ΣΥΡΙΖΑ: Οι «6+6» προετοιμάζουν αθόρυβα τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο Κασσελάκης δείχνει την έξοδο στην ομάδα της Αχτσιόγλου - Στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να τους καταγγείλει δημόσια, πυροδοτώντας τις εξελίξεις

Must Read

Τα ψέματα τελείωσαν και η ώρα των αποφάσεων για την ομάδα Αχτσιόγλου έφτασε. Η ομάδα των «6+6» θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως δεν θα δώσει το «παρών» στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, επισημοποιώντας το «διαζύγιό» τους με την Κουμουνδούρου και το «κόμμα Κασσελάκη», όπως συνηθίζουν να χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομάδα των «6+6», έχοντας διαφορετική στρατηγική από αυτήν της «Ομπρέλας», κατέβασαν τη τελευταία εβδομάδα τους τόνους, απέφυγαν οποιαδήποτε δημόσια παρέμβαση και δούλεψαν σαν μυρμήγκια με στόχο να εξασφαλίσουν όχι μόνο τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών που χρειάζονται για να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και για να πάρουν μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερες οργανώσεις.

Σε επίπεδο κορυφής φαίνεται πως κεντρικό ρόλο θα έχει ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα σχηματιστεί τις επόμενες ημέρες εντός της Βουλής, με δεύτερο «βιολί», αλλά σε κομβική θέση, τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Έφη Αχτσιόγλου-Νάσος Ηλιόπουλος

Οι 40άρηδες, που άλλοτε αποτελούσαν τη φρουρά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζουν πως έχουν βρει τους 10 που χρειάζονται για τη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ αφήνουν να εννοηθεί πως ο αριθμός των βουλευτών που θα αποχωρήσει μπορεί να είναι και μεγαλύτερος.

Στην ομάδα Αχτσιόγλου εκτιμάται πως η εμφάνιση ενός νέου σχήματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει πεδίο δόξης λαμπρό, καθώς θεωρούν πως αργά και σταθερά ο Στέφανος Κασσελάκης θα απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ πλήρως από τις ράγες της Αριστεράς.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που η ομάδα Αχτσιόγλου συνεχίζει να μιλά για ριζοσπαστική Αριστερά και στροφή στο κοινωνικό [;;;;], οι πληροφορίες που θέλουν στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου να συζητούν με το ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεδομένα θα ήθελε, άλλωστε, τα στελέχη αυτά στη Χ. Τρικούπη.

Νίκος Ανδρουλάκης-Στέφανος Κασσελάκης

Κασσελάκης: Δείχνει την έξοδο στην ομάδα της Αχτσιόγλου

«ΣΥΡΙΖΑ ώρα μηδέν» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του νέου επεισοδίου που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται να βάλει τέλος στο σίριαλ της αποχώρησης των «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας γίνει αντιληπτό πως η ομάδα Αχτσιόγλου βρίσκεται -στην πράξη- με τα δυο πόδια εκτός του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποδείξει πως έχει το πάνω χέρι στα τεκταινόμενα εντός του κόμματος και να είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή του στις εσωκομματικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις επίσημες διαρροές, ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της σημερινής κρίσιμης Πολιτικής Γραμματείας, που ανακοινώθηκε μια μέρα νωρίτερα -το απόγευμα της Τετάρτης-, θα θέσει δύο ζητήματα: Το πρώτο σχετίζεται με την ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το δεύτερο με τη συγκρότηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου που στη πραγματικότητα θα αναλάβει να «τρέξει» το κόμμα που έχει παραλύσει από τον παρατεταμένο εμφύλιο σπαραγμό των τελευταίων μηνών.

Ωστόσο, ο βασικός στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει πως η εσωκομματική αντιπολίτευση λειτουργεί ως «αποστάτης». Έτσι, η σημερινή Πολιτική Γραμματεία μπορεί να ερμηνευθεί ως μια κίνηση ματ στην ομάδα Αχτσιόγλου, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει προ των ευθυνών της την εσωκομματική αντιπολίτευση και να ανακτήσει την πρωτοβουλία σε αυτή την ιδιόμορφη παρτίδα σκάκι που παίζουν οι δύο πλευρές.

Έφη Αχτσιόγλου-Στέφανος Κασσελάκης

Με το πιθανότερο σενάριο να είναι αυτό της απουσίας των «6+6» από τη συνεδρίαση, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση, να καταγγείλει δημόσια την ομάδα Αχτσιόγλου και με μια στρατηγική «αλά Ομπρέλα» να πυροδοτήσει τις πολυαναμενόμενες εξελίξεις.

Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια, καθώς ο ίδιος βλέπει την προσωπική του δημοφιλία να πέφτει κάτω από τα ποσοστά του κόμματος. Συνεπώς, καλείται ο ίδιος να παίξει τη δική του ζαριά, ώστε να αποδείξει πως είναι και μπορεί να λειτουργήσει ως αρχηγός.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται και για αλλαγές στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς βλέπει πως το καράβι δεν τραβάει.

Προσθήκες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλέον βιώσει το κόμμα αλλά και έχοντας παραστάσεις από τα στελέχη που απαρτίζουν την ηγετική ομάδα, ετοιμάζεται να κάνει κάποιες σημαντικές προσθήκες, αλλά και αλλαγές. Ο ίδιος εκτιμά πως η δεξαμενή στελεχών που έμεναν για καιρό στο παρασκήνιο είναι μεγάλη, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως εξετάζει και το ενδεχόμενο μετεγγραφών για ανθρώπους που βρίσκονται εκτός των τειχών.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμά ο κ. Κασσελάκης πως θα καταφέρει τη γείωση του κόμματος, αλλά και το άνοιγμα σε κοινά που μέχρι πρότινος δεν είχε επαφή η αξιωματική αντιπολίτευση. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να αναλυθούν και οι χθεσινές δύο προσθήκες που έγιναν στην επικοινωνιακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την είσοδο των Δημήτρη Βέττα και Παυσανία Παπαγεωργίου στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Ο κ. Βέττας, που ανέλαβε υπεύθυνος για τα περιφερειακά μέσα, ήταν βουλευτής του κόμματος από το 2015 έως το 2019, ενώ θεωρείται πολύ καλός γνώστης των ζητημάτων που σχετίζονται με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου ανήκει στη γενιά των 40άρηδων ενεργών στελεχών του κόμματος και την περίοδο μεταξύ του 2015-2019 διετέλεσε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι προσθήκες θα συνεχιστούν και τις ερχόμενες ημέρες, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέλει να φέρει δίπλα του και άλλους 40άρηδες, δημιουργώντας έτσι μια ηγετική ομάδα που θα είναι πιο φρέσκια και πιο κοντά στον ίδιο.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This