Η Αχτσιόγλου μπροστά στην «Αριστερά Ομπάμα – Μπάιντεν»

Η πίεση, ο πολιτικός, συναισθηματικός και ψυχολογικός εκβιασμός πέφτουν βαριά πάνω στην ίδια και την ομάδα βουλευτών που συνοδοιπορούν

Must Read

Πολύ αργά, πολύ καθυστερημένα ο τέως και ο νυν πρόεδρος του σπαρασσόμενου ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν ότι αυτό που μετρά είναι η ενότητα του κόμματος. Για την οποία και οι δύο, με τον τρόπο τους, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη δυναμιτίσουν το προηγούμενο κρίσιμο διάστημα.

Και θυμήθηκαν την ενότητα του κόμματος όταν ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη όχι μόνο δεν γιγαντώνεται, αλλά, αντιθέτως, συρρικνώνεται, τουλάχιστον δημοσκοπικά.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ουδέποτε εξήγησε τους πολιτικούς λόγους για τους οποίους προώθησε και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις ένα κυριολεκτικώς άγνωστο πρόσωπο, τον εκ Μαϊάμι προερχόμενο Σ, Κασσελάκη, ως τον νέο «Μεσσία» του καταποντισμένου εκλογικά ΣΥΡΙΖΑ.

Τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να πείσει τη  βάση, τα στελέχη και τους πολίτες ότι είναι αριστερός, διότι «ήμουν με τον Ομπάμα και τον Μπάιντεν», όπως τόνισε στη συνέντευξή του, τουλάχιστον ιδεολογικά τον χωρίζει ο… Ατλαντικός από την Αριστερά του κόμματος του οποίου ηγείται, επομένως η συνεννόηση μεταξύ τους εμπίπτει στο «Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα».

Ο κ. Κασσελάκης, με αυτή την αμερικανική αντίληψή (;) του για την Αριστερά στην Ελλάδα, φυσικά δεν ήθελε ούτε να μυρίσει, ποσό μάλλον να συνεργαστεί με την εγχώρια ελληνική Αριστερά – μάλλον πολύ μπανάλ για τα εκλεπτυσμένα πολιτικά γούστα του. Και, πράγματι, του δόθηκε η ευκαιρία να αρχίσει να απαλλάσσεται από την ενοχλητική εγχώρια Αριστερά στις τάξεις του κόμματός «του».

Από το… Πουμαρό και το δημοψήφισμα στην 5η Φάλαγγα και τώρα στην «αποστασία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να απαλλαγεί από την πλειονότητα των στελεχών του κόμματος, τα οποία έχτισαν και κράτησαν στην εξουσία -όση και αν είναι η κριτική που μπορεί να τους ασκηθεί- το κόμμα του κ. Τσίπρα. Φτάνοντας στο σημείο, σε περιπατητική συνέντευξή του -κυριολεκτικώς στο πόδι-, να αποδομήσει το περίφημο «μαξιλάρι» των 37 δισ., για το οποίο ο κ. Τσίπρας ήταν περήφανος και το διαφήμιζε ως κορωνίδα του κυβερνητικού έργου του.

Με άλλα λόγια, ο κ Κασσελάκης έριξε τη σφαλιάρα του και στον μέντορά του, Αλ. Τσίπρα.

Και αν αυτό ήταν το κίνητρο για να ενεργοποιηθεί με μπριζολάκια και τηλεφωνήματα και παραινέσεις ενότητας του κόμματος ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ολίγον ενδιαφέρον θα είχε αν η προϊούσα διάλυση του κόμματος δεν είχε φτάσει στα άκρα. Διότι φάνηκε πολύ εύκολο στον κ. Κασσελάκη να απαλλάσσεται από «απλά στελέχη του κόμματος».

Τι γίνεται, όμως, όταν η διάλυση του κόμματος πέφτει βαριά πάνω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ;

Ήδη οι βουλευτές της «Ομπρέλας» άνοιξαν την πόρτα και βγήκαν έξω.

Η πίεση, ο πολιτικός, συναισθηματικός και ψυχολογικός εκβιασμός πέφτουν βαριά πάνω στην Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα βουλευτών που συνοδοιπορούν.

Στην περίπτωση που αυτή η αριστερή ομάδα του κόμματος αναδιπλωθεί και παραμείνει στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη, θα εξαφανιστεί με μαθηματική ακρίβεια όχι γιατί δεν θα τους είναι δυνατόν να εφαρμόσουν την πολιτική «της Αριστεράς του Ομπάμα και του Μπάιντεν» στην Ελλάδα, αλλά γιατί οι προτάσεις τους -έτσι πολιτικά και κομματικά αποδυναμωμένοι που θα είναι- θα εξαφανιστούν στη χοάνη «της ανοιχτής επικοινωνίας» του αρχηγού με τη βάση, με ό,τι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει στο μυαλό του προέδρου.

Με άλλα λόγια, η Έφη Αχτσιόγλου και οι συν αυτή, παραμένοντες στον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη, εν γνώσει τους θα παραδώσουν την αριστερή ιδεολογική και πολιτική ταυτότητά τους, ενώ το πολιτικό μέλλον τους είναι σίγουρα αβέβαιο έως ανύπαρκτο, με βάση τους αρχικούς μύδρους Κασσελάκη ότι όποιος δεν κάτσει καλά δεν θα ξαναγίνει υποψήφιος – απειλή την οποία δεν έχει αναιρέσει.

Ο άλλος δρόμος είναι η έντιμη και πολιτικά αιτιολογημένη αποχώρηση από τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Μια απόφαση ομολογουμένως πολύ δύσκολη και συνάμα απελευθερωτική πολιτικά, τουλάχιστον για τους ίδιους.

Η απόφαση και οι συνέπειες είναι δικές τους και θα κριθούν γι’ αυτές.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This