ΣΥΡΙΖΑ: Μια ανάσα από την αποσύνθεση!

Κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις και εμφανίζεται να πολεμάει για να κρατήσει ακόμα και την τρίτη θέση - Έτοιμη για το «αντίο» η ομάδα της Αχτσιόγλου

Must Read

Ενα βήμα πριν από τη διάλυση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ομάδα των «6+6» είναι έτοιμη να χαιρετήσει την Κουμουνδούρου, την ίδια ώρα που οι πιστοί του νέου προέδρου συνεχίζουν να τροφοδοτούν το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το «αντίο» να ειπωθεί ακόμα και σήμερα (Τετάρτη), ενώ, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος των «6+6», η αποχώρηση θα έχει γίνει έως την Παρασκευή. Η εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει ο άλλοτε ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και στις δημοσκοπήσεις, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά και πλέον εμφανίζεται να πολεμάει για να κρατήσει όχι τη δεύτερη αλλά την τρίτη θέση.

Τα κεντρικά στελέχη της Κουμουνδούρου φαίνεται πως βρίσκονται εκτός πραγματικότητας, αρνούμενα να αντιληφθούν το αδιέξοδο και να δώσουν μια λύση που θα μπορέσει να διασφαλίσει την ενότητα και το απαιτούμενο άλμα προς τα εμπρός. Οι φωνές, άλλωστε, της μετριοπάθειας που ανέκαθεν υπήρχαν στο κόμμα και μπορούσαν να ενώνουν τα δύο άκρα που συγκατοικούσαν κάτω από τις… φτερούγες του Αλέξη Τσίπρα έχουν χαθεί μέσα στα… ουρλιαχτά των δύο πλευρών.

Κάπως έτσι το σκηνικό που διαμορφώνεται για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει προδιαγεγραμμένο και δύσκολα αναστρέψιμο. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας επιβεβαιώθηκε ακόμα μία φορά πως οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για το διαζύγιο.

Ο Γιώργος Τσίπρας επιτέθηκε στην Εφη Αχτσιόγλου και την ομάδα των «6+6», δείχνοντάς τους την πόρτα της εξόδου. «Η πόρτα είναι ανοιχτή και για να μπει όποιος θέλει και για να φύγει όποιος θέλει» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με νόημα πως «θα περίμενα να υπάρξει διάψευση των δημοσιευμάτων για ειλημμένη απόφαση εξόδου. Ενα κόμμα δεν είναι ξενοδοχείο. Στα ξενοδοχεία μένεις μέχρι να φύγεις».

Από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχει επιλεχθεί η στρατηγική της σιωπής, καθώς κανένα κεντρικό στέλεχος δεν έχει μιλήσει δημόσια, κρατώντας τα χαρτιά τους κλειστά. Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν έξω από τα γραφεία και τις οργανώσεις και να συνομιλούν με την κοινωνία, ενώ εκεί έστειλε και το μήνυμα στους αντιφρονούντες και τόνισε πως είναι καλοδεχούμενοι όσοι έφυγαν από το κόμμα και θέλουν να επιστρέψουν.

Την ίδια ώρα, γίνεται προσπάθεια από μια σειρά στελεχών να κατέβουν οι τόνοι και να αποφευχθεί το «διαζύγιο». Η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία σε πολλές περιπτώσεις αντηχεί τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε χθες να κατέβουν οι τόνοι, στέλνοντας μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διαλυθεί. Η ίδια, μάλιστα, δεν παρέλειψε να ρίξει καρφί και στον Παύλο Πολάκη, τον οποίο και «άδειασε» για την επίθεση που έκανε στη Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η παρέμβαση του αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος ζήτησε να βάλουν όλοι τον εγωισμό τους κάτω από το κόμμα, αλλά και του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος κάλεσε να υπάρξει εκεχειρία 72 ωρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This