Κατρίνης: Η Τουρκία πραγματοποιεί στρατιωτική άσκηση στην ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία»

Must Read

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, αναφέρθηκε στην Βουλή στην τουρκική στρατιωτική άσκηση στην ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα και εγκάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς πρόκειται για καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. 

Όπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», στις 20 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την άνευρη ελληνοτουρκική συνάντηση για τον πολιτικό διάλογο, η Τουρκία ανήγγειλε επισήμως, διεθνώς και εγγράφως ότι η βραχονησίδα Ζουράφα βρίσκεται αποκλειστικά και μόνον μέσα στο FIR Κωνσταντινούπολης, εντός του οποίου η Τουρκία έχει αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή η Ζουράφα ανήκει στην τουρκική επικράτεια/κυριαρχία.

Διαβάστε: Ακραία πρόκληση από την Άγκυρα: Η Τουρκία «προσήρτησε» ελληνική βραχονησίδα στρατηγικής σημασίας!

Ο κ. Κατρίνης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Στην σχετική ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία αναφέρει ότι η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει στο χώρο κυριαρχίας της. Συγκεκριμένα, η Τουρκία με διεθνή ανακοίνωση με αριθμό A7847/23, τόνισε ότι η περιοχή ασκήσεων έχει σίγουρα τα αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, βρίσκεται εντός των συνόρων του FIR Κωνσταντινούπολης και ότι η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος και ως εκ τούτου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση. Η συγκεκριμένη βραχονησίδα όμως ανήκει στην Ελλάδα και συνδέεται με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που σχετίζονται με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, αλλά ταυτόχρονα και με τα ελληνικά δικαιώματα στον εναέριο χώρο. Η Ελλάδα εξέδωσε ΑΝΤΙΝΟΤΑΜ, κατά την πάγια ελληνική πρακτική. Παρ’ όλα αυτά, η άσκηση εκτελείται κανονικά».

Στην συνέχεια, έθεσε το ερώτημα προς τα κυβερνητικά έδρανα: «Θα απαντήσει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Θα προσφύγει, όπως έχει κάθε δικαίωμα, σε διεθνείς οργανισμούς για αυτή την πρόκληση; Θα αναδείξει το ζήτημα σε ευρωπαϊκο επίπεδο; Θα ενημερώσει επιτέλους ο κ.Πρωθυπουργός τους πολιτικούς αρχηγούς για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που διεξάγει με την Τουρκία ή θα συνεχίσει να μιλά για βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, την ίδια στιγμή που η Τουρκική πλευρά επιμένει στην προκλητική ρητορική και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις;».

Η Τουρκία πραγματοποιεί στρατιωτική άσκηση στην ελληνική βραχονησίδα Ζουράφα, κοντά στη Σαμοθράκη.

Γιατί η Κυβέρνηση δεν προσφεύγει τώρα στους διεθνείς οργανισμούς;

Πρόκειται για καταπάτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This