ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση: Εσωκομματικά «ξεκαθαρίσματα» μετά τις… εξ αποστάσεως διαγραφές Κασσελάκη!

Στην αντεπίθεση οι «προεδρικοί». Θέμα χρόνου η αποχώρηση Τσακαλώτου ενώ ο Μπαλτάς «περιμένει τη διαγραφή του». Ολομέτωπη επίθεση και από Καββαδία, Κυρίτση, Κατσαρό

Must Read

Εκτός ορίων οδηγείται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αφού οι διαγραφέντες σηκώνουν το «γάντι» που έριξε ο Στέφανος Κασσελάκης, αμφισβητώντας ευθέως τον πρόεδρο αλλά και καταγγέλουν σχέδιο διάλυσης του κόμματος.

 

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της Κουμουνδούρου μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να προχωρήσει στη διαγραφή των Σκουρλέτη, Φίλη και ΒίτσαΟ νεοεκλεγείς πρόεδρος δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην ανεχτεί «φωνές» που δεν είναι όμοιες με τη δική του! Ανοιχτά πλέον το κόμμα απειλείται με πλήρη διάλυση.

 

Εν αναμονή της αποχώρησης του Τσακαλώτου και το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου κόμματος. Πάντως, ο κ. Κασσελάκης από την Αμερική ξεκαθαρίζει ότι αιτία της διαγραφής είναι οι δηλώσεις των ανωτέρω στελεχών του κόμματος, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά «εμφανίζονται στην τηλεόραση για να αντιπολιτευθούν το ίδιο τους το κόμμα».

 

 

Γεροβασίλη: «Σταματήστε!»

Ώρα… μηδέν στην Κουμουνδούρου. Έκκληση να σταματήσει ο διάλογος με τον τρόπο που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε νωρίτερα η Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να πάει μακριά. Επιχειρώντας να τοποθετηθεί τις εσωκομματικές εξελίξεις, η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είπε αφενός πως ξεπεράστηκαν όρια κριτικής στον νέο πρόεδρο και αφετέρου δεν μπορούν όργανο να εννοούν δημοσιογραφικές εκπομπές. Ερωτηθείσα αν έκανε καλά και τους διέγραψε, η κ. Γεροβασίλη απάντησε πως δεν εννοεί αυτό.

 

 

Αυγέρη: «Έχουμε έλλειψη σεβασμού προς τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη»

Για πολυφωνία και πολυδιάσπαση, με στόχο την ασκηθεί αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στον κ. Μητσοτάκη, κάνει λόγο η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, με φόντο τις διαγραφές. «Υπάρχει μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη για μέλη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη. Τα όργανα, με βάση τις καταστατικές προβλέψεις, θα αποφανθούν. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες. Άρα, ξέρετε, εγώ δεν θα επέλεγα και ως δημοσιογράφος, αν έκανα αυτή τη δουλειά σήμερα, να βάλω τίτλο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει από τις ΗΠΑ. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ακριβώς με αυτόν τον πολιτικό στόχο, αν γίνεται και από σήμερα και από αύριο να κάνουμε δουλειά στο πεδίο, να απαντάμε στα μεγάλα ζητήματα» τόνισε.

 

Ζητούν παρέμβαση Τσίπρα

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου πληθαίνουν τα στελέχη που ζητούν την παρέμβαση του τέως προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. «Πρέπει να μιλήσει ο Τσίπρας, αλλά σέβομαι και την ίδια την επιλογή του» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, δήλωσε σχετικά με τον αν χρειάζεται η παρέμβαση του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα πως «θα ευχόμουν να γίνει ή να έχει γίνει χωρίς να το μάθουμε ποτέ … Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Βίτσας: «Την πόρτα εγώ την έχτισα για να μπει κόσμος και τώρα βγάζει εμένα έξω!»

«Θα δούμε. Η ζωή δεν σταματάει. Εμένα με ενδιαφέρει σήμερα να συζητήσουμε περισσότερο για τα προβλήματα που υπάρχουν. Να κάνουμε κάποιες προτάσεις για τα ζητήματα της ακρίβειας, να βλέπουμε τι γίνεται στη γειτονιά μας που ξέσπασε πάλι ένας μεγάλος θανατηφόρος πόλεμος και τα λοιπά. Λέει ο άλλος, σου έδειξε την πόρτα. Ρε αδερφέ, εγώ την έχτισα αυτή την πόρτα, ξέρω και πώς ανοίγει και πάντοτε την άνοιγα για να μπει κόσμος μέσα. Τώρα βρέθηκε μια ομάδα η οποία την ανοίγει για να βγάλει εμένα έξω. Εντάξει, τι να κάνουμε» ανέφερε με νόημα ο κ. Βίτσας. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι αντιπολιτεύεται το κόμμα του ενώ δεν έχει καταλάβει, είπε για ποιο λόγο παραπέμπονται οι τρεις. «Αυτή τη στιγμή το κόμμα μου πηγαίνει για συνέδριο. Τα κόμματα τα αριστερά και ιδιαίτερα ο Συνασπισμός παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, όταν πηγαίνουν για συνέδριο, έχουν μια πολύ βαθιά και μεγάλη συζήτηση και προσπαθούν να πείσουν περισσότερους ανθρώπους και να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για το ποιος θα κερδίσει στο συνέδριο. Αν είναι να μιλάει κανένας άνθρωπος, άστε με μένα, άστε τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Φίλη, άστε και τον Τζουμάκα ή οποιονδήποτε άλλον. Αλλά άμα είναι να μιλάει ένας άνθρωπος και να έχει διαφορετική γνώμη από τον πρόεδρο ή κάποιους άλλους από εκεί, από τον κύκλο του και αυτομάτως να παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αυτό είναι φτιάξιμο συσχετισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Φίλης: «Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες. «Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες. Δυστυχώς. Το λέω μετά λόγου γνώσεως. Θα φανεί», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Φίλης, σημείωσε πως «αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αλλά Μητσοτάκης», ενώ σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε εντολή διάλυσης του κόμματος. «Την ιδιότητά μου αυτή δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο κ. Κασσελάκης, αλλοίμονο. Υπάρχουν διαδικασίες, καταστατικό. Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολύ κόσμο “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία οδηγείται σε διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό το ρόλο ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό και μόλις ένα μήνα μέλος στο κόμμα. Θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα συνέδριο που είχε αποφάσεις και με αυτές πορευόμαστε. Και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας» ανέφερε με νόημα ο κ. Φίλης. Κλιμακώνοντας τα πυρά του, ο κ. Φίλης σημείωσε: «Το να απολύει σε εισαγωγικά λες και είμαστε πολυεθνική, λες και αυτός είναι CEO, μέσω Twitter, δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή. Θα πρέπει να κουβεντιάσει η Πολιτική Γραμματεία εάν πρέπει να παραπεμφθούμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, θα αποφασίσει η Επιτροπή με 2/3 πλειοψηφία και έπειτα θα ξαναέρθει το θέμα στην ΠΓ και στην Κεντρική Επιτροπή. Ο Ανδρέας είχε φτιάξει προσωπικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης όχι. Θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και γι’ αυτό ζητάμε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. Τα θέματα πρέπει να κουβεντιαστούν στα όργανα».

 

 

Διαβάστε ακόμα:

«Πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Με «σπασμένα φρένα» οδηγείται σε διάσπαση – Ιδρύεται νέο κόμμα;  
«Ξεσπάθωσε» ο Φίλης: «Αποστολή του Κασσελάκη η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This