Οι Τούρκοι πέτυχαν να αλλάξουν το status quo στο Αιγαίο!

Την ώρα που ο Μητσοτάκης επενδύει στο πλασματικό κλίμα ηρεμίας, ο Ερντογάν υλοποιεί τα επεκτατικά σχέδιά του

Must Read

Σύμφωνα με τα επίσημα και ενυπόγραφα στοιχεία που θα παρατεθούν, αποδεικνύεται ότι τις ημέρες των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης η Αγκυρα δεν άφησε τίποτε όρθιο στο Αιγαίο, αρχίζοντας από τον κατακερματισμό της ελληνικής κυριαρχίας, της Περιοχής Ερευνας και Διάσωσης (SAR), του FIR Αθηνών, του εθνικού εναερίου χώρου, του μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ, των σχεδίων πτήσης και της αποστρατιωτικοποίησης.

Εντούτοις, τα θέματα αυτά ουδόλως συζητήθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις, ούτε υπήρξε ελληνική απαίτηση κατάργησης των τουρκικών παράνομων και προκλητικών ενεργειών, παρά μόνον η δημιουργία και η σύσφιξη σχέσεων στον στρατιωτικό αθλητικό τομέα. Ο πρωθυπουργός, στον βωμό της διατήρησης του πλασματικού κλίματος ηρεμίας στο Αιγαίο, δήλωσε στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του ότι με την Τουρκία διαπραγματεύεται σοβαρά θέματα, ενδεχομένως μπερδεύοντας το σοβαρό με το αστείο, και τούτο διότι κανένα σοβαρό θέμα από τα ανωτέρω σε βάρος της Ελλάδας δεν συζητήθηκε, παρά μόνον η διμερής στρατιωτική συνεργασία στον αθλητισμό.

Ούτε η Τουρκία έθεσε κανένα από τα παραπάνω θέματα, δεδομένου ότι όλα αυτά τα θέματα-επεκτατικές βλέψεις της τα εφαρμόζει στην πράξη στο Αιγαίο, και αυτή είναι η διαπραγματευτική τακτική της. Αυτά αποδεικνύονται από τα στοιχεία που θα παρατεθούν, χωρίς περιθώρια για παρερμηνεία και παρανόηση.

Η Τουρκία από τις 13 Οκτωβρίου 2023 είχε ενημερώσει εγγράφως την κυβέρνηση (ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, ΥΠΑ) και στις 17 Οκτωβρίου 2023 στις 12.50 ενημέρωσε και τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελέσει άσκηση SAR και «παρατηρήσεις ατμοσφαίρας» με UAVs στη διεθνή θάλασσα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου εντός FIR Αθηνών, αρχίζοντας από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2023.

Μολονότι στην τουρκική άσκηση περιλαμβάνονται όλες οι τουρκικές επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας και μολονότι το ΥΠΕΞ γνώριζε αυτή την τουρκική επεκτατική πολιτική σε βάρος της χωράς μας από τις 13 Οκτωβρίου 2023, η ΥΦΥΠΕΞ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έκανε διαπραγματεύσεις στις 17 Οκτωβρίου 2023, όταν την ίδια στιγμή η Αγκυρα με την άσκηση UAVs τίναζε στον αέρα την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και έβαζε βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια ύπαρξης της Ελλάδας.

Για την τουρκική άσκηση σημειώνονται τα ακόλουθα, όπως αυτά καταγράφονται – περιέχονται στα επίσημα ενυπόγραφα στοιχεία.

Οπως αποκαλύπτεται στον χάρτη που παρουσιάζει η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι περιοχές και τα δρομολόγια πτήσεων των τουρκικών UAVs καταλαμβάνουν/καπακώνουν την ελληνική κυριαρχία στις βραχονησίδες Χήνα, Μελαμπιοί, Χταπόδια, Καλόγεροι και την κυριαρχία των 10 ν.μ. εθνικού εναερίου χώρου σε πλείστα νησιά.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, η Τουρκία διαπραγματεύεται εκτός της αίθουσας των ΜΟΕ, επιβάλλοντας στον αέρα την κατάληψη της ελληνικής κυριαρχίας στις βραχονησίδες

Προς άρση της αμφιβολίας της εν λόγω τουρκικής κατάληψης και ως αποδεικτικό στοιχείο, η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει ως τεκμήριο του ρεπορτάζ την ελληνική διεθνή αγγελία Α3754/17 Οκτ 2023, την ημέρα των διαπραγματεύσεων, στην οποία με εντολή του ΥΠΕΞ αναγράφεται ότι οι περιοχές και οι πτήσεις των τουρκικών UAVs καταλαμβάνουν περιοχές της ελληνικής κυριαρχίας. Παρ’ όλα αυτά, η υφυπουργός Εξωτερικών κυρία Παπαδοπούλου στις 17 Οκτωβρίου 2023 δέχθηκε να κάνει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, όταν η Αγκυρα την ίδια στιγμή είχε κάνει κατάληψη και κατοχή σε ελληνικές βραχονησίδες -και όχι μόνον-, αφήνοντας την ελληνική κυριαρχία στο έλεος του Αλλάχ, για να υπάρχει με το στανιό «καλό κλίμα στο Αιγαίο».

