Προκόπης Παυλόπουλος: «Με τον θάνατό του, ο Βασίλης Βασιλικός έγραψε το δικό του “Ζ”»

«Θα ζει ανάμεσά μας με το μεγάλο έργο του»

Must Read

Το «τελευταίο αντίο» λένε φίλοι και συγγενείς, στον Βασίλη Βασιλικό στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Εμφανώς συγκινημένη είναι και η σύζυγός του Βασίλη Βασιλικού, Βάσω Παπαντωνίου.

«Ορόσημο και σκεπτόμενο το έργο του»

Στο νεκροταφείο βρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που ήρθε από τη Γαλλία για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του φίλο. Παρών και ο Προκόπης Παυλόπουλος που ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο Κοιμητήριο για να αποχαιρετήσουν τον βραβευμένο συγγραφέα. Προσερχόμενος στο Α΄ Νεκροταφείο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Με τον θάνατό του, ο Βασίλης Βασιλικός έγραψε το δικό του “Ζ”. Και αυτό γιατί θα ζει ανάμεσά μας με το μεγάλο έργο του, το οποίο αποτελεί ορόσημο για την ελληνική αλλά και για την ευρωπαϊκή λογοτεχνία γενικότερα. Έργο στο οποίο “πρωταγωνιστής” είναι ο Άνθρωπος, ο σκεπτόμενος και ελεύθερος Άνθρωπος. Και καθένας γνωρίζει τη σημασία της υπεράσπισης του Ανθρώπου και της Ελευθερίας, κυρίως στην εποχή μας».

Επίσης παρευρίσκονται ο Κώστας Λαλιώτης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Γιώργος Λιάνης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Έλενα Ακρίτα, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Σιφουνάκης και ο Γιώργος Κατσαρός.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This