Ο Σκρέκας διώχνει τον Λιανό από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Πληρώνουν το έγκλημα της σκανδαλώδους αποπομπής της έντιμης Βασιλικής Θάνου!

Must Read

Θυελλώδεις παραμένουν οι σχέσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την κυβέρνηση. Αύριο μάλιστα δρομολογείται η έξοδος του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννη Λιανού, ο οποίος είχε κάκιστες σχέσεις και με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τώρα με τον Κώστα Σκρέκα.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αντικείμενο τον διορισμό στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της πρώην προέδρου του ΣτΕ Αϊρίν-Έβελυν-Μικέλας-Μαίρης Σάρπ.

Τον Γ. Λιανό είχε φέρει με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019. Τότε η κυβέρνηση θεσμοθέτησε φωτογραφική διάταξη για την έντιμη Βασιλική Θάνου νομοθετώντας ασυμβίβαστα, ώστε να φέρει τον Γ. Λιανό. Τώρα τον διώχνει κατηγορώντας τον ότι δεν κάνει τίποτα για την ακρίβεια.

Η Άιριν (Ειρήνη) – Έβελυν – Μικέλα – Μαίρη Σάρπ γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954, είναι απόφοιτος του Γυμνασίου Θηλέων Καλαμάτας (1972) και πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών (1977). Διορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ως Εισηγήτρια το 1980 και προήχθη σε Πάρεδρο το 1985, σε Σύμβουλο το 1997, σε Αντιπρόεδρο το 2011 και σε πρόεδρο το 2020.

Ως αντιπρόεδρος προήδρευσε στα Β΄ και στο Δ’ Τμήματα του Δικαστηρίου. Υπήρξε μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και προήδρευσε στο Δικαστήριο του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος (2013-2020). Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας (1995 – 1996) παρακολούθησε μαθήματα δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II, ενώ δίδαξε επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This