Η ελληνική αγγελία με την οποία καταγγέλλεται η Τουρκία ότι καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία

Και τούτο διότι όχι μόνον δεν έχει υπάρξει τουρκική ακύρωση της άσκησης ή έστω και προσωρινή υποχώρηση της Τουρκίας από τις βλέψεις της σε βάρος της Ελλάδας, αλλά, σύμφωνα με ενυπόγραφα διεθνή στοιχεία, η Αγκυρα εμμένει στην αμφισβήτηση της εν λόγω ελληνικής κυριαρχίας.

Για διασφάλιση της ελληνικής κυριαρχίας, η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να καταγγείλει την Τουρκία στον ΙCΑΟ και τον ΟΗΕ για παραβίαση των άρθρων 3 και 2,4 αντίστοιχα σε βάρος της Ελλάδας, πλην όμως δεν το πράττει για τρεις τουλάχιστον λόγους:

  • Πρώτον, η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει νομικά την ελληνικότητα των βραχονησίδων και προσφεύγει σε ψεύδη, ότι οι βραχονησίδες έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με τις Συνθήκες, ενώ οι βραχονησίδες του Αιγαίου είναι ελληνικότατες, αποκλειστικά και μόνον με άλλες διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες προφανώς η κυρία Παπαδοπούλου δεν γνωρίζει -ή, το χειρότερο, δεν ψάχνει- να βρει και να τις αξιοποιήσει για να σωθεί η ελληνική κυριαρχία.
  • Δεύτερον, λόγω αυτής της συνεχιζόμενης ανεπάρκειας του ΥΠΕΞ έρχεται το Κογκρέσο και σε έρευνά του υποστηρίζει ότι 39 βραχονησίδες στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Χήνας, Μελαμπιών, Χταποδιών και Καλογέρων, δεν είναι ελληνικές, προς τέρψη της Αγκυρας.
  • Τρίτον, από το 1990 μέχρι και σήμερα το ΥΕΘΑ έχει ζητήσει από το ΥΠΕΞ πάνω από 45 φορές να καταγγείλει ως αρμόδιο υπουργείο την Τουρκία στον ΙCΑΟ και τον ΟΗΕ για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της αμφισβήτησης κυριαρχίας. Το ΥΠΕΞ μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καταγγελία λόγω ανευθυνότητας και εξαιτίας του γεγονότος ότι η αρμόδια ΥΠΑ δεν συντάσσει την καταγγελία. Και τούτο διότι στην ΥΠΑ διορίζονται διοικητές αρεστοί στην κυβέρνηση, όπως θα γίνει τον επόμενο μήνα, κατά κανόνα (π.χ. γυναικολόγοι, οικονομολόγοι κ.λπ.), άσχετοι με τα Ελληνοτουρκικά και τον εναέριο χώρο, αλλά με κομματικά κριτήρια, με αποτέλεσμα το εκάστοτε επιτελικό κράτος να σέρνεται εθνικά και να ορθοποδεί κομματικά.

Παράλληλα, για τα 10 ν.μ. του εθνικού εναερίου χώρου και τα σχέδια πτήσεως, η Τουρκία δηλώνει εγγράφως και διεθνώς ότι η Ελλάδα, με τα 6 ν.μ. και τα 10 ν.μ. και με την ελληνική απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσης, παραβιάζει τη Σύμβαση του ΙCΑΟ και τη διεθνή νομιμότητα και προσπαθεί να χτίσει παράνομες εθνικές θέσεις. Για τον λόγο αυτό, η Αγκυρα σέβεται μόνον τα 6 ν.μ. εθνικού εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων και, ως εκ τούτου, τα UAVs δεν θα καταθέτουν σχέδια πτήσης.

