ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμη να ακολουθήσει την «Ομπρέλα» προς την έξοδο η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου – Τι ειπώθηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις συνεργατών της επικεφαλής των «6 συν 6» να αποχωρήσουν ακόμη και σήμερα, δεν αναμένεται να ληφθεί «εν θερμώ» η σχετική απόφαση

Must Read

Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης εκμεταλλεύτηκε τη σημερινή λιακάδα για μια βόλτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αναμένοντας το αποτέλεσμα της σημερινής πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ομάδας «6 συν 6», που πρόσκειται στην Έφη Αχτσιόγλου, οι στενοί συνεργάτες της συνυποψήφιας του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία του κόμματος φέρονται να την πιέζουν ασφυκτικά να αποχωρήσει ακόμη και σήμερα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο -συνάδελφος και σύντροφος εν ζωή της Έφης Αχτσιόγλου- Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της «ομάδας Αχτσιόγλου», η οποία λαμβάνει χώρα από το πρωί, ζήτησε να αποχωρήσουν «τώρα» από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ή ίδια η επικεφαλής της ομάδας, καθώς και ο Νάσος Ηλιόπουλος συμφώνησαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο, πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η πρώην υφυπουργός Μερόπη Τζούφη τόνισε πως «δεν χωρά» αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τη σειρά της, η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση της συνείδησή της και το τι θα πουν οι ψηφοφόροι της, ενώ η πρώην βουλευτής Θεανώ Φωτίου υποστήριξε πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά συμφώνησε πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Επίθεση σε Πολάκη για «βούρκο»

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η εισήγηση των στελεχών που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ που «βρίσκεται σε κρίση που λαμβάνει στοιχεία διάλυσης και κινδυνεύει με την χλεύη των πολιτών».

Όπως σημειώνουν, η ρίζα του προβλήματος είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχθεί και αναζητά εσωτερικούς εχθρούς και συνωμοσίες συνωμοσίας,  ενώ τονίζουν πως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για να υπάρξει κάποια προσπάθεια συντονισμού. Δεν παρέλειψαν, εξάλλου, να εξαπολύσουν επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως «μετά τις τελευταίες επιθέσεις διαμορφώνεται εικόνα βούρκου στο κόμμα».

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα απορρέουν με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα απόφαση για αποχώρηση, ούτε κάποιο τελικό κείμενο, με την ομάδα να σημειώνει πως «έπρεπε να γίνει αυτή η συζήτηση για να ακούσουμε τα στελέχη μας». Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι η «ομάδα Αχτσιόγλου» βρίσκεται ξεκάθαρα σε πορεία ρήξης με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και απέχει ένα -μόλις- βήμα από την έξοδο από της από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ηλιόπουλος: «Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική με προσωπικές επιθέσεις»

Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου κατά την διάρκεια της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ομάδας «6 συν 6» ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο, μετά τις τελευταίες επιθέσεις ο χώρος μοιάζει με βούρκο».

Σε σχετική ανάρτηση του, πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών της Έφης Αχτσιόγλου έσπευσε να εξηγήσει τι εννοούσε: «Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μία σειρά. Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ενα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κανεις πολιτική με ψέματα. Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κομμα μου, οι σύντροφοι μου, οι αγώνες μας δεν ειναι βούρκος. Είναι η ζωη μου. Και αυτο για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο».

Στον Νάσο Ηλιόπουλο απάντησε με μια οργισμένη ανάρτησή της η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Έλενα Ακρίτα, όπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν ο πρώτος που με καλωσόρισε με ανοιχτή αγκαλιά, όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου. Είχε προηγηθεί μια μακρά και εγκάρδια διαδικτυακή επικοινωνία και ήξερα ότι με εκτιμούσε. Σήμερα μάς δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη κυλιέται στο βούρκο. Ανάμεσα τους κι εγώ. Χτες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος. Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου.».

Σε παρόμοιο κλίμα και η ανάρτηση της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στενής συνεργάτιδας του Στέφανου Κασσελάκη, Ελένης Αυλωνίτου, η οποία σε δήλωση της τονίζει «Όλος ο κόσμος που παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και είμαστε πολλοί, γιατί είμαστε με το κόμμα και τον εκάστοτε εκλεγμένο πρόεδρο, είμαστε κατά τον κ. Ηλιόπουλο “ο βούρκος”! Εμείς με το λαό και εκείνοι με την καρέκλα αγκαλιά».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This