόλογός του της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε… κλειδώθηκαν έξω από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ,...

Συναγερμός για πυροβολισμούς στον Βοτανικό: Βρέθηκαν τρεις κάλυκες!

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Αντιπρόεδρος Ένωσης αστυνομικών: «Δολοφονική η επίθεση, περιμέναμε να συμβεί»

«Δολοφονική» χαρακτήρισε την επίθεση στον 31χρονο στέλεχος της ΕΛΑΣ χθες το βράδυ στα επεισόδια στο γήπεδο στου Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του ο αντιπρόεδρος της...

Βουλή: Καταδίκη της επίθεσης στον αστυνομικό και της οπαδικής βίας

Την ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης των φαινομένων οπαδικής βίας, υπογράμμισαν όλα τα κόμματα στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από οπαδούς του Ολυμπιακού στου Ρέντη....

Αστυνομικοί: «Καλούμε τον Πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα»

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει (και) στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. η δολοφονική επίθεση σε 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος χαροπαλεύει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα έξω από κλειστό...

Θεσσαλονίκη: 20χρονος έκλεψε κράνος αστυνομικού στο πλαίσιο challenge στο TikTok!

Χειροπέδες σε ένα 20χρονο από την Θεσσαλονίκη πέρασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.Ο φοιτητής έκλεψε το κράνος ενός ένστολου από μηχανή με την οποία κινείται η ομάδα χθες το βράδυ,...