Περίεργη δήλωση Γεραπετρίτη για το «άκυρο» του Σούνακ στον Μητσοτάκη – Τι κρύβουν;

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη για την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την εξέλιξη αυτή σχολίασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης με μια δήλωση που προκαλεί έντονο προβληματισμό και εγείρει πολλά ερωτήματα. Όπως δήλωσε ο Γεραπετρίτης: «Σχετικά με την ακύρωση της συνάντησης δεν μπορώ να πω ότι η ακύρωση προήλθε λόγω των ερωτήσεων για τα Γλυπτά. Επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω σε αυτό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να πως είναι ότι είναι θέμα αρχών να συζητάμε Δεν ήταν το ένα και μοναδικό θέμα που ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε. Είχαμε ισχυρή ατζέντα και συζητήσαμε με αρκετούς ανθρώπους».

Ουσιαστικά ο Γεραπετρίτης διαψεύδει ότι η συνάντηση ακυρώθηκε εξαιτίας της πρόθεσης του Έλληνα πρωθυπουργού να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων των θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και αδειάζει τον ίδιο τον Μητσοτάκη ο οποίος σε ανακοίνωσή του εμφανίστηκε ενοχλημένος για την απρέπεια του Σούνακ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.  Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Η δήλωση Γεραπετρίτη έρχεται να δυναμιτίσει και άλλο το κλίμα, ενώ παράλληλα «δείχνει» ότι πιθανόν πίσω από τις εξελίξεις, να υπάρχει μυστική διπλωματία, πρακτικές που όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbreak.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαβεβαιώσει το Βρετανό πρωθυπουργό ότι θα τον επισκεπτόταν με ομάδα επιχειρηματιών, ενώ σύμφωνα με το BBC, είχε δεσμευθεί πως δεν θα έρθετε το θέμα των γλυπτών…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This