Συγκρούσεις χωρίς τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση – Ειρωνείες Politico για το «χρυσό αγόρι»

Καζάνι που βράζει η Κουμουνδούρου - «Ο ΣΥΡΙΖΑ μαραζώνει μίλια πίσω από τη Νέα Δημοκρατία»

Must Read

Σε απόλυτη διάλυση φαίνεται ότι οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι συγκρούσεις μεταξύ των προεδρικών και της «Ομπρέλας» δεν έχουν τέλος, μετά το επεισοδιακό διήμερο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, με τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωράει σε διαγραφές, μένοντας με δύο βουλευτές λιγότερους.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνει λόγο για «νέα μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ενωμένοι με φρέσκες ιδέες και φρέσκο λόγο θα ανοίξουμε το κόμμα στην κοινωνία», ενώ παράλληλα ζητά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα, τους οποίους διέγραψε προτού προλάβουν να ανεξαρτητοποιηθούν, να παραδώσουν τις έδρες τους.

Ο Τσακαλώτος δημοσίευσε την επιστολή με… ινδουιστική αύρα, την οποία θα έστελνε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα: «Όπως διαβάζουμε στο Bhagavad-Gita είναι καλύτερο να υπηρετεί κάνεις το δικό του καθήκον (dharma), έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ενώ η Πέτη Πέρκα υποστήριξε: «Έβλεπα πως δεν προχωράει παρά πέρα. Δεν ξέρω πώς άντεξαν αριστεροί άνθρωποι να ακούνε στην ΚΕ να βγαίνει ο πρόεδρος και να λέει ότι είστε η 5η φάλαγγα. Έχουμε κι εμείς νωπή εντολή από τον κόσμο με το κόμμα που είχε πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα κι όχι τον Στέφανο Κασσελάκη».

 

Κι ενώ η Κουμουνδούρου με διαρροές υποστηρίζει ότι «μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Κεντρικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προχωρά μπροστά,  προσηλωμένος στα προβλήματα της κοινωνίας και των απλών πολιτών,  όπως είναι τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας», στελέχη του κόμματος συνεχίζουν τους διαξιφισμούς σε τηλεοπτικά πάνελ αλλά και μέσω αναρτήσεων.

Ο Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζει ότι έρχονται και άλλες διαγραφές εξαπολύοντας πυρά κατά των στελεχών που υποστηρίζουν τον Κασσελάκη, με τον Νίκο Παππά να δηλώνει στο Open: «Προσωπικά έχω μεγαλώσει μαζί με κάποιους ανθρώπους. Με γνωρίζουν από παιδί. Δεν περίμενα τέτοιο έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας».

 

Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης,  χαρακτηρίζει «πλήγμα» την αποχώρηση της «Ομπρέλας».

 

Ο Πολάκης, υπερασπιζόμενος τις πρακτικές του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τις διαγραφές, έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όταν καποιοι το λέγανε από χρόνια αλλα και στις προεκλογικές ομιλίες πως το «μαξιλάρι» θα μπορούσε και έπρεπε να είναι πολύ μικρότερο ήμασταν εκτός γραμμής!!-Όταν κάποιοι έβγαζαν στη φόρα το Στουρνάρα και τη σύζυγο του για τη Νοβάρτις και το ΚΕΕΛΠΝΟ ή για τις διαγραφές δανείων στους εφοπλιστές που δεν παρενέβαινε όπως όφειλε η Τράπεζα της Ελλάδας, ο Τσακαλώτος τον ξαναπρότεινε για διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας!» έγραψε ο Πολάκης και πρόσθεσε όλο νόημα: «Τώρα θα βγουν πολλά στην επιφάνεια (και δεν θα βοηθήσει ο ινδουισμός …».

To Politico σχολιάζει την απελπισμένη επιλογή των Συριζαίων για «το χρυσό αγόρι» στην προεδρία

Την ίδια στιγμή, με το αδιανόητο μπάχαλο που επικρατεί στο κόμμα ασχολείται και ο διεθνής τύπος. Το Politico κάνει λόγο για «Μαύρη Κυριακή» στη συνεδρίαση της ΚΕ και σημειώνει ότι το κόμμα τσακίζεται: «Συντετριμμένο από την οριστική εκλογική νίκη του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούνιο, η οποία πυροδότησε την παραίτηση του χαρισματικού ηγέτη του Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ τσακίζεται τώρα, με μια έξοδο δεκάδων μελών το Σαββατοκύριακο» αναφέρει το δημοσίευμα και τονίζει μεταξύ άλλων:

«Οκτώ χρόνια μετά, το κόμμα φαίνεται τώρα να είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Η απίθανη εκλογή του πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs, Στέφανου Κασσελάκη, ως ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοργίσει ένα μεγάλο τμήμα του κομματικού πυρήνα, που τον θεωρεί εκτός επαφής με την Ελλάδα και την Αριστερά της. Η μετέωρη άνοδός του από την αφάνεια., η έλλειψη πολιτικής ατζέντας, η κουβέντα των Μέσων Ενημέρωσης γύρω από τον Αμερικανό νοσοκόμο σύζυγό του, τα δαχτυλίδια Cartier του ζευγαριού και οι εμφανίσεις του στο γυμναστήριο δίνουν τροφή στους επικριτές του μέσα στο κόμμα» γράφει το Politico.

Το δημοσίευμα παραθέτει δηλώσεις των στελεχών του κόμματος αλλά και στη σκληρή δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου«Ο Κασσελάκης επέλεξε συνειδητά τον δρόμο της οικοδόμησης του «εσωτερικού εχθρού» αντί του μονοπατιού της σύνθεσης», αναφέρεται σε δήλωση παράταξης με επικεφαλής την Έφη Αχτσιόγλου, την κύρια αντίπαλό του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. «Είναι μια αδιέξοδη επιλογή που ευτελίζει την πολιτική, τη δημοκρατία και την αριστερά».

Όπως αναφέρει με ειρωνική διάθεση το δημοσίευμα: «Η απροσδόκητη εκλογή του Κασσελάκη αποδόθηκε κυρίως στην απελπισμένη ανάγκη που νιώθουν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ για νέο αίμα και ανανέωση μετά τη μανιώδη ήττα του κόμματος. Ο 35χρονος επιχειρηματίας με καλές εμφανίσεις σταρ του κινηματογράφου ονομάστηκε «το χρυσό αγόρι» λόγω του παρελθόντος του στο επενδυτικό τραπεζικό και μέχρι αυτή την άνοιξη είχε την έδρα του στις ΗΠΑ. Τον Μάιο ήταν ένας από τους υποψήφιους βουλευτές, αν και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα φάνηκε ότι θα αποτύχει λόγω της χαμηλής του κατάταξης στη λίστα. Στα τέλη Αυγούστου παρουσιάστηκε στο κοινό, μέσω μιας καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποσχόμενος το αμερικανικό όνειρο, ή τουλάχιστον μια ελληνική εκδοχή του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει εκ νέου την υποστήριξη για το κόμμα. Η δημοσκόπηση του Politico δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαραζώνει στο 16% , μίλια πίσω από τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη στο 39%. Αλλά αν τελικά θα αποτελέσει δύναμη ανανέωσης ή καταλύτη για την κατάρρευση ενός κόμματος σε κρίση, μένει να φανεί» τονίζεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα του Politico.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This