Τώρα θυμήθηκε ο Μητσοτάκης να επικοινωνήσει και με τον Αμπάς

Επανέλαβε τη θέση ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό

Must Read

Σχεδόν μια βδομάδα μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, σήμερα το απόγευμα θυμήθηκε να επικοινωνήσει και με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Στο τηλεφώνημα του εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε την ανάγκη για σταθερή ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επανέλαβε το μήνυμά του στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου και την θέση της Ελλάδας ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Υπογράμμισε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών.

«Μόνο μία πολιτική λύση θα μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες μακροπρόθεσμης ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε νωρίτερα από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι «υποχρέωσή μας είναι να εξασφαλίσουμε να μην επεκταθεί αυτή η σύγκρουση, έτσι ώστε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να επηρεάσει τη Μέση Ανατολή».

Δήλωσε ακόμη ότι η θέση της Ελλάδας έχει τέσσερα κεντρικά σημεία: το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα, πρέπει να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομο και να υπάρξει «ανθρωπιστική παύση», να μην επεκταθεί η σύγκρουση και ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε μία λύση δύο κρατών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This