Νέα κόμματα ξεπηδούν από τον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να αντέχει τους κλυδωνισμούς 

Must Read

Ιδιαίτερα δύσκολο να συνυπάρξουν κάτω από το ίδιο  κόμμα Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος

της Ουρανίας Γαλανού

Η κυρία Αχτσιόγλου σκέφτεται να θέσει όρους στον κ. Τσακαλώτο να μην ενταχθούν στο υπό ίδρυση κόμμα οι κ.κ. Δημήτρης Βίτσας, Θεόδωρος Δρίτσας, Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης, δηλαδή όλα τα πρόσωπα τα οποία η ομάδα των 6+6 υπερασπιζόταν με πάθος όταν δημοσίως κατηγορούσαν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς

Η ομάδα της κυρίας Έφης Αχτσιόγλου με βάση τις πληροφορίες όλων των προηγούμενων ημερών συνεδριάζει σήμερα σε πανελλαδικό επίπεδο για να καταλήξει σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη όχι μόνο για την ίδια, απόφαση: Αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Στέφανου Κασσελάκη ή εάν θα αποχωρήσει ακολουθώντας την “Ομπρέλα” στο δρόμο της εξόδου.

 

Η απόφαση μάλλον είναι προειλημμένη κατά τις πληροφορίες και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώην υπουργό και τους στενούς της συνεργάτες δεν είναι άλλη από την αποχώρησή της από το ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα βρίσκεται στο εάν την υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι 6 βουλευτές που έβαλαν την υπογραφή τους στο κείμενο καταγγελίας του κ. Κασσελάκη, με το οποίο τον κατηγορούν για alt right πολιτική ή εάν κάποιοι εξ αυτών παραμείνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Η αριθμητική εν προκειμένω έχει τη σημασία της, καθώς θα καθορίσει την κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως το αν θα διατηρήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως δεύτερη πολιτική δύναμη. Επιπλέον θα φανεί εάν η έξοδος Αχτσιόγλου θα διευκολύνει τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας (10 βουλευτών) μαζί με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυρία Πέτη Πέρκα.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους επτά βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου ήταν μέχρι και την Παρασκευή ιδιαίτερα διστακτικοί για την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες σημείωναν ότι θα φύγουν όλοι για να ενώσουν το δρόμο τους με την Ομπρέλα Τσακαλώτου.

 

Στο σημείο αυτό φαίνεται πως αρχίζουν οι πιο δύσκολες αποφάσεις για την κυρία Έφη Αχτσιόγλου η οποία όπως φάνηκε και στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή εξακολουθεί να επηρεάζεται πολιτικά από τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος δεν επιθυμεί να ακούσει ούτε ως πιθανότητα το σενάριο περαιτέρω παραμονής του στον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Στέφανο Κασσελάκη.

 

Ακόμη κι αν η ομάδα Αχτσιόγλου (6+6) αποφασίσει να συμπράξει κοινοβουλευτικά με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου αυτό δεν σημαίνει ούτε ένταξη στο ίδιο κόμμα ούτε συμπόρευση στις εκλογές. Και τούτο διότι κατά τις πληροφορίες της “Εστίας” η κυρία Αχτσιόγλου σκέφτεται να θέσει όρους στον κ. Τσακαλώτο να μην ενταχθούν στο υπό ίδρυση κόμμα οι κ.κ. Δημήτρης Βίτσας, Θεόδωρος Δρίτσας, Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης, δηλαδή όλα τα πρόσωπα τα οποία η ομάδα των 6+6 υπερασπιζόταν με πάθος όταν δημοσίως κατηγορούσαν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ο όρος που πρόκειται να θέσει η ομάδα Αχτσιόγλου στην Ομπρέλα Τσακαλώτου δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνει δεκτός καθώς τα τέσσερα στελέχη ανήκουν στον στενό πυρήνα της Ομπρέλας και πρωτοστάτησαν στην πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε αυτήν την περίπτωση ακόμη κι αν οι ομάδες Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου επιλέξουν να συμπράξουν στη Βουλή για να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα και να αξιοποιήσουν τα προνόμια από τη λειτουργία της είναι ιδιαίτερα δύσκολο να συνυπάρξουν κάτω από το ίδιο νέο  κόμμα. Πρακτικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθούν δύο νέοι πολιτικοί σχηματισμοί στο χώρο της Αριστεράς. Το πρόβλημα στις δύο πλευρές είναι ότι η κ. Έφη Αχτσιόγλου έχει τους βουλευτές και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος την οργανωτική συγκρότηση στη βάση.

 

Πάντως φαίνεται πως η κυρία Αχτσιόγλου αναζητεί ήδη και άλλες εναλλακτικές. Κατά τις πληροφορίες βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ευρωβουλευτή κ. Πέτρο Κόκκαλη ο οποίος όλα δείχνουν ότι ανεξαρτητοποιείται, αποχωρεί από το ΣΥΡΙΖΑ και συγκροτεί το δικό του κόμμα, με την ονομασία “Πράσινο Κόμμα”. Σ’ αυτήν την περίπτωση το κόμμα Αχτσιόγλου και το κόμμα Κόκκαλη θα κατέβουν ως συνεργαζόμενες δυνάμεις στις ευρωεκλογές.

 

Εν τω μεταξύ στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου έχει μπει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρά τις απώλειες που σημειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις μαζικές αποχωρήσεις, η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι ο λόγος του νέου προέδρου βρίσκει απήχηση σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μεν δυνάμεις και ποσοστά λόγω της διάσπασης, όμως συγχρόνως συσπειρώνει γύρω του νέα μέλη και φίλους που μέχρι πρότινος δεν είχαν καμιά σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εκτίμηση που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, και η οποία ενέχει και το στοιχείο ελαφράς ανησυχίας, είναι ότι το ισοζύγιο εισόδων-εξόδων στην Κουμουνδούρου δεν θα είναι αρνητικό κάτι που αναμένεται να φανεί με μεγαλύτερη ευκρίνεια όταν ξεκαθαρίσει η εικόνα στο ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσουν οι δημοσκοπήσεις του Δεκεμβρίου.

Εστία της Κυριακής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This