Η Κεραμέως τάζει προσλήψεις… μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης!

Απίστευτο αφήγημα της υπουργού Εσωτερικών για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα, την ώρα που στην Ελλάδα του Κυριάκου κυριαρχεί το ρουσφέτι

Must Read

Στάχτη στα μάτια των πολιτών ρίχνει η κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας δήθεν προσλήψεις μέσω… Τεχνητής Νοημοσύνης, την ίδια ακριβώς ώρα που στη χώρα ζουν και βασιλεύουν η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι.

Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, πως η ευθύνη για ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα που συνέβησαν ποτέ στην Ιστορία της χώρας, αυτό των Τεμπών, έχει επιρριφθεί -και- στον μοιραίο σταθμάρχη, ο οποίος ήταν απολύτως ακατάλληλος και παρ’ όλα αυτά προσελήφθη σε ένα από τα πλέον κρίσιμα πόστα με μια άκρως φωτογραφική διάταξη. Σε αυτή τη χώρα, όπου το να έχεις μπάρμπα από στην Κορώνη είναι το νούμερο ένα εφόδιο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προαναγγέλλει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον υπολογισμό των αναγκών του Δημοσίου, προκαλώντας γέλια.

Η καθ’ ύλην αρμόδια υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για ένα εργαλείο που θα μπορεί να προβλέπει τις ανάγκες του Δημοσίου μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. «Με ένα εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούμε να προβλέπουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου για να μπορέσουμε πιο στοχευμένα να κάνουμε προσλήψεις» ισχυρίστηκε.

Αναφερόμενη στις προσλήψεις στο Δημόσιο, υποστήριξε πως εντός του 2024 θα γίνουν 6.500 προσλήψεις, επισημαίνοντας ότι δίνεται έμφαση στους τομείς που αφορούν την υγεία, την κλιματική κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, αλλά και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης. Συνολικά, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, θα γίνουν 6.500 προσλήψεις μόνο στον τομέα της Υγείας.

Σημειωτέον πως αυτό που διαμηνύεται από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών είναι ότι το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης πρόκειται για ένα εργαλείο που ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία, για την ανίχνευση των αναγκών του Δημοσίου σε βάθος χρόνου. Με τη βοήθειά του, υποστηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα είναι σε θέση να ανιχνεύει νωρίτερα τις ανάγκες που θα προκύψουν σε κάθε τομέα και συνεπώς θα μπορεί να κάνει καλύτερο προγραμματισμό με απώτερο σκοπό να τοποθετείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Μένει να φανεί αν αυτή η τουλάχιστον φιλόδοξη στόχευση της κυβέρνησης υλοποιηθεί ή αν πρόκειται για ακόμη μία ανεδαφική και εκτός τόπου και χρόνου εξαγγελία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This