Ημίμετρα Μητσοτάκη κατά της ακρίβειας!

Βαρύγδουπες δηλώσεις πάλι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο για αναχώματα και εξαγγελίες παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών

Must Read

Πάλι με λόγια και ημίμετρα ο πρωθυπουργός κήρυξε τον… πόλεμο κατά της ακρίβειας, έναν πόλεμο στον οποίο δεν έχει κερδίσει ούτε μία μάχη από το 2021 μέχρι σήμερα, με οδυνηρά αποτελέσματα για το εισόδημα των εργαζομένων, που πλέον δεν επαρκεί ούτε για μισό μήνα.

Μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ότι η καθημερινότητα, όπως και τα αναχώματα στην ακρίβεια, παραμένουν προτεραιότητα της κυβέρνησης και ανέφερε  στο πλαίσιο αυτό τέσσερα ακόμα μέτρα, τα οποία σχετίζονται με τη στήριξη στις τιμές, στην ενέργεια, με πρώτο την επιδότηση νοικοκυριών που θερμαίνονται με ρεύμα. «Είναι πολλά τα νοικοκυριά σήμερα τα οποία δεν θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή με πετρέλαιο θέρμανσης, και αυτά αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο της επιδότησης ως προς το επίδομα θέρμανσης. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είναι μια παρέμβαση σημαντική και για την ανακούφιση από την ενεργειακή φτώχεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε επίσης στο ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες, με μεγαλύτερες εκπτώσεις και χωρίς τα αυστηρά περιουσιακά κριτήρια, όπως επίσης και στο πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο καλύπτει τις ανάγκες νοικοκυριών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω ενεργειακών κοινοτήτων που θα αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ρευματοκλοπών. «Δεν είναι αμελητέες αυτές, ανέρχονται σχεδόν στο 5% της συνολικής αγοράς ενέργειας. Είναι μια αυθαιρεσία που βαραίνει το σύνολο των καταναλωτών και είναι μια προκλητική αδικία η οποία πρέπει, επιτέλους, να κοπεί “μαχαίρι”» είπε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, με αιχμή την αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τις φυσικές καταστροφές και το Μεταναστευτικό, ενώ χαρακτήρισε σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι έχει διευρυνθεί σημαντικά ο αριθμός των χωρών που βλέπουν πλέον θετικά την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους δείκτες υπολογισμού του υπερβολικού ελλείμματος. «Είναι μία ακόμα ελληνική πρόταση η οποία αποκτά διαρκώς νέους συμμάχους» τόνισε. Ο κ. Μητσοτάκης για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή επανέλαβε ότι η Ελλάδα «ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ειδικά το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, ωστόσο διαχωρίζει την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό. Ενημέρωσε επίσης ότι, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Κύπρος, και πάντα υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, εξετάζονται δίοδοι παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης». «Υποστηρίζουμε σταθερά μια οριστική λύση του παλαιστινιακού ζητήματος στη λογική των δύο κρατών» είπε και τόνισε: «Είμαστε μια χώρα η οποία τιμά τις συμμαχίες της και η οποία συνομιλεί με όλους τους εμπλεκομένους».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This