Δημήτρης Μάντζος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εντοπίσει τη φοροδιαφυγή

Must Read

Για άδικο και αναποτελεσματικό μηχανισμό που συνιστά μία απόδειξη αναξιοπιστίας της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Δημήτρης Μάντζος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενος στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Η καταψήφιση του νομοσχεδίου από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «έχει να κάνει με τη φιλοσοφία ενός άδικου και αναποτελεσματικού μηχανισμού. Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που φέρνει οριζόντια φορολόγηση σε πλήθος επαγγελματιών και το οποίο δεν είχε δημοσιοποιηθεί πριν από τις εκλογές, κάτι που συνιστά μία απόδειξη αναξιοπιστίας της κυβέρνησης», υποστήριξε  συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μάντζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, εκτιμώντας ότι με αυτό η κυβέρνηση στην ουσία «παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εντοπίσει τη φοροαποφυγή».

«Προτείνουμε την αξιοποίηση των μέτρων που σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ ήδη εφαρμόζονται, όπως η ενθάρρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κίνητρα στην πράξη, η διασύνδεση επιτέλους των POS με τις ταμειακές μηχανές και η διευκόλυνση των ελέγχων της ΑΑΔΕ», είπε κατόπιν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εστιάζοντας στις προτάσεις της παράταξής του.

«Ο φορολογικός μηχανισμός δεν μπορεί να ελέγξει τους πολίτες και η κυβέρνηση λέει στους ίδιους τους πολίτες να πάνε να ελεγχθούν όλοι μαζί στην ΑΑΔΕ. Ούτε αποτέλεσμα αυτό θα έχει, ούτε θα εισπραχθούν τα πραγματικά ποσά που θα έπρεπε», τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος και πρόσθεσε πως «χρειάζεται η πολιτεία να θέλει να πιάσει τη φοροαποφυγή, αλλά και ένας πολίτης, ο οποίος θα έχει κάθε δικαίωμα και κίνητρο να συνδράμει. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι η φορολογική απόδειξη θα έχει αξία για τον καταναλωτή, ως έκπτωση στο φορολογητέο του εισόδημα».

  • Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Μάντζου:

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This