Πρώτη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για τις αποχωρήσεις: «Η Ιστορία θα κρίνει»

Τα πρώτα σχόλια Νίκου Παππά και Παύλου Πολάκη

Must Read

Ανακοίνωση για τις εννέα αποχωρήσεις που έγιναν νωρίτερα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε πριν από λίγο το κόμμα.

Σε αυτή αναφέρει πως όσα εκτυλίχθηκαν αποτελούν την πρώτη διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

«Η μόνη “διαφωνία” είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών», σημειώνεται στην ανακοίνωση ενώ επισημαίνεται πως «Η Ιστορία θα κρίνει».

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσαν 57 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στελέχη της ομάδας των «6+6», ανάμεσα στους οποίους οι  Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάρτ, Θεανώ Φωτίου και Αλέξης Χαρίτσης οι οποίοι θα συγκροτήσουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα.

Δείτε βίντεο:

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία.

Καθώς φαίνεται, η μόνη “διαφωνία” όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Η Ιστορία θα κρίνει.

Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια.​

Δείτε βίντεο:

 

Νίκος Παππάς για αποχωρήσεις: «Έχασαν και έφυγαν»

Την «καταιγίδα» αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο βουλευτής, Νίκος Παππάς.

«Έχασαν και έφυγαν» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ύστερα από τις ανακοινώσεις.

Πολάκης: «Οι ηττημένοι βάζουν το λιθαράκι τους στο αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Παύλος Πολάκης στο πρώτο σχόλιο που έκανε σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών.

«Μιλάμε για μια διάσπαση που γίνεται επειδή οι ηττημένοι της δημοκρατικότητας της εσωκομματικής διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου από την επόμενη μέρα άρχισαν να υπονομεύουν και οδήγησαν με συστηματικό τρόπο στην αποχώρησή τους», είπε.

Και πρόσθεσε:

«Βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο ως κόμμα μίας χρήσης που θα περάσει και αυτό όπως και τα προηγούμενα στη λήθη της ιστορίας».

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This