Οι βόμβες Σκουρλέτη για Τσίπρα, τα «καρφιά» Τσακαλώτου και η σιωπή της Αχτσιόγλου με φόντο τη «Μητέρα των μαχών»

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Έρχεται το διαζύγιο μετά την συνεδρίαση της ΚΕ

Must Read

Στα κάγκελα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που μαίνονται οι… «σκυλοκαβγάδες», οι διαγραφές και τα τελεσίγραφα, με φόντο την προαναγγελία νέου κόμματος αλλά και τη μητέρα των μαχών που αναμένεται στην Κεντρική Επιτροπή.

Η «ομπρέλα» συνεχίζει τις επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη που παρακολουθεί τις εξελίξεις και προχωρά σε διαγραφές από την Αμερική, ενώ όπως όλα δείχνουν η διάσπαση δεν θα αργήσει να έρθει στην Κουμουνδούρου.

Στελέχη του κόμματος προχωρούν σε δηλώσεις την ώρα που η Έφη Αχτσιόγλου επιμένει να διατηρεί σιγήν ιχθύος για τα όσα συμβαίνουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον κάποια τοποθέτηση από το κορυφαίο στέλεχος που διεκδίκησε την προεδρία, ωστόσο «εξαφανίστηκε» μετά την ήττα της από τον Σ. Κασσελάκη, αρνούμενη να αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο ευθύνης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να περάσει μια δύσκολη περίοδο με κραδασμούς μέχρι τις 11 Νοεμβρίου όπου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Η συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται να είναι η «μητέρα των μαχών» και δεν αποκλείεται να αποτελέσει την οριστικοποίηση της διάσπασης, την ώρα μάλιστα που το κλίμα έχει γίνει αβάσταχτα τοξικό για τα στελέχη. Από πλευράς τους πάντως οι υποστηρικτές του προέδρου τονίζουν ότι ήρθε η ώρα για την τομή, την οποία δεν είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βούτυρο στο ψωμί» της ΝΔ οι «βόμβες» Σκουρλέτη για τρολ

Κι ενώ ο μαίνεται ο εσωκομματικός πόλεμος, ο Πάνος Σκουρλέτης με νέες βόμβες  καταγγέλλει ξαφνικά ότι δημοσιογράφοι δούλευαν ως… τρολ του Τσίπρα, δίνοντας πάτημα στη ΝΔ. Ο Σκουρλέτης δήλωσε ότι «κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό για να μας αποδομήσουν» συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα» υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για επώνυμους αρθρογράφους.

«Βούτυρο στο ψωμί» του Νίκου Ρωμανού δηλαδή, ο οποίος βγήκε να ζητήσει εξηγήσεις: «Πρόκειται για τον ίδιο μηχανισμό που όλα τα προηγούμενα χρόνια οργάνωνε δολοφονίες χαρακτήρων, διέσπειρε fake news και δημιουργούσε υβριστικά hashtags. Τα συγκεκριμένα ζητήματα ξεφεύγουν κατά πολύ από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και επιβάλλεται να απαντηθούν» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Για αποκεφαλισμούς μιλά ο Τσακαλώτος και επιβεβαιώνει ότι έρχεται το «διαζύγιο»

Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με δημόσια τοποθέτησή του για τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα από τον Στέφανο Κασσελάκη, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι έρχεται η διάσπαση:

Σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο «αποκεφαλισμός» δεν περιλαμβάνεται στην κουλτούρα της αριστεράς, ενώ όπως βλέπει ο ίδιος μετά από τις εξελίξεις, η ενότητα στο κόμμα δεν είναι εφικτή. 

«Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως.

Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή. Ίδωμεν» έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυγέρη για Τσακαλώτο: «Μη χρησιμοποιούμε τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς»

«Όσοι διαγράφηκαν από τον πρόεδρο, έθεσαν οι ίδιοι εαυτούς εκτός κόμματος», υποστήριξε η Δώρα Αυγέρη, αναφερόμενη στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση-βόμβα του Στέφανου Κασσελάκη, μέσω της οποίας ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έβγαλε στη σέντρα» τους Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη.

«Εξάντλησε κάθε περιθώριο καλοπροαίρετου διαλόγου», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός κόμματος, όσο και εξελίξεων στην Κουμουνδούρου. «Συκοφαντίες που αμαυρώνουν την εικόνα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπονται», πρόσθεσε.

«Ας αποδραματοποιήσουμε την κατάσταση», είπε, απαντώντας για την ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη για τις διαγραφές των τριών πρωτοκλασσάτων στελεχών του κόμματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο αποκεφαλισμός εξ’ αποστάσεως δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς». «Ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη των λόγων και των πράξεών του. Ας μη χρησιμοποιούμε τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς», πρόσθεσε.

«Το μήνυμα είναι ότι υπάρχει νέα ηγεσία. Μπορεί κάποιοι να μην το έχουν χωνέψει για τα καλά, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα», ανέφερε σχετικά με τη νέα προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως υπήρξαν στελέχη του κόμματος που μπορεί να μην ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο σέβονται το εκλογικό αποτέλεσμα και προτάσσουν την ενότητα.

«Θεωρώ ότι στον ένα μήνα που έχουμε μετά το αποτέλεσμα και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια από τον νέο πρόεδρο και όλα τα στελέχη. Στέκομαι στο πλευρό όσων θεωρούν ότι κοινός μας στόχος είναι να δώσουμε απάντηση στο μήνυμα της κοινωνίας», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη και πρόσθεσε πως «έχουν συντελεστεί σημαντικές εξελίξεις αυτό τον μήνα, που σε 8 χρόνια δεν έχουν γίνει. Το ότι ταρακουνήθηκαν τα νερά, αυτή είναι η καλύτερη απάντηση. Αυτή τη στιγμή ζούμε τις ωδίνες του νέου. Με ωδίνες γεννιέται το καινούριο, θα το ξεπεράσουμε».

Σκληρή προειδοποίηση από Κουμουνδούρου

Προηγήθηκε αυστηρό μήνυμα με διαρροές της Κουμουνδούρου που απάντησε στην επίθεση που δέχεται ο Κασσελάκης από τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι επέλεξαν να να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ότι «δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας». Μάλιστα, οι διαρροές κάνουν λόγο για «επιχείρηση αποδόμησης του προέδρου».

«Οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς. Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να συναντηθεί μόνο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης» αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν:

«Κι ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας. Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας» τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου συμπληρώνοντας:

«Στην πρόσφατη εκλογή προέδρου πολλά μέλη αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος ψήφισαν άλλους υποψήφιους και όχι τον κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος. Την άλλη μέρα όμως σεβάστηκαν το αποτέλεσμα όπως επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία και στέκονται στο πλευρό του νέου προέδρου. Οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές. Αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα. Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση. Η κριτική έχει όρια τα οποία κάποιοι τα έχουν υπερβεί προ πολλού, όπως σωστά ανέφερε η αντιπρόεδρος της βουλής Όλγα Γεροβασίλη» αναφέρουν και έπειτα κάνουν λόγο για προσπάθεια αποδόμησης του Σ. Κασσελάκη:

«Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος. Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας» καταλήγουν οι διαρροές της Κουμουνδούρου.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This