Γι’ αυτό έφυγαν Αναγνωστοπούλου και Πέρκα: Για την «ήττα» και την «απαξίωση» της Αριστεράς «μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Απάντηση της Πέτης Πέρκα στην πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις μαζικές αποχωρήσεις - Δεν παραδίδει την έδρα της η Σία Αναγνωστοπούλου

Must Read

Δύο από τις κυρίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν και πλέον θα είναι ανεξάρτητες (μέχρι να συσταθεί η νέα ΚΟ δηλαδή υπό τους Χαρίτση, Ηλιόπουλο), μίλησαν για την ανεξαρτητοποίησή τους, εξαπολύοντας «φαρμακερά βέλη» κατά της ηγεσίας του κόμματος, η οποία, όπως τόνισαν, προκάλεσε την «κατάρρευση» και την «ήττα» της Αριστεράς εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σία Αναγνωστοπούλου και Πέτη Πέρκα έδωσαν τη δική τους απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, την πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου στις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών και βουλευτών.

«Δεν φεύγουμε επειδή ηττηθήκαμε, φεύγουμε επειδή ηττάται η Αριστερά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεχίζουμε το συναρπαστικό ταξίδι στην Αριστερά», είπε από το περιστύλιο της Βουλής η κ.Πέρκα και πρόσθεσε ότι είναι «πολύ περήφανη για τον κόσμο της βάσης που φεύγει για να μην χάσει την αξιοπρέπειά του σε ένα κόμμα που μετακινείται από Αριστερά».

Σε ότι αφορά τη συγκρότηση της νέας ΚΟ, απάντησε ότι «προφανώς και θα δημιουργηθεί», αλλά χωρίς να μπορεί να πει κάτι παραπάνω εν μέσω ζυμώσεων και διαβουλεύσεων.

Ως ανεξάρτητη έκανε και τις πρώτες της δηλώσεις η Σία Αναγνωστοπούλου (βουλευτής Αχαϊας) στον Peloponnisos FM 104,1, κάνοντας λόγο για «εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο κόμμα», για το οποίο η ηγεσία δεν ενδιαφέρθηκε να σταματήσει.

Η κ.Αναγνωστοπούλου επέκρινε σφοδρά τον Στέφανο Κασσελάκη και τόνισε ότι το «κομβικό σημείο» για εκείνη, ήταν η Κεντρική Επιτροπή. «Ήταν η απαξίωση αυτού που θεωρούμε Αριστερά. Όλη η Αριστερά κατέρρευσε στα μάτια μου εκείνη την ημέρα. Δεν μπορώ να υπηρετήσω κάτι που δεν υπάρχει, πλέον στο κόμμα μου».

Όσο για την παρουσία της στην υπό συγκρότηση νέα ΚΟ, η Σία Αναγνωστοπούλου είπε:

«Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι μέλος σε κάποια ομάδα όπως λέγεται. Ούτε σε Ομπρέλα, ούτε σε Αχτσιόγλου, ούτε σε 6+6, κλπ. Είναι μια μέρα πένθους. Κανείς δεν φεύγει εύκολα από το σπίτι του. Είναι, όμως, και μια ημέρα ελπίδας για να φύγουμε από το κλίμα εμφυλίου και τοξικότητας».

Όσο για το αν θα παραδώσει την έδρα της; «Εγώ εκλέχθηκα με έναν συγκεκριμένο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. μαζί δώσαμε μάχες. Δεν μετακινήθηκα ούτε μια ίντσα από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα παραδώσω, λοιπόν, την έδρα μου. Στην Αριστερά οι έδρες είναι μετερίζια για να δίνεις μάχες. Δεν παίρνουμε μια έδρα να την πάμε σε άλλο κόμμα για προσωπική καριέρα».

  • Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών της:

«Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, τουλάχιστον από την πλευρά μου, δεν κατέστη δυνατόν να συνεχίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έδωσε καμία σημασία η ηγεσία για να σταματήσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο κόμμα. Το κομβικό σημείο για μένα ήταν η Κεντρική Επιτροπή. Ηταν η απαξίωση αυτού που θεωρούμε Αριστερά. Ολη η Αριστερά κατέρρευσε στα μάτια μου εκείνη την ημέρα. Δεν μπορώ να υπηρετήσω κάτι που δεν υπάρχει, πλέον, στο κόμμα μου. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι μέλος σε κάποια ομάδα όπως λέγεται. Ούτε σε Ομπρέλα, ούτε σε Αχτσιόγλου, ούτε σε 6+6, κλπ. Είναι μια μέρα πένθους. Κανείς δεν φεύγει εύκολα από το σπίτι του. Είναι, όμως, και μια ημέρα ελπίδας για να φύγουμε από το κλίμα εμφυλίου και τοξικότητας. Σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα ως Αριστερός, προοδευτικός άνθρωπος. Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αγαπημένοι σύντροφοι. Εγώ δεν πρόκειται να χτυπήσω το σπίτι μου. Ο αντίπαλός μας είναι η Δεξιά. Θεωρώ ότι θα έχουμε ανακατατάξεις και εξελίξεις. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς ισχυρό Κεντροαριστερό μέτωπο. Θα πολεμήσουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόγραμμα, μακριά από τοξικότητες, απέναντι σε αυτήν την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This