Ωστόσο, και τα δύο αυτά θέματα -αλλά και για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής-, η αντιπολίτευση είναι «μούγκα στη στρούγγα». Και τούτο διότι επί ΠΑΣΟΚ, το ΥΠΕΞ και η ΥΠΑ, τον Φεβρουάριο του 1999, διέλυσαν το FIR Αθηνών, βάσει του οποίου υπήρχε απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσης, και το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε ολοσχερώς την κατάθεση σχεδίων πτήσης για το FIR Αθηνών στο ΑΙP GREECE, με την παρούσα κυβέρνηση να μην προβαίνει σε διορθωτικές ενέργειες για την ασφάλεια της χώρας, αλλά να συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να εφαρμόζεται πολιτική φρενοκομείου, καθόσον ΥΠΕΞ και ΥΠΑ έχουν καταργήσει τα σχέδια πτήσεων και το ΥΕΘΑ προβαίνει σε αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροπορικών μέσων, λόγω μη κατάθεσης σχεδίων πτήσης. Επίσης, και τα τουρκικά UAVs θα εκτελούν και άσκηση SAR, σε συνεργασία με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, εντός του FIR Αθηνών.

Η Τουρκία, λόγω ελληνικής πολιτικής ανεπάρκειας, έχει από το 2001 με τον νόμο 24611 καθορίσει το μισό Αιγαίο ως Περιοχή Ερευνας και Διάσωσης της Αγκυρας για θαλάσσια ατυχήματα (SAR), με το αιτιολογικό ότι η Τουρκία διαθέτει περισσότερα και αξιόπιστα μέσα από την Ελλάδα για παροχή αποτελεσματικού θαλάσσιου ελέγχου και έρευνας διάσωσης, και ο νόμος αυτός έχει καταχωρηθεί στο GLOBAL SAR PLAN του αρμοδίου οργανισμού ΙΜΟ.

Μετανάστες αποβιβάζονται στο Μαρκόπουλο και η Παπαδοπούλου ποιείται τη νήσσα

Η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για τις αμαρτίες του παρελθόντος, ωστόσο έχει εγκληματική ευθύνη για το γεγονός ότι ενισχύεται η θέση της Τουρκίας με τις συνεχείς δηλώσεις ότι η κυβέρνηση φυλάει τα θαλάσσια σύνορα – εκτός πλέον και τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα είναι οι ακτές του Μαρκόπουλου Αττικής… Και τούτο διότι την περασμένη Δευτέρα 60 μετανάστες με φουσκωτή βάρκα από τη Σμύρνη έπλευσαν 250 μίλια στο Αιγαίο και αποβιβάστηκαν στις ακτές του Μαρκόπουλου, χωρίς η κυβέρνηση φύλακας άγγελος των θαλάσσιων συνόρων να τους πάρει χαμπάρι.

Η υφυπουργός Εξωτερικών κυρία Παπαδοπούλου οφείλει να δώσει απάντηση, τουλάχιστον στους αναγνώστες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», εάν και όταν συμβαίνουν όλα αυτά την ημέρα των διαπραγματεύσεων ισοδυναμούν με σιωπηρή αποδοχή των βλέψεων της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και κυρίως σε βάρος κυριαρχίας των βραχονησίδων και αποτελούν τις παραχωρήσεις που έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός.

H ΥΦΥΠΕΞ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Η τουρκική άσκηση UAV θέτει στα άχρηστα τα προηγούμενα ΜΟΕ και συγκεκριμένα το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ. Και τούτο διότι η Τουρκία εκτελεί άσκηση στις 28 Οκτωβρίου 2023, μολονότι το ισχύον ΜΟΕ απαγορεύει ασκήσεις στις εθνικές εορτές σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με την κυρία Παπαδοπούλου να ποιείται την νήσσαν. Ετσι, την 28η Οκτωβρίου θα έχουμε το φαινόμενο στο έδαφος να εξελίσσεται εθνική παρέλαση και από πάνω… να πετούν τα τουρκικά UAVs.

Την εμμονή της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αιγαίου δεν την αντιμετώπισε η κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις. Μολονότι γνώριζε το ΥΠΕΞ πριν από τις 17 Οκτωβρίου 2023 (ημέρα διαπραγματεύσεων) ότι η Τουρκία είχε ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης του Αη Στράτη, που επιβάλλεται από τη Συνθήκη Λωζάννης, εντούτοις η αντίδρασή της είναι επιπέδου παιδικού σταθμού.

Και τούτο διότι ο Αη Στράτης δεν έχει υπάρξει από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ουδέποτε σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης ούτε με Συνθήκες ούτε ακόμα και με διμερείς συμφωνίες, με αποτέλεσμα η Τουρκία έντεχνα και εμμέσως να θέτει θέμα ελληνικής κυριαρχίας ακόμα και του Αη Στράτη. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τη διεθνή τουρκική αγγελία Α 7692/23 για τον Αη Στράτη ως τεκμήριο, στην οποία μάλιστα το νησί αναγράφεται με το τουρκικό όνομα BOΖBABA.

Η διεθνής τουρκική αγγελία Α 7692/23 για τον Αη Στράτη, στην οποία το νησί αναγράφεται με το τουρκικό όνομα BOΖBABA

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This