WIKILEAKS: Το έγγραφο του Ισραήλ εμπλέκει και την Ελλάδα! Ερωτηματικά για την πολιτική Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό

Συμμετέχουμε στην εθνοκάθαρση; Μέγας ο εθνικός κίνδυνος από τους οπαδούς της Χαμάς που παίρνουν άσυλο στην Ελλάδα

Must Read

Σύμφωνα με την αποκάλυψη των Wikileaks, μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ εξέδωσε ένα μυστικό δεκασέλιδο έγγραφο που περιγράφει σχέδιο εκδίωξης του παλαιστινιακού πληθυσμού της Γάζας. 

Πρόκειται πρακτικά για ένα λεπτομερές σχέδιο εθνοκάθαρσης, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα:

  1. Εντολή στους Παλαιστίνιους αμάχους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα πριν από τις χερσαίες επιχειρήσεις.
  2. Διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις από βορρά προς νότο της Γάζας.
  3. Οι δρόμοι διαφυγής στη Ράφα να παραμείνουν καθαροί.
  4. Ίδρυση καταυλισμών με σκηνές στο βόρειο Σινά και κατασκευή πόλεων για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην Αίγυπτο

 

Διευκρινίζεται πάντως ότι τα έγγραφα του Υπουργείου Πληροφοριών είναι συμβουλευτικά και δεν είναι δεσμευτικά για την εκτελεστική εξουσία.

Με μία προσεκτική ανάγνωση όμως του εγγράφου, βλέπουμε ότι υπάρχει αναφορά και στην Ελλάδα. Γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα, λόγω των πρόσφατων γεγονότων και των εξελίξεων στο μεταναστευτικό.

Το έγγραφο λοιπόν ενθαρρύνει την κυβέρνηση του Ισραήλ να ηγηθεί μιας δημόσιας εκστρατείας στον δυτικό κόσμο για την προώθηση του σχεδίου μεταφοράς του Παλαιστινιακού πληθυσμού «με τρόπο που να μην υποκινεί ή να δυσφημεί το Ισραήλ». Αυτό θα γινόταν παρουσιάζοντας την απέλαση του πληθυσμού της Γάζας ως ανθρωπιστική ανάγκη για να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη, υποστηρίζοντας ότι η μετεγκατάσταση θα οδηγήσει σε «λιγότερα θύματα στον άμαχο πληθυσμό σε σύγκριση με τις αναμενόμενες απώλειες εάν ο πληθυσμός παραμείνει».

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να στρατολογηθούν στη διαδικασία για να ασκήσουν πίεση στην Αίγυπτο για να απορροφήσει τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Γάζας και ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες —ιδιαίτερα η Ελλάδα και η Ισπανία— καθώς και ο Καναδάς θα πρέπει να βοηθήσουν στην απορρόφηση και εγκατάσταση των Παλαιστινίων προσφύγων. Το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το έγγραφο δεν έχει ακόμη διανεμηθεί επίσημα σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά μόνο στην ισραηλινή κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν προκύπτει από τα γεγονότα, αφού υπήρξε για το συγκεκριμένο θέμα επαφή του Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αλ Σίσι. Η ανακοίνωση μάλιστα για την συγκεκριμένη συνομιλία, ήταν ξεκάθαρη: Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Αίγυπτος παραμένουν προσηλωμένοι στην παραμονή του άμαχου πληθυσμού στην Γάζα, ακριβώς για να αποφευχθεί η εθνοκάθαρση!

Περίεργη έως ύποπτη η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό

Αν βλέπετε το μακελειό στο Ισραήλ και φρίττετε με τις σφαγές αμάχων από τους τρομοκράτες της Χαμάς, ετοιμαστείτε να τα δείτε και εδώ και σε μεγαλύτερη κλίμακα, έγραφε στις 11 Οκτωβρίου ο Παναγιώτης Λιάκος, παραθέτοντας ορισμένες… αποκαλυπτικές δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη.

Στις 20 Σεπτεμβρίου λοιπόν, πριν το Τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς, ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής Yussef Dorkhom. Στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου διαβάζουμε ότι ο Παλαιστίνιος, που ξέρει ότι έρχονται εδώ, παράνομα, πολλοί συμπατριώτες του από τη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε από την Ελλάδα να τους νομιμοποιήσει σαν εποχικούς εργάτες. Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Κατά τη συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο υπουργός ενημέρωσε τον πρέσβη για τις αυξημένες παράτυπες αφίξεις που δέχεται η χώρα μας τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένων πολλών Παλαιστινίων, προερχόμενων από τη Λωρίδα της ΓάζαςΟ κ. Dorkhom, από την πλευρά του, εξέφρασε το ενδιαφέρον της Παλαιστινιακής Αρχής να διερευνηθεί το ενδεχόμενο υπογραφής διμερούς μνημονίου για την εποχική εργασία και την κινητικότητα».

Μετά τη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ο Καιρίδης ανακοίνωνε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (στις 26 Σεπτεμβρίου) ότι η κυβέρνηση θα νομιμοποιήσει περίπου 300.000 παράνομους μετανάστες για να δουλέψουν στα χωράφια: «Υπάρχουν, υπολογίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου, και περίπου 300.000, δεν είναι σίγουρος ο αριθμός, διότι μιλάμε για παράτυπους, μετανάστες χωρίς χαρτιά. Σε αυτόν τον πληθυσμό των 300.000 θα υπάρξει, πρόθεσή μας είναι, μία λελογισμένη παρέμβαση».

Το πλέον συγκλονιστικό όμως είναι ότι στις 7 Οκτωβρίου, ανήμερα δηλαδή της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς, ο Καιρίδης αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός παράνομων αφίξεων στα νησιά «αφορά Παλαιστινίους από τη Γάζα».

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι πως στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος αριθμός παράνομων αφίξεων αφορά σήμερα Παλαιστινίους από τη Γάζα, διότι μέσω Αιγύπτου πηγαίνουν στην Τουρκία και στη συνέχεια προωθούνται είτε από τον Εβρο είτε από τη θάλασσα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για το 20% των αφίξεων. Και κάποια από τα νησιά μας, όπως η Κως, έχουν πολύ μεγάλη παλαιστινιακή κοινότητα στο κέντρο υποδοχής».

Μάλιστα, το άσυλο σε όσους Παλαιστίνιους προέρχονται από τη λωρίδα της Γάζας, δίνεται με συνοπτικές διαδικασίες!

Αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετείχε στην διαδικασία εθνοκάθαρσης της Γάζας, πολύ πριν τη δημοσίευση του εγγράφου.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν τεράστιο εθνικό κίνδυνο. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Γάζας, όπως τεκμηριώθηκε και στις τελευταίες εκλογές, είναι οπαδοί της Χαμάς. Βάσει λοιπόν των αριθμητικών στοιχείων, η συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα και προέρχονται από τη Γάζα, είναι οπαδοί της Χαμάς. Η εξέλιξη αυτή συνιστά έναν τεράστιο εθνικό κίνδυνο, για τον οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This